کد خبر: 3302854
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۳
آیت‌الله‌العظمی غروی علیاری در جلسه تفسیر:

رسیدن به سبیل شهود در اسرار الهیه و اشارات ربانیه تنها مخصوص پیغمبر(ص) است

گروه اندیشه: به گفته مفسر برجسته تهران، رسیدن به سبیل کشف و شهود در اسرار الهیه و اشارات ربانیه مخصوص پیغمبر(ص) است، پیغمبر به وضعی بود که به تمام اقسام شهود الهیه دست پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله‌العظمی جواد غروی علیاری، مفسر قرآن کریم در جلسه تفسیر خود با اشاره به آیات 10 و 11 سوره نجم «فَأَوْحَى إِلَى عَبْدِهِ مَا أَوْحَى * مَا کَذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَى»، گفت: عده‌ای بر این عقیده هستند که مشاهدات رسول اکرم(ص) هم مشاهدات مادی بود هم معنوی، هر چه مشاهده می‌کند هم ظاهر است هم باطن است.

وی افزود: احدی از آن عالم خبری ندارد و برای احدی هم آن باز نشد. بعضی‌ها احتمالاً گفته‌اند شاید بعد از آمدن حضرت حجت، او مجاز باشد که بعضی از اسرار را فاش کند. بین الهامات و وحی فرق است. در رتبه کمالی‌اش خدای سبحان، همه را در اختیار رسول‌الله قرار داد و هیچ چیز برای ایشان مخفی نبود.

این مفسر قرآن عنوان کرد: ابن عباس می گوید پیغمبر(ص) به ما فرمود: من دو بار مشمول الطاف الهیه شدم؛ یک بار در عالم لاهوت یک بار هم در عالم ناسوت. به من چیزهایی داده شد، مع الواسطه یا بدون واسطه. در مسئله مبعث و بعثت که مقدمه تمام بعثت‌ها همین بعثت است.

وی با اشاره به آیه 2 سوره جمعه، اظهار کرد: این آیه «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِن کَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ»، دو بار تکرار شده است، یکی در اینجا و یکی هم در سوره آل عمران. پیغمبر(ص) شخصیتی است که غیر از ذات باری تعالی که خالق اوست احدی به وجود قدسیه الهیه او نرسیده است و آن را درک نکرده است. خداوند می‌فرماید من در بین تمام انبیا دو بار جبرئیل را به شکل همان ماهیت وجودی اولیه دیدم؛ وقتی که با هم به معراج رفتیم به شکل خلقت اولیه اش بود یکی هم در عالم ناسوت. موقعی که به رسالت مبعوث شدم جبرئیل آمد و نزد من نشست.

باید ورای قشریات، حقایق را دید

آیت‌الله‌العظمی غروی علیاری افزود: باید قشریات را رها کرد و حقیقت را دید. باید آن وظیفه اول رسول اکرم را در حوزه علمیه پیاده کرد. پیغمبر(ص) صرفاً کتابی را اهدا نکرده است، دنبال معانی و نشر آن هنر است. از اسلام واقعی و حقیقی و از آن زحمات پیامبر(ص) ما هیچ چیزی نداریم، نگذاشتیم چیزی باقی بماند.
تعلیم کتاب امر آخر است. باب دیگر حکمت است؛ نه از حکمت عملی و نه از حکمت نظری خبر داریم. از همه اینها بی بهره هستیم. از قشریات یاد گرفته‌ایم فقط برای اینکه زندگی کنیم.

وی گفت: در قضیه پیغمبر اسلام آیات زیادی نیست؛ شاید بعد از مبدا و معاد هیچ امری به این تفصیلی بیان نشده است. کتاب نجار تاریخ اساسی معتبر و مستدل انبیاست که به فارسی هم ترجمه شده است. در قضیه بعثت رسول اکرم آیات کثیری آمده است.

این مفسر قرآن اظهار کرد: پیغمبر(ص) عنوان شهودی دارد. از روی تعصب نمی‌گوییم بلکه پیغمبران دیگر هم سهمی دارند؛ اما رسیدن به سبیل کشف و شهود در اسرار الهیه و اشارات ربانیه مخصوص پیغمبر(ص) است. پیغمبر به وضعی بود که به تمام اقسام شهود الهیه دست پیدا کرد.

یادآور می‌شود، این جلسه تفسیر آیت‌الله‌العظمی غروی علیاری 22 اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

captcha