کد خبر: 3309574
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۴

«عباس سلیمی» از خاطره ملاقات با امام راحل می‌گوید/ انسان‌سازی قرآن در نگاه امام(ره)

کانون خبرنگاران نبأ: عباس سلیمی از جمله قاریانی است که در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با کسب مقام در رشته قرائت قرآن در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم برای کشور اسلامی ایران افتخار آفرید؛ وی پس از بازگشت از مالزی، کاپ قهرمانی خود را به محضر امام(ره) برده و به ایشان تقدیم کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، عباس سلیمی از جمله قاریانی است که در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با کسب مقام در رشته قرائت قرآن در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم برای کشور اسلامی ایران افتخار آفرید. وی پس از بازگشت از مالزی، کاپ قهرمانی خود را به محضر امام(ره) برده و به ایشان تقدیم کرد.

سلیمی در گفت‌وگو با کانون نبأ ضمن بیان خاطره مربوط به کسب مقام در آن مسابقات، گفت: پیر پیروزمند جماران و فریادگر تکبیر و توحید و یا به عبارتی مناسب‌تر احیاگر قرآن کریم در قرن اخیر، حضرت امام روح‌الله(ره)، روحانی وارسته و از فرزندان برومند پیامبر اسلام(ص) بود که تمام مدیریت‌های فاسد عالم را به چالش کشید، اندیشه و قیام او جهان را از خواب غفلت بیدار کرد. حرکت مردانه او، زمامداران فاسد زمان را رسوا ساخت. قیام مردانه او، ترس و هراس را به درون کاخ‌های سفید، سبز و سرخ نفوذ داد.

مبارزه امام(ره) در دو عرصه استبداد داخلی و استعمار خارجی

وی افزود: امام(ره) حقیقت همیشه زنده تاریخ و ماندگارترین چهره ماندگار تاریخ معاصر است. به برکت وجود این امام عزیز مفاهیمی چون قرآن، نماز، ولایت، جهاد و شهادت جان و معنای تازه‌ای یافته؛ اندیشه، قول و عمل او قرآنی بود. در مورد امام باید به این نکته اشاره کنیم که شیوه مبارزه او با دشمنان اسلامی نیز یک شیوه استثنایی بود. او همزمان در دو جبهه استبداد داخلی و استعمار خارجی مبارزه کرده یعنی در همان زمان که با رژیم طاغوت می‌جنگید با استکبار و قدرت‌های بزرگ جهانی نیز مقابله کرد.

این قاری بین‌المللی قرآن کریم با تاکید براین که بینش سیاسی عمیق امام نشئت‌گرفته از یک بصیرت قرآنی بود، عنوان کرد: نامه حضرت امام به گورباچف، صدر هیئت رئیسه اتحادیه جماهیر شوروی سوسیالیستی که با یک ظرافت خاصی یک مفسر بزرگ قرآن را حامل آن پیام نمود، یعنی حضرت آیت‌الله جوادی آملی(حفظه ‌الله)، برخاسته از بصیرت قرآنی بود؛ امام(ره) در آن نامه فرموده بودند که صدای شکستن استخوان‌های کمونیست را می‌شنوم و کمونیسم باید به موزه تاریخ برود.

وی با بیان اینکه این امام بزرگوار از عاشقان قرآن کریم بود، گفت: نگاهی به بعضی از فرمایشات ایشان در رابطه با قرآن، نشانگر همین معناست. او می‌فرمود قرآن کتاب انسان‌سازی است. قرآن مفتاح معرفت الهی است. در برخی از فرمایشات دیگر امام، تعابیری را در رابطه با قرآن می‌بینیم، می‌شنویم و می‌خوانیم که نشان از پیوند نا گسستی او با قرآن کریم دارد.

سلیمی افزود: امام(ره) می‌فرمود: پرچم قرآن تا بر فراز ملت است، پیروز است. اگر ایمان به قرآن و اسلام بیاورید اجنبی به خود اجازه نمی‌دهد، از شما سند بردگی بگیرد. اجازه نمی‌دهد که مفاخر ملی و اسلامی پایمال شود. در فراز دیگری امام عزیز فرموده بود که قرآن کریم پیشوای ماست. پیغمبر اسلام، با یک دست قرآن را برداشت و با دست دیگر شمشیر. شمشیر برای سرکوبی خیانتکاران و قرآن برای هدایت بشر. به همین خاطر بود که امام بزرگوار در سال‌های دفاع مقدس خطاب به رزمندگان توصیه فرموده بود که با یک دست قرآن و با دست دیگر سلاح برگیرید.

