به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، طبق استعلام اجمالی فراکسیون چپ ها (Die Linke) از دولت فدرال آلمان، در فصل اول سال جاری میلادی ۱۳ مورد حمله به مساجد مسلمانان با پس زمینه اسلامستیزانه اتفاق افتاده است. البته نهادهای مستقل این رقم را بیشتر گزارش کرده اند.
استعلام فراکسیون چپها ناظر به بحثی می شود که چند سالی است در فضای سیاسی و قانون گذاری آلمان مطرح شده است و آن این که آیا باید جرایم علیه مسلمانان را ذیل عنوان مستقلی دسته بندی کرد یا نه.
رویکرد رسمی قانونگذاری این بوده است که جرایم با انگیزه یهودیستیزانه اولاً مشمول نژادپرستی است و مسلمانان مشمول عنوان نژاد نمی شوند و ثانیاً سابقه تاریخی هولناک هولوکاست موجب شده است تا این استثناء در قانون مدنظر قرار گیرد و نباید مورد استثناء را گسترش داد.
در مقابل منتقدین معتقدند که اسلام ستیزی با توجه به ابعاد مختلفی که پیدا کرده و آمار روزافزونی که توسط مراکز مختلف جمع آوری و دسته بندی می شوند، به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر درآمده و مستلزم برخورد قانونی مجزا شده است و با اشاره به نظر برخی جامعه شناسان، اسلام ستیزی را نوع جدیدی از نژادپرستی – طبیعتاً با صرفنظر از معنای لغوی آن - دانسته اند.
این منتقدین اشاره می کنند تا زمانی که جرایم اسلام ستیزانه یا مسلمانستیزانه تحت عنوان مستقلی در قانون جای نگیرند، آمار اعلام شده از طرف نهادهای مختلف از جمله مرکز آمار پلیس برای جرایم را نمی توان دقیق دانست، زیرا موارد زیادی به دلایل گوناگون از چارچوب این آمارها خارج می مانند، در حالی که در واقع باید برشمرده شوند.
فراکسیون چپ ها از در ادامه از دولت فدرال پرسیده اند که آیا لایحهای برای مستقل کردن این دسته از جرایم از طرف دولت ارائه خواهد شد، و اگر آری، چه زمانی؟ پاسخ دولت به این سؤال همان پاسخ همیشگی بوده است: طرح چنین لایحه ای مستلزم نظر هیئت امنای کنفرانس وزارت کشور است و ضمناً اشاره نشده که موضع احتمالی دولت فدرال در قبال طرح چنین لایحه ای از طرف وزارت کشور چه خواهد بود.
خانم اولا یلپکه(Ulla Jelpke)، کارشناس سیاست داخلی چپ ها میگوید: این که پتانسیل اسلام ستیزی در آلمان چقدر است، چیزی نیست که اخیراً جنبش پگیدا برای ما آشکار کرده باشد. در فضای جاری، هتک حرمت و حمله به مساجد و سایر جرایم اسلام ستیزانه مدام در حال تکرارشدن است.