به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هیئت رسانهای قرقیزستان متشکل از نویسندگان و فعالان رسانهای این کشور که به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در بیشکک و میزبانی بنیاد اندیشه اسلامی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وارد ایران شدهاند، ظهر دیروز، 27 اردیبهشت، با ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس این سازمان دیدار و گفتوگو کردند.
در ابتدا، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن ابراز خرسندی از حضور هیئت رسانهای قرقیزستان در ایران، گفت: امیدوارم طبق هماهنگیهایی که از سوی بنیاد اندیشه اسلامی انجام شده است، روزهای خوبی را در ایران داشته باشید.
ابراهیمیترکمان با اشاره به رسالت رسانههای خبری مبنی بر آگاهیبخشی به مردم، اظهار کرد: اصحاب رسانه تأثیرگذارترین اقشار یک جامعه محسوب میشوند؛ زیرا رسانهها نقش بسزایی بر شکلگیری افکار عمومی دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر نقش مهم رسانهها در کاهش نفوذ گروههای افراطی، بیان کرد: رسانهها نقش مثمرثمری در آگاهیبخشی به مردم در رابطه با فرق مختلف و وجود جریانهای تکفیری و افراطی دارند.
وی ادامه داد: لازم است تا رسانههای خبری، در حوزه پیدایش گروههای تکفیری در اقصی نقاط جهان از خود هوشیاری به خرج دهند. در واقع، با وجود رسانهها میتوان به شفافسازی این امر پرداخت.
ابراهیمیترکمان با تأکید بر شفافسازی جریانات گروههای تکفیری به وسیله رسانهها، گفت: بررسی نحوه شکلگیری تکفیریها و جریاناتی که برای خدشه دار کردن اسلام از سوی این گروهها انجام میشود، به وسیله رسانهها شفافسازی شود.
وی، به معرفی و شناساندن فرهنگ و تمدن غنی ایران اسلامی، اشاره و تصریح کرد: برای معرفی تاریخ ایران و دستاوردهای انقلاب اسلامی، میتوان از ظرفیت رسانهها و همچنین، فرهنگسازی این مهم در جامعه بهره گرفت.
ابراهیمیترکمان تأکید کرد: هماکنون، آشناسازی و ایجاد باور نسبت به اسلام ناب و مزیتهای جمهوری اسلامی ایران به همراه معرفی فرهنگ و تمدّن ایران اسلامی در خارج از کشور، از جمله وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برشمرده میشود که میتوان از طریق اجرای برنامههای فرهنگی همچون، نمایش فیلم، روزهای فرهنگی، مسابقات علمی، نشستهای تخصصی و هفتههای فرهنگی، این مهم را محقق ساخت.
احمد نثاری، مدیرعامل بنیاد اندیشه اسلامی نیز با اشاره به بازدید هیئت رسانهای قرقیزستان از رسانههای خبری کشورمان، گفت: این هیئت رسانهای با هدف آشنایی با فرهنگ ایران اسلامی، گسترش تعاملات رسانهای و فرهنگی بین دو کشور به ایران سفر کردهاند که در این میان از شبکههای تلویزیونی العالم، خبر، سحر، الکوثر، پرستیوی، هیسپان، رادیو روسی و قرقیزی بازدید داشتهاند.
وی ادامه داد: سعی ما بر این است تا این گروه رسانهای با بازدید از مناطق تفریحی و سیاحتی با مجموعههای فرهنگی - هنری ایران آشنا شوند و پس از بازگشت به قرقیزستان، اندیشههای دینی، فرهنگی و هنری کشورمان را منتقل کنند.
نثاری در ادامه یادآور شد: از دیگر برنامههای این گروه رسانهای میتوان به بازدید از روزنامه شرق، پارک فناوری پردیسان، کتابخانه ملی، خبرگزاری ایرنا و پژوهشگاه رویان اشاره کرد.
وی اظهار کرد: بنیاد اندیشه اسلامی درصدد آن است تا با حضور و بازدید رسانههای خارجی در ایران، زمینههای معرفی اسلام حقیقی و ارتقای سطح فکری دیگر کشورها نسبت به ایران اسلامی فراهم شود.
رستم جان خوش مراداف، رئیس شبکه رادیویی «الماس» قرقیزستان نیز با تأکید بر توسعه روابط فرهنگی فی مابین دو کشور، گفت: ما با همکاری و اجرای مناسبات فرهنگی گوناگون میتوانیم این روابط را بسط و توسعه دهیم.
وی افزود: برای تحقق این امر باید زمینههای لازم را برای برپایی نمایشگاههای فرهنگی٬ نشستهای علمی و تخصصی و تبادل هیئتهای فرهنگی - هنری فراهم کرد.