منطق قرآن امام(ره)

این خادم القرآن تصریح کرد: امام(ره) عمر خویش را تا پایان زندگی پر برکت خویش وقف قرآن و اسلام کرد، حتی ملت شاهد بودند که حضرت امام تا آخرین دقایق عمر خویش حتی در بستر بیماری و در لحظات احتضار، از مطالعه و قرائت قرآن غافل نشد. با همه این‌ها با فروتنی و بزرگواری و تواضعی خاص می‌فرمود، آن را نخواندیم، نمی‌دانیم و منطق قرآن را نمی‌دانیم.

وی با اشاره به شخصیت بزرگ و معنوی امام خمینی(ره) اظهار کرد: امام(ره) قرآن را به عنوان کتاب انقلاب ما، قانون اساسی انقلاب و ضامن بقای انقلاب اسلامی، معرفی فرمودند ما باید به این نکته توجه کنیم که پرداختن به قرآن از روخوانی و روانخوانی و قرائت قرآن گرفته تا دریافت مفاهیم و پیام‌های قرآنی و حرکت به سوی یک زندگی مبتنی بر سبک زندگی قرآنی، توصیه مؤکد امام عظیم‌الشان است و امیدواریم ان‌شاءلله امروز که انقلاب در دست جانشین شایسته او، مقام معظم رهبری، پرچمدار قرآن است نگاه ما به قرآن باز هم دقیق و در راستای اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران و حفظ عظمت و دستاورد‌های ایران سرافراز باشد.

سلیمی افزود: از جمله رهنمود‌ها و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در راستای انس با قرآن نیز به این فراز‌ها می‌توان توجه کرد که می‌فرمایند: «کار تلاوت قرآن و یاد گرفتن و یاد دادن قرآن، تا وقتی که تمام مردم ایران قرآن را یاد بگیرند، تمام نخواهد شد. مسئولان دولتی از مقدورات وسیع خود برای سهولت بخشیدن به این وظایف، یعنی آموزش قرآن استفاده کنند. مشتاقان قرآن را بیشتر به شوق آوردند و تشنگان را مجال سیراب شدن از این سرچشمه زلال ببخشند.» در فرمایش دیگری رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند: «هنگامی که قرآن در دست و دل جوانان قرار گیرد، چشم‌انداز آینده بسی روشن و امیدبخش خواهد بود». من با ذکر این موارد در رابطه با برخی از دیدگاه‌های امام و مقام معظم رهبری، می‌خواهم اشاره کنم به خاطره فراموش‌ناشدنی که در محضر آن پیر فرزانه، در ارتباط با قرآن داشتیم.

وی با اشاره به خاطر دیدار خود با حضرت امام(ره) گفت: به یاد دارم که چند ماهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی این توفیق و سعادت نصیب بنده شد تا به عنوان یکی از شاگردان قرآنی نظام پر افتخار جمهوری اسلامی ایران، عازم مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در کشور مالزی بشوم. به لطف خداوند بعد از حضور در مسابقات و اینکه در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی یک سرباز نظامی از نیروهای مسلح این انقلاب، توفیق شرکت در مسابقات را پیدا کرده بود، خداوند تفضل کرد و رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن نصیب جمهوری اسلامی ایران شد.

خاطره دیدار با امام(ره)

این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: خوشحالی من از این بود که توفیق پیدا خواهم کرد که ضمن شرفیابی محضر نورانی امام امت، کاپ این مسابقات را خدمت معظم له تقدیم کنم. به همین خاطر بعد از بازگشت از مالزی با جمعی از دوستان عزیز نیروی هوایی، کسانی که در انجمن اسلامی آن زمان مشغول خدمت بودند برای زیارت امام برنامه‌ریزی کردیم و به خوبی به یاد دارم که شب قبل از عزیمت به شهر قم، به منزل رهبر معظم انقلاب اسلامی که در آن زمان، در اوایل خیابان ایران واقع بود و ساعتی در محضر معظم له بودیم و بعد از کسب رهنمود‌های ایشان عازم شهر مقدس قم شدیم.

