کد خبر: 3308521
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۹
ایکنا بررسی می‌کند؛

«انحصارطلبی کمیسیون‌های شورای توسعه در توزیع اعتبارات» ؛ از شائبه تا حقیقت

گروه فعالیت‌های قرآنی: اوایل امسال بود که مسئول کمیته تخصیص بودجه و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تهیه یک فرم حاوی کلان‌برنامه‌های قرآنی برای قرار گرفتن فعالیت‌ها قرآنی دستگاه‌ها ذیل آن جهت دریافت بودجه قرآنی سال ۹۴ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ مسئول کمیته تخصیص بودجه و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تهیه فرمی حاوی کلان‌برنامه‌های قرآنی برای قرار گرفتن فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها ذیل آن خبر داد. فرمی که در آن کلان‌برنامه‌های ملی که باید در این سال صورت می‌گرفت مشخص شده و بهمن‌ماه سال قبل به کمیسیون‌ها ابلاغ شده بود؛ کمیسیون‌ها باید این فرم‌ها را به دستگاه‌ها ارائه داده تا برنامه‌های خود را براساس آن طراحی کرده و متناسب با آن بودجه دریافت کنند.
آخرین مهلت برای ارائه برنامه‌ها از طریق کمیسیون‌ها به شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ‌اردیبهشت‌ماه اعلام شده بود، یعنی باید دستگاه‌ها برنامه‌های خود را بر اساس همان فرم به کمیسیون داده و از آن نیز دفاع می‌کردند.
حال برخی شائبه‌ها از گوشه و کنار شنیده می‌شود که کمیسیون‌ها، فقط فرم را به اعضای کمیسیون‌ ارائه داده‌اند، برنامه‌ها را به تصویب رسانده و با توجه به پایان یافتن زمان اعلام شده از سوی شورا جهت ارائه برنامه‌ها، ‌قصد ارائه برنامه‌های تصویب شده را دارند. اما بر این قرار نیست که فقط اعضای کمیسیون‌ها بودجه دریافت کنند بلکه هر دستگاهی با ارائه برنامه مرتبط به کمیسیون‌های آموزش عمومی، تبلیغ و ترویج و پژوهش قرآنی می‌تواند در صورت موافقت با برنامه آن بودجه جهت اجرای آن دریافت کند.

اگر فقط درخواست برنامه قرآنی و تخصیص بودجه به دستگاه‌های عضو کمیسیون اختصاص می‌یابد، در آینده شاهد آن خواهیم بود که همه دستگاه‌ها درخواست عضویت در کمیسیون‌ها داشته باشند در حالی که دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام کرده بود که برای ارائه برنامه قرآنی نیاز به عضویت در کمیسیون‌ها نیست و هر دستگاهی می تواند برنامه خود را ارائه دهد؛ اما این موضوع مطرح است که کمیسیون‌ها به این موارد دقت ندارند و دیگر دستگاه‌ها را از فراخوان دریافت برنامه مطلع نکرده‌اند و این وضعیت نیاز به بازنگری دارد.

سوالی دیگر نیز در اینجا مطرح است که چه مرجعی تصمیم می گیرد که چه دستگاهی می‌تواند برنامه قرآنی به کمیسیون‌ها ارائه دهند و چه دستگاهی نمی‌تواند؟
در این بین به نظر می‌رسد که برخی کمیسیون‌ها از موارد ابلاغ شده از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی که کار اختصاص بودجه‌ قرآنی را انجام می‌دهد،‌ سرپیچی کرده‌اند. فعالیت کمیسیون‌های شورای توسعه فرهنگی نه‌تنها در این گزارش بلکه به زودی بیشتر به آن پرداخته می‌شود.

اگر تصمیم‌گیری‌ها بدون در نظر گرفتن فرآیند ارائه فرم باشد مجدد باید جداول پیشنهادی مورد تصویب قرار گیرد


