کد خبر: 3312729
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۴
فعال قرآنی عربستان در گفت‌وگو با ایکنا:

پژوهش‌های قرآنی بین‌مذهبی راه‌کاری برای تبیین چهره حقیقی اسلام است

گروه بین‌الملل: انجام پژوهش‌هایی مشترک با حضور محققان مذاهب مختلف اسلامی برای تبیین آموزه‌های قرآن و ارزش‌های اسلامی از راه‌کارهای مهم در جهت تصحیح چهره اسلام در جوامع غربی است.

محمدقاسم ابوسعید، استاد و فعال قرآنی شیعی عربستان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب تصریح کرد: متأسفانه اخیراً گروه‌هایی افراطی و فرصت‌طلب در جهان اسلام شکل گرفته‌اند که با منتسب کردن خود به اسلام دست به اقدامات وحشیانه‌ای می‌زنند که تا حدودی چهره مبارک اسلام را نزد غیرمسلمانان در جوامع غربی مخدوش کرده‌اند.
وی افزود: تدوین پژوهش‌های مشترک با حضور محققان مذاهب مختلف اسلامی برای تبیین تعالیم و آموزه‌های قرآن و ارزش‌های اسلامی اقدامی مهم برای تصحیح چهره مبارک اسلام نزد غیرمسلمانان است.
محمدقاسم ابوسعید تصریح کرد: جای بسی تأسف است که دامنه اقدامات وحشیانه جریان‌های تکفیری و تروریستی که با نام اسلام صورت می‌گیرد، بسیار گسترش یافته است و امروز جریان‌های تکفیری در عراق، سوریه، لیبی و یمن و برخی کشورهای دیگر نفوذ یافته‌اند و تفسیرهای نادرستی از قرآن کریم و اسلام ارائه می‌دهند که به چهره این دین مبارک خدشه وارد کرده است.
این فعال قرآنی عربستان اظهار داشت: این جریان‌های تکفیری و تروریستی که مزدوران استکبار هستند به‌صورت عامدانه و با هدف آسیب‌رساندن به چهره اسلام و مسلمانان مرتکب اقدامات وحشیانه‌ای می‌شوند تا چهره‌ای نادرست از اسلام ارائه دهند.
محمدقاسم ابوسعید در ادامه این گفت‌وگو، انجام پژوهش‌های عمیق و علمی با حضور صاحب‌نظران و محققان از مذاهب مختلف اسلامی و تبیین ارزش‌های دینی و قرآنی را از راه‌کارهای مهم برای تصحیح چهره مبارک اسلام دانست.
این فعال قرآنی شیعه عربستان گفت: قرآن کریم کتاب مقدس تمامی پیروان مذاهب اسلامی و عامل وحدت و یکپارچگی آن‌ها است و قرآن کریم ویژگی مؤمن را که بر دوری از خشونت، افراط‌گرایی، تندروی دعوت می‌کند، بیان کرده و این وظیفه محققان و اهل قرآن است که این آموزه‌ها را استخراج و در قالب پژوهش‌ها و تحقیقات علمی به جهانیان معرفی کنند.
محمدقاسم ابوسعید در ادامه این گفت‌وگو با تأکید بر ضرورت تدبر در مفاهیم و آموزه‌های قرآن گفت: مسلمانان نباید تنها به تلاوت و حفظ آیات قرآن بسنده کنند، بلکه باید از طریق تدبر قرآن، تعالیم و آموزه‌های این کتاب را استخراج و از آن برای زندگی روزمره خود بهره ببرند.
وی در ادامه به فعالیت‌های قرآنی شیعیان عربستان اشاره و عنوان کرد: در دو استان شعیه‌نشین «الاحساء» و«القطیف» عربستان، 25 کمیته قرآنی فعالیت می‌کنند که سابقه فعالیت آن‌ها بیش از پانزده سال است.
این فعال قرآنی عربستان اظهار داشت: اخیرا شورای قرآنی مشترکی در منطقه «الشرقیه»(منطقه شیعه‌نشین) عربستان تشکیل شد که این شورا کمیته‌های قرآنی استان‌های شیعه‌نشین القطیف و الدمام را تحت پوشش خود قرار داده است و در آینده‌ای نزدیک کمیته‌های قرآنی استان شیعه‌نشین «الاحساء» را هم تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون حدود 17 کمیته قرآنی در استان «الاحساء» فعالیت و سالانه مسابقات قرآنی محلی برگزار می‌کنند و مسابقات ملی سالانه‌ای نیز در رشته حفظ، تفسیر و تلاوت قرآن نیز در این منطقه برگزار می‌شود.
این فعال قرآنی عنوان کرد: برگزاری مسابقات قرآن ویژه شیعیان در کشورهای بحرین، مصر، لبنان و کویت از دیگر فعالیت‌های این کمیته‌ها است که تاکنون مسابقاتی در این کشورها برگزار کرده‌اند، همچنین انجام پژوهش‌های قرآنی از فعالیت‌های این کمیته‌ها به‌شمار می‌رود.
محمدقاسم ابوسعید در پایان تصریح کرد: دولت عربستان به‌صورت مستقیم از فعالیت‌های قرآنی این کمیته‌ها حمایت رسانه‌ای یا مالی نمی‌کند، اما این کمیته‌های قرآنی زیرنظر انجمن‌‌های خیریه بخش امور اجتماعی وابسته دولت سعودی هستند.

captcha