وی افزود: سحرگاهان را در جمکران به سر بردیم و پس از اقامه نماز صبح، در ساعات اولیه بامداد آن روز به محضر امام امت شرفیاب شدیم، در یک اتاق که بیش از 12 متر مربع وسعت نداشت، به خدمت امام رسیدیم. در آنجا جمعی از روحانیون بسیار بزرگوار از جمله از مراجع تقلید، حضرت آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی و علمایی همچون شهید محلاتی، حضرت آیت‌الله جنتی، آیت‌‌الله موسوی اردبیلی، آیت‌الله مهدی یثربی رضوان‌الله، حضرت آیت‌الله سید احمد فهری زنجانی و جمعی از پرسنل نیروی هوایی و قرآنیان در محضر امام بودیم.

سلیمی با اشاره تلاوت خود در محضر امام(ره) گفت: قبل از اینکه من گزارشی را از چگونگی برگزاری مسابقه بین‌المللی مالزی محضر امام عرضه بدارم و نامه‌ای که از سوی جامعه اسلامی مالزی بود را تقدیم معظم‌له کنم، مرحوم محلاتی به حضرت امام پیشنهاد کردند که اگر اجازه بفرمایید این قاری که خدمت شما رسیده است، آیاتی از قرآن را در خدمت شما تلاوت کند که امام با روی باز پذیرفتند.

نگاه پر مهر و پرنفوذ امام(ره)

وی با بیان اینکه صورت ملکوتی امام(ره) را در آن لحظه هرگز از یاد نمی‌برم، اظهار کرد: با نگاهی که حاکی از نفوذ و عظمت و مهربانی و لطف بود، اجازه تلاوت قرآن را فرمودند و در محضر ایشان و در مقابل ایشان این سعادت نصیب بنده شد که آیاتی از قرآن را تلاوت کردم و بعد از تلاوت ایشان عمیقا بنده را مورد تشویق و عنایت خویش قرار دادند و بعد از سخنانی که در رابطه با وظایف ما و نیروهای مسلح و قرآنیان و در ارتباط با انقلاب اسلامی و نهضت اسلامی مطرح فرمودند از محضر ایشان مرخص شدیم.

این قاری بین‌المللی افزود: نکته بسیار جالبی که بود این بود که آرزو داشتم تا این کاپ مسابقات بین‌المللی قرآن را به محضر امام اهدا کنم و همین کار را هم کردم، اما در نهایت تعجب امام بعد از اینکه این هدیه بنده را پذیرفتند و  بوسه‌ای بر آن زدند بسیار متواضعانه و خاشعانه این هدیه را به من مسترد فرمودند. فرمودند که این هدیه نزد شما باقی بماند. من در آن لحظه یک علامت سوالی در ذهنم ایجاد شد که چرا امام این هدیه را به تمام نپذیرفتند و نزد خودشان نگه نداشتند، تا اینکه ده ماهه بعد، سرّ این کار امام عظیم‌الشان برای من آشکار شد.

وی با اشاره به بصیرت والای امام(ره) عنوان کرد: ده ماه بعد بود که نامه‌ای از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای من واصل شد که در آن نوشته بود ضمن تبریک به شما جهت کسب رتبه در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از شما درخواست می‌شود که این کاپ را، اعاده و مسترد فرمایید به وزارت خارجه چون باید به کوالالامپور برگردانیم و برای مسابقات بعدی به نفر بعدی اهدا شود. من تازه آنجا متوجه شدم این کاپ متعلق به ما نبوده، بلکه یک هدیه امانی بوده و بیشتر افتخار و معنویت آن مطرح بوده است که همان جا به بصیرت و دید امام(ره) آفرین گفتم.

وی در پایان اظهار کرد: به هر حال در دفعات مختلفی که ما توفیق داشتیم در محضر امام حضور پیدا کردیم از رهنمود‌های قرآنی ایشان بهره‌مند شدیم و امام واقعا عشق می‌ورزیدند و احترام خاصی برای قرآن و قرآنیان قائل بودند؛ امیدوارم که انشالله ما و همه ملت ما قدردان این مرد بزرگ قرآنی باشیم و در قیامت هم از شفاعت ایشان و اجداد طاهر ایشان نیز بهره‌مند شویم.

captcha