همایون امیرزاده، رئیس کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره توزیع قرآنهای بدون مجوز در نمایشگاه کتاب تهران گفت: اقدامی که در این زمینه انجام شده این است که قرآنهایی که مجوز توزیع از سوی سازمان دارالقرآن را نداشته باشند، امکان توزیع ندارند.
وی افزود: با توجه به اینکه وزارت ارشاد و سازمان دارالقرآن الکریم در این زمینه تفاهمنامهای را در گذشته امضاء کردهاند، از این رو اعلام وصول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صورتی انجام میشود که ناشران مجوز توزیع از دارالقرآن را داشته باشند.
امیرزاده ادامه داد: ما درخواست و شکوائیه سازمان دارالقرآن دربار توزیع قرآنهای بدون مجوز در نمایشگاه کتاب تهران را درست میدانیم، از این رو نه تنها در نمایشگاه کتاب تهران بلکه پس از آن نیز صدور اعلام وصول منوط به مجوز توزیع قرآن از سازمان دارالقرآن خواهد بود.
وی تصریح کرد: همچنین به ادارهکلهای ارشاد استانهای سراسر کشور نیز اعلام میشود تا صدور مجوزهای توزیع و اعلام وصول قرآنها با وحدت رویه انجام شود و ناشران قرآن قبل از مراجعه به وزارت ارشاد به سازمان دارالقرآن مراجعه و مجوز توزیع را دریافت کنند.
امیرزاده درباره قرآنهای فارسی در نمایشگاه نیز اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: تاکنون گزارش وجود چنین قرآنهایی در نمایشگاه واصل نشده است که در صورت وجود چنین گزارشهایی اقدام خواهیم کرد.
گفتنی است، یک هفته پیش معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن نامهای مبنی بر وجود قرآنهای بدون مجوز در نمایشگاه به رئیس کمیته نظارت بر تخلفات ناشران نوشته بود که در این راستا 10 قرآن ارائه شده از سوی 8 ناشر بدون مجوز توزیع بودند.
با توجه به اینکه از مدتها پیش این موضوع مشخص بوده و وظیفه ارشاد در رابطه با قرآنها تعیین تکلیف شده بود، اما به دلایل نامعلومی این موضوع اجرا نمیشد و برخی از ناشران قرآنی اقدام به چاپ و نشر قرآنهایی بدون مجوز میکردند که این موضوع در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران نیز به مسئولان وزارت ارشاد گفته شد، اما آنها نسبت به این تخلف آشکار بیتوجهی کردند.