برای مشخص شدن این قضیه محمد انجم‌شعاع، مسئول کمیته تخصیص و نظارت بر اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی،‌ اولین گزینه برای پاسخگویی به ابهامات این مسئله است؛ وی می‌گوید: از این حیث که دستگاه‌ها برای ارائه برنامه‌ها فرمی دریافت نکرده‌اند، نه اینگونه نیست، من اطلاع دقیق و اسناد مکتوب را در اختیار دارم که به عنوان مثال کمیسیون آموزش عمومی، این فراخوان را انجام داده است، شاید برخی از دستگاه‌ها در این فراخوان از قلم افتاده باشند که در این صورت تذکر داده خواهد شد، ‌اصل فراخوان انجام گرفته است.
انجم‌شعاع با بیان اینکه نگرانی خاصی در این مورد وجود ندارد و این نگرانی جدی نیست، بیان می‌دارد: اینکه برخی دلسوزانه پیگیر این قضیه هستند و خواهان این هستند که بودجه شورا در راستای اهداف شورا قرار بگیرد، ‌ارزشمند است که ما نیز وظیفه حراست و پاسداشت این دغدغه‌ها را داریم.
انجم‌شعاع بیان کرد: ما بر اساس آنچه که از کمیسیون‌ها مطالبه کرده‌ایم،‌ این بوده است که فرم‌ها در اختیار دستگاه‌ها قرار بگیرد، نظارت ما به این صورت بوده است که به صورت تصادفی با برخی دستگاه‌ها در مورد دریافت فرم برنامه‌ها تماس گرفته و در جریان کار قرار گرفته‌ایم.
انجم‌شعاع در پاسخ به این سؤال که فرم های سال 94 در اختیار دستگاه‌ها قرار نگرفته و مسئولان کمیسیون خودسر اقدام به تصویب برنامه‌ها کرده‌اند، گفت: کمیسیون پژوهش، تاکنون هیچ برنامه‌ای را برای هیچ دستگاهی تصویب نکرده است،‌ اگر چنین اتفاقی صورت گرفته شده باشد قاعدتاً نماینده شورا در آن کمیسیون از این جریان مطلع می‌شد. این قطعاً شایعه‌ای بیش نیست و هیچ برنامه‌ای برای هیچ دستگاهی به صورت خودسر تصویب و تعیین تکلیف نشده است.
البته دبیر کمیته تخصیص و نظارت بر بودجه‌های قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: البته اگر کمیسیونی فرم اعلام برنامه را به دستگاهی ندهد باید خود دستگاه پیگیر کار باشد. متأسفانه تعدادی از دستگاه‌ها که کمیسیون‌شان غفلت داشته پیگیر کار نبوده‌اند، ‌همکاران ما در دبیرخانه با دستگاه‌ها در ارتباط هستند تا اگر در فرآیند اعلام برنامه‌ها به کمیسیون‌ها خللی ایجاد شود به شورای توسعه اطلاع دهند.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که در صورت واقعیت این موضوع شورای توسعه قصد ورود به قضیه را خواهد داشت یا خیر؟ گفت: اگر برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها بدون در نظر گفتن فرآیند ارائه فرم باشد قطعاً مجدد باید جداول برنامه پیشنهادی خود را مورد تصویب قرار دهند.
دبیر کمیته تخصیص و نظارت بر بودجه‌های قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی،‌ افزود: در تماس‌هایی که با دستگاه‌ها داشته‌ایم یک یا دو مورد مشاهده شده است که فرم سال 94 را دریافت نکرده‌اند. اگر کمیسیون‌ها در این زمینه اقدام کامل را انجام نداده باشند به طور طبیعی یک بار دیگر این فرآیند باید صورت بگیرد که در نهایت با تأخیر در ابلاغ بودجه مواجه خواهیم شد.

صرف عضو بودن یا نبودن در کمیسیون آموزش عمومی قرآن مهم نیست

 

حمیدرضا کفاش، دبیر کمیسیون آموزش عمومی قرآن نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره این شائبه چنین گفت: بخش عمده‌ای از فعالیت‌های حوزه آموزش عمومی قرآن در وزارت آموزش و پرورش به واسطه زیرساخت‌ دانش‌آموزی که 13 میلیون دانش‌آموز را در خود جای داده است دنبال می‌شود. بخش دیگر مربوط به اقشار و اصناف و عموم مردم است که این بخش در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد است و بخشی هم مربوط به موسسات و مراکز قرآنی است.
وی در ادامه عنوان کرد: دستگاه‌هایی که در حوزه آموزش عمومی قرآن کار می‌کنند باید در این چند کانال قرار بگیرند و صرف عضو بودن یا عضو نبودن برای کمیسیون آموزش عمومی قرآن مهم نیست بلکه مهم این است که دستگاه‌ها زیرمجموعه یکی از این بخش‌ها قرار بگیرند و سپس برنامه‌های خود در امر آموزش عمومی قرآن را به ما اعلام کنند. از آنجایی که یکی از مهم‌ترین اهداف کاری ما ساماندهی فعالیت‌های قرآنی است هر یک از دستگاه‌هایی که در زمینه آموزش عمومی قرآن کار می‌کنند باید در بخش‌های مختلف ساماندهی شوند و برنامه‌های خود را در قالب بخش‌های مربوطه به کمیسیون آموزش عمومی قرآن ارائه کنند.
 

captcha