کد خبر: 3310244
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۲
معاون فرهنگی وزیر علوم:

آئین‌نامه‌‌ای برای حمایت‌ از کرسی‌های آزاداندیشی در دست تدوین است

گروه دانشگاه:‌ در کارگروه فرهنگی ـ تربیتی دانشگاه اسلامی جلساتی با نهادهای مختلف داریم و در حال تدوین آئین‌نامه‌های جدیدی هستیم تا حمایت‌های مطلوبی از کرسی‌های آزاداندیشی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز،‌ 11 اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال 93 تعداد زیادی جلسه تحت عنوان کرسی‌های آزاداندیشی برگزار شده است و آنچه که همکاران ما بررسی کرده‌اند و به‌عنوان جلسات کرسی‌های آزاداندیشی هستند، ‌312 مورد بوده است.
وی افزود: هدف‌گذاری که امسال کردیم این بوده است که این حداقل باید به سه برابر برسد، البته تعداد جلساتی که خارج از این عنوان برگزار می‌شود حداقل چند برابر این است، ولی از نظر ما جلسه کرسی آزاداندیشی جلسه‌ای است که در آن موضوع جدی مطرح و دیدگاه‌های ‌موافق و مخالف مطرح می‌شود. هر جلسه‌ای که مشتمل بر پرسش و پاسخ یا بحث علمی باشد اگر چه ارزشمند است، اما مصداق کرسی آزاداندیشی نیست.
معاون وزیر علوم عنوان کرد: بر اساس شاخص‌های سخت‌گیرانه‌ای که اعلام کردیم فقط  312 کرسی مصداق آن شناخته شده است. البته برای سال آینده امیدواریم که تعداد این کرسی‌ها سه برابر شود.
وی این تعداد را بسیار اندک دانست و گفت: اولویت وزارت‌خانه بر بحث کرسی‌های آزاداندیشی است؛ البته در طول زمان روند رو به رشدی داشته‌ایم، الان هم در دانشگاه‌های مختلف، دانشگاه‌های پیام نور، ‌آزاد، دفاتر جهاد دانشگاهی و نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها این کار انجام می‌شود. آن چیزی که به عنوان فعالیت اساتید، دانشگاه‌‌ها و تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها می‌بینیم و آنها این گزارش و عدد را داده‌اند، خیلی بیشتر از این است، ولی آن که از نظر ما شاخص‌های واقعی کرسی‌های آزاداندیشی را دارد تعدادی است که بیان شد. 

موانع کرسی‌ها
هاشمی عنوان کرد: طبیعتاً موانعی برای توسعه کرسی‌های آزاداندیشی وجود دارد و چند کار باید انجام شود؛ از یک طرف زمینه‌های لازم فراهم شود که این کار را کردیم و فکر می‌کنیم الان زمینه‌های خوبی فراهم شده است. الان زمینه‌های خوبی فراهم شده، از طرفی دیگر موانعی وجود دارد. برای رفع موانع مقدورات ما محدود است. برای رفع بخشی از این موانع که در حد اختیارات ماست تلاش کردیم و تا حدی هم نتیجه گرفته‌ایم، اما بخشی از آن مربوط به ما نیست و نیاز به همکاری نهادها و دستگاه‌های مختلف داریم تا این موانع برطرف شود و زمینه مناسب برای مشارکت بیشتر اساتید و دانشجویان و دانشگاهیان فراهم آید. 
وی اظهار کرد: با این روندی که داریم امیدواریم در سال جاری و آینده شاهد رونق و شکوفایی این حوزه باشیم. خیلی از این جلسات ولو اینکه اسم آن کرسی آزاداندیشی است، ولی مصداق واقعی کرسی نیست. وقتی می‌گوییم 300 کرسی برگزار شده، یعنی 300 کرسی برگزار شده که شاخص‌های حضور موافقان و مخالفان را دارد.
هاشمی گفت: ما در این مسیر در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت‌وگوهای خوبی را داشته‌ایم. در کارگروه فرهنگی ـ تربیتی دانشگاه اسلامی جلسات مختلفی با نهادهای مختلف داریم. همچنین در حال تدوین آیین‌نامه‌های جدیدی هستیم تا حمایت‌های مطلوبی از کرسی‌های آزاداندیشی صورت گیرد. همچنین جلساتی برای تشویق اساتید، دانشگاهیان و تشکل‌های دانشجویی و جلب همدلی و همکاری دستگاه‌های مختلف داریم و همه تلاش‌ها برای این است که ما بتوانیم کرسی‌های آزاداندیشی را به‌عنوان یک جریان رایج در دانشگاه‌ها نه به‌عنوان جلسات موردی و نمونه‌‌ای داشته باشیم. ما امیدوار هستیم که در ماه‌های آینده در هر دانشکده و دانشگاهی هر روز شاهد برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی باشیم و همه اساتید و دانشجویان و .. مشارکت جدی و فعال در برگزاری این کرسی‌ها داشته باشند.

captcha