رئیس شبکه رادیویی الماس قرقیزستان ضمن ابراز خرسندی از اهم فعالیتهای رایزنی فرهنگی کشورمان در بیشکک، اظهار کرد: اشتراکات فرهنگی ایران و قرقیزستان، میتواند به عنوان بسترهای توسعه روابط فرهنگی، گسترش همکاریهای همه جانبه را محقق کند.
لباسهای محلی ایرانیان؛ پوششی آمیخته با باورهای دینی
خانم کفایت عسکروا معاون، سردبیر هفتهنامه دولتی «سخن» قرقیزستان در رابطه با سفر خود به ایران، گفت: ایران دارای جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری است که با برخورداری از آداب و رسوم مختلف در هویتی واحد به نام ایرانیبودن به هم پیوند خوردهاند.
وی لباس هر قوم و ملیت را آمیخته با فرهنگ و باورهای آن ملّت، عنوان کرد و گفت: لباسهای محلی زنان اقوام گوناگون ایران، پوششی آمیخته با باورهای دینی است که گنجینههای حیا و عفت را در خود جای داده است.
سردبیر هفته نامه دولتی سخن قرقیزستان، تأکید کرد: تمام شهرهای ایران زیبا هستند و هر کدام جاذبههای تفریحی متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند، از این رو درصدد آن هستم تا پس از بازگشت به قرقیزستان گزارشی از فرهنگ و هنر ایران اسلامی در قالب کتابی تهیه و منتشر کنم.
لزوم تقویت روابط فرهنگی ایران و قرقیزستان
تمیربیک تقتو قاضیاف، رئیس شبکه تلویزیونی «اکو مانس» قرقیزستان درباره ایران بیان کرد: هر گوشه از ایران، مناطق زیبایی وجود دارد که هر کدام در نوع خود بینظیر و قابل توصیف است؛ روزهای خوبی را در ایران پشت سر نهادیم و امیدواریم در آیندهای نزدیک موج همکاریهای بیش از پیش در حوزه فرهنگ و هنر میان دو کشور را شاهد باشیم.
وی از رایزنی فرهنگی ایران در بیشکک برای ایجاد همکاریهای فرهنگی میان دو کشور قدردانی کرد و گفت: برنامههایی که این نمایندگی در حوزه نمایشگاه، چاپ کتاب، معرفی دستاوردهای فرهنگی ایران، نمایش فیلم ایرانی و تبیین جایگاه اسلام اجرا میکند، بسیار تأثیرگذار است و میتواند روابط دو کشور را تقویت کند.
رئیس شبکه تلویزیونی اکو مانس قرقیزستان، به ضرورت معرفی چهره حقیقی اسلام در اقصی نقاط جهان اشاره و بر افشاسازی و بررسی جریانات تکفیری به وسیله رسانهها تأکید کرد.
انتشار اثر فرهنگی برگرفته از اندیشههای امام(ره) در قرقیزستان
در این دیدار امیل بیک ماموناف، رئیس بخش قرقیزی خبرگزاری ملی قرقیزستان، در رابطه با آثار منتشره رایزنی فرهنگی ایران در بیشکک، گفت: رایزنی فرهنگی ایران دارای مکتوبات بسیاری در عرصه فرهنگ و هنر است، یکی از این آثار، مربوط به شعرای بهنام ایران است که در میان شهروندان قرقیزستانی جایگاه رفیعی دارد.
وی افزود: یکی از برنامههایی که میتوان میان ایران و اتحادیه نویسندگان قرقیزستان اتفاق بیافتد، تهیه و چاپ کتابی در رابطه با اندیشههای امام خمینی(ره) است؛ براین اساس دیدگاه و منویات ایشان پیرامون اسلام و ایران در جمهوری قرقیزستان، معرفی خواهد شد.
شناخت ساختار و جریانهای فرهنگی ضروری است
بشین بیک بکش اف، معاون شبکه تلویزیونی «L.T.R» قرقیزستان، تأکید کرد: از طریق برگزاری نشست و همایشهای تخصصی، میتوان به فراهمسازی زمینه تبادلات علمی و دانشگاهی و همچنین، شناخت ساختار و جریانهای فرهنگی در جوامع گوناگون پرداخت.
وی در ادامه، مطرح کرد: باید سعی شود، زمینههای مشترک فرهنگی ایران با قرقیزستان ایجاد، سپس با اجرای برنامههای فرهنگی روابط را توسعه و تعمیق دهیم.
بنابر اعلام این خبر، این دیدار همراه با اهدای هدایایی از سوی طرفین به یکدیگر پایان یافت.
همچنین مقرر شد تا این هیئت رسانهای امروز، 28 اردیبهشت، از پارک پردیسان و پژوهشگاه رویان بازدید و با دستاوردهای علمی کشورمان آشنا شوند.