کد خبر: 3307043
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۱
فلاحت‌پیشه:

دشمنان به دنبال تحمیل فضای جنگ نیابتی در مقابل فضای دیپلماتیک به ایران هستند

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل بین‌المللی درباره هشدار رهبری مبنی بر تلاش برخی دشمنان برای کشاندن جنگ نیابتی به مرزهای ایران گفت: آنها می‌خواهند با استفاده از تحولات منطقه‌ای فضای یک جنگ نیابتی را به ایران تحمیل کرده و آن را در مقابل فضای دیپلماتیکی که ایران به دنبال آن است قرار دهند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره هشدار اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر قصد برخی دشمنان به همراه برخی سران «سفیه» منطقه برای کشاندن جنگ‌های نیابتی به مرزهای ایران گفت: از سال 2004 تا حدود 2 سال پیش، دشمنان بین‌المللی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی به طور مشترک با یکدیگر سیاست ایران‌هراسی را پیش می‌بردند.

مذاکرات هسته‌ای و خالی شدن دست دشمن از ادامه سیاست ایران‌هراسی

وی افزود: در فاصله این سال‌ها عوامل اصلی بی‌ثبات‌ساز منطقه کاملاً عیان نبودند و اگر هم این عوامل همچون گروه‌‌های تروریستی، تکفیری‌ها و سیاستمداران مرتجع  مشخص بودند، آنها را با استفاده از تبلیغات رسانه‌ای و تبانی مخفی می‌کردند و در قالب ایران‌هراسی قرار می‌دادند.

فلاحت‌پیشه اظهار کرد: از زمانی که ایران عملاً سیاست بهانه‌زدایی را در پیش گرفت، به ویژه در 2 سال اخیر که به طور مشخص اعلام کرد هر گونه آمادگی برای مذاکره را دارد، دست دشمنان نظام جمهوری اسلامی که سیاست ایران‌هراسی را در پیش گرفته بودند خالی شد.

استفاده از تحولات منطقه‌ای برای ایجاد فضای جنگ نیابتی علیه ایران

این کارشناس روابط بین‌الملل اضافه کرد: بر همین اساس امروز سعی می‌کنند از برخی تحولات منطقه‌ای برای شکل‌دهی جنگ‌های نیابتی علیه ایران استفاده کنند، مانند تحولاتی که اکنون در بحرین و یمن شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه ایران به طور مشخص تجربیات زیادی از این مدل جنگ‌ها دارد، گفت: پیش از این دشمنان یکبار توسط صدام وارد جنگ نیابتی با ایران شدند که اجرای راهبردی این جنگ را یک مقام آمریکایی، دونالد رامسفلد، معاون وزیر خارجه در دوره ریگان و وزیر دفاع دولت بوش پسر برعهده داشت.

فلاحت‌پیشه عنوان کرد: پس از جنگ هشت ساله، ایران با تجربه و درایت بیشتری عمل کرد و وارد جنگ‌های نیابتی در منطقه نشد که اوج آن  تحریکات صدام علیه ایران برای ورود ایران به جنگ عراق و آمریکا در قضیه کویت و همچنین حمله طالبان به افغانستان در سال 1373 و به شهادت رساندن دیپلمات‌ها و خبرنگار ایرانی که برای تحریک ایران برای ورود به جنگ با طالبان انجام شد و در آنجا نیز ایران وارد این جنگ نیابتی نشد.

هدف دشمنان وادار ساختن ایران به کنار گذاشتن راهکارهای دیپلماتیک است

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی  یادآور شد: در شرایط فعلی این جنگ نیابتی به این‌گونه می‌خواهد شکل بگیرد که برخی از مقامات سیاسی جهان اسلام به صورت جاهلانه و برخی دیگر به صورت کاملاً عامدانه سعی دارند برای حفظ تاج و تخت غیر مشروع خود از یک‌سو و همراهی و تبانی با صهیونیست‌ها از سوی دیگر، فضای یک جنگ نیابتی را به جمهوری اسلامی ایران تحمیل کنند و آن را در مقابل فضای دیپلماتیکی که ایران به دنبال آن است قرار دهند.

هشدار رهبری خطاب به سیاستمداران منصف منطقه و ملت‌های اسلامی بود

وی با تأکید بر اینکه هشدار مقام معظم رهبری را از این جهت می‌توان تحلیل کرد، گفت: لازم است با یک نگاه هوشیارانه‌ به این موضوع نگریسته شود. این هشدار هم خطاب به نخبگان و سیاستمداران منصف جهان اسلام و ملت‌های اسلامی است و هم اینکه نوعی تحلیل راهبردی موضوع تحولات منطقه برای ملت ایران است که بدانند جنگ نیابتی جنگ اصیلی نیست و جنگی است که دود آن به چشم کشورهای اسلامی می‌رود و باید از آن پرهیز کرد.

فلاحت‌پیشه تصریح کرد: از طرفی نباید فراموش کرد که ایران از توان و قدرت لازم برای دفاع از خود برخوردار است و اگر اقدامی علیه کشورصورت بگیرد ایران پاسخ پشیمان‌کننده‌ای به این اقدامات خواهد داد.        

ایران تسلیم سیاست‌های تلفیقی اوباما و محافظه‌کاران نخواهد شد 

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی درباره همزمانی این تحریکات منطقه‌ای برای وارد کردن ایران به یک جنگ نیابتی و بالارفتن گام به گام سطح مطالبات آمریکایی‌ها از ایران در مذاکرات هسته‌ای از قبیل بازدید از اماکن نظامی ایران، گفت‌و‌گو با دانشمندان هسته‌ای و بازدیدهای سرزده، گفت: در امریکا نسبت به ایران دو نگاه وجود دارد؛ یکی نگاه محافظه‌کاران است که یک نگاه مطلق‌نگر است که اعتقاد آنها بر این است که باید یک برخورد تند با ایران انجام داد تا ایران را وادار به تسلیم در حوزه‌های مختلف کرد. نگاه دیگر مهندسی تدریجی تحولات است که متعلق به افرادی مانند اوباما است.

فلاحت‌پیشه اظهار کرد: اعتقاد اوباما این است که رابطه با ایران را باید به طور تدریجی مهندسی کرد و پس از موضوع هسته‌ای می‌توان وارد سایر موضوعات شد؛ همین تفاوت دیدگاه‌ها باعث اختلاف در میان این دو دسته از سیاستمداران آمریکایی شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اوباما از ناحیه گروه اول تحت فشار است تا در قالب همین سیاست مهندسی تدریجی سیاست‌های مبتنی بر تلاش برای تسلیم ایران را نیز در پیش بگیرد که مطمئناً ایران طرفی نیست که تسلیم چنین سیاست‌هایی شود.

captcha