به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در لبنان، انتشارات «دارالمصریه اللبنانیه» این کتاب را در ۲۶۳صفحه در قاهره منتشر کرده است.
نویسنده این کتاب تلاش کرده است که برخی موضوعات مهم در خصوص آزادی اندیشه و بیان و آزادی دین را بهطور صریح و بدون هرگونه ملاحظهای بیان کند.
این پزشک مصری بر این باور است که آزادی بیان و آزادی دین به انسان حق انسانبودنش را خواهد داد و انسان از سوی خداوند آزاد آفریده شده تا خود بین ایمان و کفر یکی را برگزیند؛ هر چند که آزادی انسان گاهی مسیری را بر خلاف رضای خداوند انتخاب خواهد کرد.
در خصوص آزادی دین نیز او معتقد است که دین نزد خداوند طبق کلام صریح قرآن کریم اسلام است؛ اما خداوند متعال کسی را مجبور به انتخاب دین اسلام ننموده و گرایش به اسلام نیازمند دلهای آماده برای پذیرفتن آن است.
کتاب در پنج فصل و یک پیوست به شرح ذیل تنظیم شده است: فصل اول با عنوان دیدگاه اسلام به مسأله وجود و فلسفه تعددگرائی در اسلام و اصالتدادن به آزادی در دین و فلسفه آشنایی با حقیقت، به بررسی ریشههای فلسفی این عناوین و شرح انواع تعددگرائی فرهنگی، سیاسی و فقهی پرداخته و مسأله آشنایی با حقایق را پیش از پذیرش هر امری شرط اصلی انتخاب و آزادی میداند.
نویسنده در فصل دوم به شرح اصطلاحات و مفاهیم مرتبط با آزادی دینی پرداخته و پنج ضابطه برای این آزادی را بیان کرده و به ضمانتهای حمایت از این آزادی اشاره میکند؛ در فصل سوم به دیدگاه اسلامی اصالت آزادی اندیشه و بیان پرداخته و رقابت حکومت با جامعه را مقایسه کرده است.
در فصل چهارم نیز به ارائه مفاهیم مرتبط با آزادی بیان و ضوابط آن از دیدگاه اسلام اشاره میکند و عواملی را که باعث ایجاد خشونت و اختلاف میشود، شرح میدهد؛ فصل پنجم نیز به موضوع مجازات مرتد و نظریات پیرامون اشاره کرده و این مسأله را موضوعی تاریخی میداند.
نویسنده همچنین در پیوست کتاب نیز به مسائل مربوط به ابزارهای قانونی اجرای احکام شریعت اشاره کرده و نقش میان قوه مقننه و قوه مجریه و نیز نقش جامعه را در اجرای حکم شرع با نگاهی اسلامی و جدید مورد بررسی قرار داده است.