به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، عباس سلیمی، از پیشکسوتان قرآنی کشورمان در آیین افتتاحیه نمایشگاه شمیم وحی که صبح امروز، 18 خردادماه در سالن اجتماعات محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شهرداری تهران به سخنرانی پرداخت، اظهار کرد: شهرنشینی دارای مزایای فراوانیست، اما شهرنشینی به موازت توسعه آن آفاتی نیز دارد.
وی با اشاره اینکه علیرغم توسعه خدمات مسئولین ذیربط اما بازهم مشکلاتی در این زمینه است، اظهار کرد: سؤالاتی به ذهن افراد متبادر میشود که علتالعلل مصائبی که جامعه بشری با آن روبروست چیست؟ پاسخ آن براساس آیه 124 سوره طه « وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَعْمَى؛ و هر کس از یاد من دل بگرداند در حقیقت زندگى تنگ و سختى خواهد داشت و روز رستاخیز او را نابینا محشور مىکنیم» و بر این اساس هر کس که از یاد خدا دوری میکند زندگی بر او سخت میشود.
سلیمی با اشاره به آیه 96 سوره اعراف، بیان کرد: خداوند در این آیه به عنوان نسخه درمانی فرموده است « وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَیْهِم بَرَکَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالأَرْضِ وَلَکِن کَذَّبُواْ فَأَخَذْنَاهُم بِمَا کَانُواْ یَکْسِبُونَ؛ و اگر مردم شهرها ایمان آورده و به تقوا گراییده بودند قطعا برکاتى از آسمان و زمین برایشان مىگشودیم ولى تکذیب کردند پس به کیفر دستاوردشان گریبان آنان را گرفتیم» که اگر اهل شهرها و روستاها ایمان و تقوا را سرلوحه زندگی خود قرار میدهند قطعاً برکات فراوان آسمان و زمین را بر آنه نازل میکنیم.
این استاد قرآن عنوان کرد: آیتاللهالعظمی جوادی آملی در خصوص آیه 124 سوره طه میفرماید که ذکر در این آیه «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی» به معنای یاد خدا است و اما واژه ذکر در آیه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ» به معنای قرآن آمده است پس با قرائت دیگر میتوان گفت «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن قُرآنی» هرکس از قرآن دوری کند زندگی سختی در پیش رو دارد.
معاون فرهنگی آستان عبدالعظیم حسنی(ع) اظهار کرد: با توجه به این دیدگاه است که اگر چه شهرداری باید به سمت خدمات شهری پیش برود اما به واسطه نگاه فرهنگی که وجود دارد، نگاه فرهنگ محوری نیز در این زمینه وجود دارد و حتی در زمینه تخصیص بودجههای مربوطه این مسئله مورد غفلت واقع نشده است و کارهای فراوانی در زمینه عمران و خدمات و در زمینه فرهنگی در شهر و محلات انجام گرفته است که همه موفق و قابل تقدیر است.
وی تصریح کرد: تشکیل شورای عالی قرآن شهرداری یکی از این اقدامات فرهنگی شهرداری تهران است که با هدایتهای حجتالاسلام امرودی، معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران که هم اشراف به این جریان دارند وهم سلوک او سبب شده است که اعضای این شورا که از اساتید صاحب نظر و فعالان قرآنی شهر هستند، موفق شده است که در طول چند ماه گذشته اقدامات مطلوبی را انجام دهد.
عضو شواری عالی قرآن شهرداری تهران بیان کرد: یکی از این اقدامات تشکیل شوراهای قرآنی مناطق 22 گانه شهر تهران است و این حرکتی است که به هیچ عنوان مسبوق به سابق نیست و هیچ منطقهای از منطقه 22 گانه شهرتهران نیست که جز با مشارکت خود مردم و اعضای قرآنی آن منطقه اداره میشود و آن شوراهای قرآنی تا کنون با برگزاری 206 جلسه کارشناسی حدود 195 مصوبه داشته است.
وی عنوان کرد: از بین اعضایی که در شواری مناطق حضور دارند و تعداد آنها افزون بر 200 نفر است بیش از 50 نفر چهرههای قرآنی شاخص هستند که تا کنون چنین تجمع و گردهمایی در مناطق و محلات وجود نداشته است و تا کنون 33 دوره تربیت مربی قرآن دارای برگزاریست که مربیان قرآن هر منطقه به صورت خودکفایی خودشان بتوانند مسائل قرآنی منطقهشان را دنبال کنند.
سلیمی تصریح کرد: شورای عالی قرآن جلسات کارشناسی متعددی را برگزار کرده است که در طی آن تعیین استاندارهای تأسیس دارالقرآن در مناطق، تشکیل کارگروههای تخصصی دبیرخانه، تدوین اهم برنامههای سال 1394، تدوین دستورالعملها و آییننامههای اجرایی دبیرخانه و بررسی 44 طرح قرآنی ارائه شده را انجام داده است.
وی با اشاره به تدوین و تصویب چشماندازه سه ساله فعالیتهای قرآنی این شورا، تأکید کرد: در این راستا کمیته طرح و برنامه شورا از فعالترین ارکان این شورا بوده است.
سلیمی با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه شمیم وحی یکی از اقدامات کارشناسی شده این شورا بوده است، تصریح کرد: افراد متعهد و بی توقع قرآنی که این نمایشگا را برگزار کردهاند و باتوجه به اینکه برای نخستین بار است که برگزار میشود میتواند به عنوان نمونه موفق و پایلوتی برای ادامه کار و حضور فعالتر قرآنیان در نمایشگاه بینالمللی قرآن و استمرار و توسعه این حرکت باشد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان ادامه داد: اعضای شورای عالی قرآن شهرداری تهران با شناسایی نیازهایی قرآنی، اولویتبندی نیازها، برنامهریزی دقیق کارشناسی شده و عملیات لازم را در این رابطه با هدف تعمیق مسائل فرهنگی و قرآنی در دستور کار خود دارد.
وی با تأکید براینکه نگرش کلی در شواری عالی قرآن توجه به سه محور اساسی تلاوت، تدبر و عمل به قرآن است، تصریح کرد: تنها این نیست که توجه به لفظ قرآن باشد بلکه در صدد آن هستیم که رفتار قرآنی در جامعه ترویج بیابد که در اثر ترویج رفتارهای قرآنی فرهنگ قرآنی حاکم شود و در نهایتاً به سمت ترویج سبک زندگی قرآنی برویم.