شهریار پرهیزکار، حافظ بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، با اشاره به جایگاه والای حفظ قرآن در محضر امام خمینی(ره) تصریح کرد: در ملاقاتی که به محضر امام(ره) رسیدم برخورد ایشان بسیار عجیب بود که از امام(ره) توقع نداشتم. شدت عواطف و احساساتی که امام(ره) به خرج میدادند و آن تشویق و تکریمی که کردند، خارج از توقعم بود که این طور ایشان بخواهند یک نفر را تحسین و تمجید کنند.
وی افزود: قرآنی بود که من با آن حفظ میکردم، در آن جلسه از امام(ره) خواهش کردم که آن قرآن را امضاء کنند و ایشان نیز گوشه صفحه اول قرآن را امضاء کردند. قرآن دیگری هم به خط وزیری بود، باز از امام(ره) خواهش کردم که آن را هدیه بدهند و زیرش را امضا کنند، من هم همان قرآنی را که امام(ره) هدیه و امضا کرده بودند را به عنوان هدیه ازدواج به همسرم دادم. به هر حال امام خمینی(ره) به خاطر جنبه حفظ بنده، خیلی توجهاتشان ویژه بود.
داور بینالمللی قرآن کریم تصریح کرد: من این تمجید، تحسین و تجلیلی که از یک حافظ قرآن توسط امام(ره) به عمل آمد را در کل نظام جمهوری اسلامی فقط از یک نفر دیدم و آن هم مقام معظم رهبری بود. در دیدارهای مکرری که به خدمت ایشان رسیدم و در ملاقاتهای خصوصی با قراء و حفاظ این مسئله را شاهد بودم. به جهت اینکه من هم قرائت میکردم و هم اینکه حافظ قرآن بودم و این دو با هم جمع شده بود ایشان بسیار لطف داشتند.
پرهیزکار با اشاره به گرایش کمتر جامعه قرآنی به سمت حفظ قرآن کریم عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب یک بار فرمودند که من حاضرم اگر چیزی برای خودم اندوختم و هرچه که دارم را با حفظ قرآن معاوضه کنم. متأسفانه دوستان ما کمتر به سراغ حفظ رفتند و بیشتر به سمت قرائت قرآن حرکت کردند؛ لذا به سفارشات رهبر معظم انقلاب که همیشه میفرمودند: «علیرغم قرائت به حفظ نیز بپردازید» کمتر عمل شد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه توصیهای برای اهالی قرآن دارید؟ گفت: انسان به چیزی که وصیت میکند باید بتواند عمل کند. من خود را عامل به قرآن نمیدانم؛ یعنی بدون تعارف خود را جزء کسانی که به عنوان حاملین قرآن(در روایات از آنان یاد میشود) نمیدانم. چون عامل و حامل به قرآن نمیدانم و فقط یک قاری و حافظ نسبتا خوب و یک پیشکسوت قرآنی هستم، لذا توصیهای نمیتوانم داشته باشم که خود نتوانم به آن عمل کنم.
تمامی فعالیتهای قرآنی برای خداوند باشد
حافظ بینالمللی قرآن کریم با اشاره به توصیهای قرآنی از حضرت امام خمینی(ره) تصریح کرد: این نقل از حضرت امام(ره) هم به خاطر علاقهای که به امام دارم و هم به خاطر اینکه ایشان عصارهای از فضایل بودند، بیان میکنم. ایشان بارها در فرمایشاتشان بیان کردند: من سفارش قرآن را به شما دارم که در سوره مبارکه سبأ فرمود: «قُلْ إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَة؛ من یک توصیه بر شما دارم» یعنی پیامبراکرم(ص) میفرمایند که یک نصیحت و یک موعضه دارم: «أَنْ تَقُومُوا لِلّهِ؛ قیامتان برای خدا باشد»، کارهایتان برای خدا باشد.
