کد خبر: 3309032
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸

آمادگی مردم افغانستان برای گرامیداشت نیمه شعبان

شعب خارجی: نیمه شعبان از راه می‌رسد، روزی که میلیون‌ها مسلمان در گوشه و کنار جهان چشم انتظار هستند و لحظه‌شماری می‌کنند تا با برپایی محافل سرور و شادمانی و نثار گل، مقدم امامشان را گرامی بدارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری آوا، پانزدهم شعبان مصادف است با سالروز ولادت آخرین پیشوای شیعیان جهان، منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود(عج) و عید بزرگ منتظران ظهور و پویندگان راه آزادی و عدالت و شرف.
در پانزدهم شعبان کودکی از ذریه رسول خدا(ص) پا به عرصه گیتی نهاد و در سلسله امامان معصوم(ع) از مقدم با برکت خویش استمرار نظام تکوین را بیمه کرد. 
روز تاریخی نیمه شعبان برای تمام مسلمانان جهان به خصوص مردم مسلمان افغانستان از عظمت و ویژگی خاصی برخوردار است؛ چنانچه آثار سرور و شادی در چهره همگان در این روز نمایان است. 
هم اکنون شهر کابل و سایر مناطق افغانستان، به پیشواز مقدم مبارک ناجی بشریت، خلف صالح، مصلح کبیر و خلیفه برحق پیامبر اکرم(ص) امام حی و حاضر شیعیان گلباران شده است و شهروندان افغان با شوقی خارج از وصف، برای گرامیداشت این روز آماده شده‌اند. 
ساکنان غرب کابل که اغلب شیعیان هستند، پانزدهم شعبان را عید بزرگ پیروان اهل بیت(ع) می‌دانند و با گلباران خیابان‌ها، معبرها، مغازه‌ها و حتی منازل و پخش شرینی و خیرات این روز را گرامی می‌دارند.
برخی ساکنان غرب کابل در گفت‌و‌گو با آوا، می‌گویند: گرامیداشت نیمه شعبان، سالروز ولادت حضرت ولی عصر(عج) هرسال نسبت به سال گذشته با شکوه‌تر و بهتر برگزار می‌شود. 
سید‌احمد هاشمی یکی از شهروندان غرب کابل و عضو شورای مردمی ناحیه سیزدهم می‌گوید: اهالی این منطقه علاوه بر برگزاری محافل و مراسم عمومی و شرکت گسترده در سمینارها و کنفرانس‌های عید نیمه شعبان، آیین‌های ویژه‌ای در منازل خود برگزار می‌کنند. 
به گفته این فعال اجتماعی، شیعیان افغانستان به امام خود عشق می‌ورزند و یک هفته پیش از فرارسیدن نیمه شعبان، با نصب پرچم‌ها و لوح‌هایی که نماد عشق و علاقه آنان به امامشان است و همچنین گلباران تکیه‌ها، مساجد و اماکن عمومی، این روز پر میمنت را گرامی می‌دارند. 
ناظر حسین قادری، یکی از برگزارکنندگان این مراسم نیز به خبرگزاری آوا، گفت: هرچند گرامیداشت مولود نیمه شعبان، حضرت ولی عصر(عج) و تجدید میثاق با حجت خدا، یک ضرورت است؛ اما باید توجه داشت که در این روزها عمل منافی با شأن امام زمان(عج) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) صورت نگیرد. 
به گفته وی اغلب دیده شده است که برخی از افراد ناآگاه یا کسانی‌که اعتقاد چندانی به مسائل دینی و مذهبی ندارند، با استفاده از فرصت و به بهانه عید نیمه شعبان به عمل‌ منافی ارزش‌ها دست می‌زنند. 
به گفته او کسانی‌که خود را شیعه و پیرو اهل بیت(ع) می‌دانند و در عین حال در شب نشینی‌ها، به بهانه جشن نیمه شعبان به رقص و پایکوبی می‌پردازند و گناه می‌کنند، یقیناً قلب امام زمان(عج) را می‌شکنند.
قادری تاکید کرد: جوانان و نوجوانان باید توجه داشته باشند که با برپایی محافل و مجالس معنوی، امام زمان را راضی و خرسند بسازند. 
او در پایان از دولت افغانستان خواست که در روز نیمه شعبان عید بزرگ مسلمانان، امنیت مردم را تأمین کند؛ زیرا در این روز دشمن حساس‌تر از گذشته عمل خواهد کرد. 
گفتنی است، علاوه بر محافل و مجالس عمومی و مردمی، با فرارسیدن روز نیمه شعبان، علما و دانشمندان و صاحب‌نظران افغان، با برگزاری سمینارهای پژوهشی و کنفرانس‌های علمی، دکترین مهدویت را بررسی می‌کنند و نتیجه و ثمره کارشان را همه ساله پس از تحقیق، تعمیم داده و از طریق نشریه‌ها، مجله‌ها و جزوه‌های تدوین‌شده در اختیارهمگان قرار می‌دهند. 
انجمن‌های فرهنگی و قرآنی نیز در این روز با اجرای برنامه‌های مختلف مانند مولودی‌خوانی، منقبت، سرود و تواشیح در گوشه و کنار افغانستان به‌خصوص در شهر کابل این روز را گرامی می‌دارند.

captcha