به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در مالزی، آیین بیستوششمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) عصر روز چهارشنبه، 13 خرداد، در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی برگزار شد.
در این مراسم که با حضور علیاکبر ضیائی، رایزن فرهنگی ایران در مالزی، مجید صفار، کاردار موقت سفارت و جمعی از کارگزاران نظام، اساتید، معلمان، دانشجویان، دانشآموزان و ایرانیان مقیم برگزار شد، پس از قرائت قرآن و اجرای قطعات ادبی در وصف حضرت امام(ره) توسط آقای قاسمی از فرهنگیان مقیم و پخش کلیپ ارتحال حضرت امام، علی اکبر ضیائی، طی سخنانی امام راحل را نمونه انسانی کامل در ابعاد مختلف دانست و گفت: امام(ره) در فلسفه، عرفان، اصول فقه، ادبیات عرب، علم سیاست، جامعهشناسی و فلسفه غرب و جریانهای فکری تسلط کامل داشتند و این خود کافی است تا بدانیم شخصیت امام تک بعدی نبود.
وی افزود: به رغم تسلط امام راحل به فلسفه، فیلسوفی نبود که تنها با عینک فلسفه به جهان بنگرد و فلسفه در دیدگاههای امام جایگاه خود را داشت.
رایزن فرهنگی ایران با تأکید بر اینکه امام راحل فردی اعتدالگرا بود که افراطیگری را نفی میکرد، تصریح کرد: انسانهای ناقص به موضوعات افراطی مینگرند و این امر ناشی از تک بعدیبودن این افراد است.
وی گفت: امام خمینی(ره) فردی جامعنگر بود و بین عقل و نقل تعادل داشتند و این را همه متفکران جهان مورد تأیید قرار میدهند.
به گفته علی اکبرضیائی، امام راحل با هرگونه تندروی، افراط، خشونت و تکروی مخالفت میکردند و این امر را میتوان با مراجعه به تاریخ معاصر در تصمیمات مختلف ایشان دید، چون حضرت امام(ره) قائل به عقل جمعی و قانونمندی بودند.
وی گفت: امام راحل دو دوره قبل از انقلاب به رغم مبارزه با حکومت ظلم پهلوی هیچگاه بدنبال راهاندازی گروههای نظامی برای براندازی این حکومت نبود و این بهترین نشانه دیدگاه رهبر کبیر انقلاب در مورد نفی افراطگرایی است.
وی این امر را ناشی از عقلگرایی در تشیع دانست و افزود: شکها و تردیدها باید به وسیله عقل و منطق حل شود و شبهههایی که دشمنان اسلام نیز مطرح میکنند و از گذشته رواج داشته است، باید از راه عقل بررسی شود.
رایزن فرهنگی ایران در مالزی گفت: صهیونیستها نیز اکنون به دنبال ایجاد شک و شبهه در اسلام هستند و تلاش دارند القا کنند در اسلام خشونتگرایی وجود دارد.
وی با انتقاد از افراطگرایی و غلو در دیدگاه عقلگرایان، گفت: افراط در عقلگرایی، سبب از هم پاشیدن اصول اخلاقی و ارزشی میشود.
علیاکبر ضیائی همچنین با اشاره به جریان «اخباریگری» که در دوره جوانی امام راحل به صورت احمد کسروی و میرزا علیاکبر حکمیزاده ظهور کرد و مبانی شیعه را زیر سؤال برد، گفت: امام خمینی(ره) در آن زمان و دوره جوانی کلاس درس را تعطیل میکند و کتاب کشف الاسرار را در پاسخ به سؤالات و شبهات حکمیزاده مینویسند که کتابی کاملا فلسفی است.
وی تصریح کرد: امام راحل در این جریان که عقل کاربرد دارد، از مبانی عقلی استفاده میکند و به این فتنه پایان می دهد.
رایزن فرهنگی ایران یادآور شد: بعد از انقلاب اسلامی در ایران و در جامعه تشیع، افراطگرایی دینی را شاهد نیستیم؛ چون امام راحل و مقام معظم رهبری مقابل افراطیگری ایستادند که نمونه آن جریان سعید امامی است که مورد نفی قرار گرفت.
وی گفت: امام راحل در جریان انحرافی سیدمهدی هاشمی نیز که افراطگرایانه بود، اجازه فعالیت آن را ندادند و از فعالیت های خودسرانه جلوگیری کردند.
در ادامه برنامه با پخش کلیپی از مداحی مداحان اهل بیت، مجید صفار، کاردار موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران نیزدر سخنانی کوتاه با اشاره به محورهایی از سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری در موضوعات سیاسی و دینی، قدرت اسلام در جهان را مورد تأکید قرار داد.
وی گفت: امام نیز به دلیل همین نفوذ و قدرت اسلام در جهان با اطمینان فرمودند اسلام ابرقدرتها را به خاک مذلت مینشاند و اکنون شاهد این مذلت هستیم.
صفار با اشاره به این که امام راحل تأکید داشتند اسلام موانع بزرگ داخل و خارج محدوده خود را یکی پس از دیگری برطرف و سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد، گفت: اکنون جهان شاهد فتح سنگرهای کلیدی جهان توسط اسلامی است که امام خمینی(ره) آن را به جوانان آموختند.
وی افزود: سخن امام راحل که فرمودند «اگر جهانخواران بخواهند در مقابلِ دین ما بایستند، ما در مقابل همه دنیای آنان خواهیم ایستاد» در وضعیت کنونی راهبرد است و از آن پیروی میشود.
کاردار موقت سفارت ایران در مالزی گفت: مذاکرهکنندگان ایرانی نیز در پشت میز مذاکره با مصلحت نظام ورود میکنند. تعلیق، غنیسازی و گسترش آن در چارچوب مصلحت نظام انجام شده و مذاکرهکنندگان نیز اکنون تصمیمات را در این چارچوب جلو میبرند.
وی گفت: مقام معظم رهبری نیز تأکید کردند مذاکرهکنندگان فرزندان نظام هستند و این فرزندان نظام در چارچوب نظام تصمیم میگیرند.
در ادامه این برنامه نادر آلابراهیم، از اساتید دانشگاههای مالزی طی سخنانی با بیان صفات و ویژگیهای حضرت امام خاطراتی از حضرت امام و زمان ارتحال ایشان بیان کرد.
این مراسم با اقامه نماز جماعت مغرب و عشا و پذیرایی شام از مهمانان به پایان رسید.