وی افزود: این بدین معنا نیست که کسی در مسابقات قرآن شرکت کند و بگوید من برای جایزه شرکت نخواهم کرد؛ نه اینها چیز خوبی است، حتما باید این مشوقهای مادی باشد؛ برای خود من این مشوقها خیلی مؤثر بود. این مشوقهای مادی بهویژه برای نوجوان و جوان خیلی اثرگذار است.
پرهیزکار تصریح کرد: هنگامی که انسان به مرور زمان عقلش کاملتر میشود و میانسال میشود، باید بفهمد که این قضیه باید «قربة الی الله» باشد. حرفی که میزند و فعالیت قرآنی که انجام میدهد باید به خاطر خداوند باشد. از طرف قرآن اگر حرف میزند، اگر ارشاد میکند و جایی سخنرانی میکند و مردم او را به عنوان سخنگوی قرآنی میشناسند، باید برای خداوند متعال باشد. باید تمامی کارها و فعالیتها برای قرآن انجام دهد. این هم یک توصیه قرآنی و هم توصیهای از حضرت امام خمینی(ره) بود.
نگران عقبماندگی در حفظ قرآن کریم هستم
وی با اذعان به کاهش شتاب در حفظ قرآن کریم بیان کرد: وصیت قرآنی این هست که انشاءالله به سمتی برویم که کشور ما در حفظ قرآن به جایگاه مطلوبی برسد. در قرائت قرآن خیلی نگران آینده کشور نیستم اگرچه نگران یک سری انحرافات در قرائت قرآن هستم ولی در اصل قرائت و اینکه گرایش مردم خیلی به سمت آن باشد نگران نیستم. اما از اینکه ما در حفظ قرآن کریم از کشورهای اسلامی دیگر عقب بمانیم هراس دارم.
این قاری و داور بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه آمار نشان میدهد که ما خیلی عقب هستیم، گفت: به شکل خلاصه نمیتوانم بگویم که چرا توصیه به حفظ قرآن دارم و چرا بر روی آن تأکید میکنم. این مسئله مقدماتی میخواهد و باید برای آن دلیل آورد، حرف زد و در کل وقت وسیعی میطلبد. تنها عرض میکنم که به عنوان یک کشور شیعه ما از کشورهای دیگر از نظر حفظ قرآن عقب نباشیم.
وی با بیان اینکه حفظ قرآن بیش از همه شایسته یک مسلمان پیرو حضرت امیرالمؤمنین(ع) است، عنوان کرد: این حفظ قرآن را دست کم نگیریم. نباید فکر کنند چیز سادهای است و یا حداکثر بگویند چیز خوبی است. نه حفظ قرآن از چیز خوب خیلی بالاتر است، بسیار ارزشمند است. این را بعدها میفهمند که یعنی چی؟ یعنی وقتی حافظ قرآن شدند و با مفاهیم قرآن آشنا شدند، آن وقت میفهمند که مقام معظم رهبری فرمودند: «ما 10 میلیون حافظ قرآن میخواهیم» یعنی چی و چرا؟
توجه به معارف اهل بیت(ع) در کنار اهتمام به قرآن
این استاد قرآن کریم تصریح کرد: اما اجمالا توصیه و نصیحتم این است که اگر وارد بحث قرآن شدند، بحث نزدیکی به معارف اهل بیت(ع) یادشان نرود و این دو بال را با همدیگر داشته باشند؛ زیرا ما دیدیم که متأسفانه برخی وارد مباحث قرآنی شدند و خود را بینیاز از معارف اهل بیت(ع) دانستند و گفتند: ما دیگر قرآن را داریم و نیازی به اهل بیت(ع) نداریم.
وی با بیان اینکه ما قطعا هیچگاه از اهل بیت(ع) بینیاز نمیشویم، عنوان کرد: این حدیث متواتر نبوی که فرمودند: «إنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ: کِتَابَ اللهِ وَ عِتْرَتِی أهْلَ بَیْتِی» اشاره به همین حقیقت بزرگ است. توصیه بنده حقیر هم این است که همراهی کتاب الله و اهل بیت(ع) را در این مسیر فراموش نکنیم.
خدا حفظتون کند