به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران در ابتدا سالگرد شهادت شهدای موتلفه اسلامی، وفات آیت الله آصفی و آیتالله امینیان را مورد اشاره قرار داد و در ادامه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب 2 سخنرانی استراتژیک دارند که یکی سخنرانی ابتدای سال ایشان در جوار حضرت امام رضا(ع) است و دیگری سخنرانی ایشان در سالگرد ارتحال امام(ره) است که سخنانی کاربردی هستند.
وی افزود: امسال مقام معظم رهبری در 14 خرداد به موضوع مهم تحریف شخصیت امام اشاره کردند و هشدار دادند که تحریف امام(ره) تحریف صراط مستقیم است و اگر از این راه فاصله بگیریم سیلی میخوریم؛ امام(ره) را باید با اصول تعیین شده شناخت، امام را باید با اسلام ناب محمدی در مقابل اسلام آمریکایی، با توکل و اتکال به خدا و با اعتماد به صدق وعدههای الهی نه اعتماد به قلدرهای جهانی شناخت.
خاتمی عنوان کرد: امام را باید با اعتقاد و اعتماد به مردم و حمایت از محرومان و مستضعفان و نفرت از خوی اشرافیگری شناخت. امام را باید به عنوان قهرمان ایستادگی در مقابل زورگوهای جهانی و حامی مظلومان جهان شناخت، امام را باید تأکید بر استقلال، سلطهناپذیری و وحدت ملی شناخت، امام را باید با نفرت از استکبار به ویژه آمریکا شناخت.
خطیب جمعه تهران یادآور شد: امام آن مرد بزرگی بود که تا آخر عمرش با نفرت از امریکا و شیطان بزرگ دانستن آمریکا زندگی کرد. برخی نزدیکان امام(ره) میگویند ما به ایشان نامه نوشتیم که تا زنده هستید مشکل ما با آمریکا را حل کنید ولی امام مشکل آمریکا را حل نکرد. معنایش این است که امام تا لحظه وفات، آمریکا را شیطان بزرگ میدید و شعار مرگ بر آمریکا را شعار حق میدانست.
وی تأکید کرد: جا دارد رسانهها به ویژه رسانه ملی به این مسئله بپردازند. جمله جمله اصولی که رهبر انقلاب فرمود شایسته بحث است. یک اصلی را هم آقا نگفت که نگویند برای خودشان گفته است و آن هم اصل ولایت فقیه است. امام تا آخر عمر مدافع این اصل بود و میفرمود پشتیبان ولایت فقیه باشید تا کشور آسیبی نبیند.
خاتمی با اشاره به مذاکرات هستهای گفت: در این زمینه باید شش نکته را متذکر شد. اول اینکه مذاکرات یک مسئله حساس سیاسی است که همه به خودشان اجازه میدهند اظهارنظر کنند و حقشان هم است و از برکات انقلاب سیاسی شدن مردم است. لکن باید در این زمینه دو مطلب را رعایت کرد. اول اینکه اظهارنظرکنندگان و به خصوص منتقدان توجه کنند که مذاکرهکنندگان فرزندان ملت هستند و انها را زیر سؤال نبرند و متهم به خیانت نکنند. اینها رزمنده جبهه دیپلماسی هستند و همه باید تلاش کنند رزمندگان خط مقدم دیپلماسی در این عملیات موفق باشند.
وی ادامه داد: دوم اینکه از مسئولان محترم انتظار میرود اسم هر نقد و تجمعی را تخریب نگذارند. چه بسا تجمعات قانونمند مشت تیم مذاکرهکننده را بیشتر کند. اما بایستی در تجمعات مذاکرهکنندگان تضعیف نشوند ولی میتواند این تجمعات قدرت چانهزنی آنها را بالاتر ببرد.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه مسئله دوم این است که از ابتدای موضوع هستهای مردم شعار میدادند «انرژی هستهای حق مسلم ماست»، گفت: از آن زمان تاکنون، هم مردم و هم دولت همدل و همزبان بودهاند. دشمنان کور خواندند که بتوانند در این عرصه ایجاد تفرقه کنند. مردم و دولت با زعامت رهبر انقلاب این مسئله را پیش میبرند.
خاتمی تصریح کرد: نکته سوم اینکه نظام در پی توافق خوب است. توافق بد را نه رهبری میپذیرد، نه امت خداجو و نه توافقکنندگان. توافق خوب هم توافقی است که خطوط قرمز مقام معظم رهبری را رعایت کند که 6 خط قرمز است. اول اینکه همزمان با اجرای توفق همه تحریمها یکجا لغو شود نه تعلیق. دوم اینکه مذاکرات تحت شبح تهدید، تخریب مذاکرات است و مذاکرهکنندگان مجاز نیستند در این شرایط به مذاکره ادامه دهند.
وی در تشریح سایر خطوط قرمز گفت: خط قرمز سوم ما در مذاکرات حفظ دستاوردهای هستهای است. چهارم اینکه هیچگونه بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان مطلقا نباید صورت بگیرد. پنجمین خط قرمز این است که تعهدات باید برگشتپذیر باشد. همانطور که آنها راستیآزمایی میکنند ما هم باید راستیآزمایی کنیم. آخرین خط قرمز هم این است که مذاکره فقط در عرصه مسائل هستهای است و در هیچ عرصه دیگری از جمله رابطه با آمریکا نیست و نامشروع است.
خاتمی اظهار کرد: این موارد رهنمودهای رهبری است و از مجلس درخواست میکنیم این موارد را تبدیل به قانون کنند تا دشمنان هم از تسلیم ملت ایران مأیوس شوند.
خطیب جمعه تهران در ادامه نکات مهم در عرصه مذاکرات هستهای به مسئله ادبیات آمریکاییها اشاره کرد و گفت: ادبیات آنها از اول مذاکرات تا به امروز به جای ادبیات تکریم، ادبیات تحقیر و تهدید بوده است تا اینکه بتوانند سلطه پیدا کنند. اما واقعیت این است که دوره تهدید گذشته است. ایران به فضل خدا نه تنها قدرت منطقهای بلکه یک قدرت جهانی است که در هر موضوعی میگویند بدون ایران حل نخواهد شد مانند موضوع سوریه.
وی خاطرنشان کرد: اما تفاوت ایران اسلامی با قدرتهای جهانی در این است که پشتوانه قدرتهای جهانی، سلاح، دلار و آدمکشی است اما پشتوانه قدرت ایران اسلامی دلهای علاقمند است. ایران اسلامی در این عرصه به عنوان یک قدرت مطرح است که دشمنان نمیتوانند آن را دست کم بگیرند.
خاتمی نکته پنجم در موضوع هستهای را گره نزدن همه چیز به رفع تحریمها دانست و گفت: ما از اول انقلاب با فراز و نشیب با تحریم مواجه هستیم اما با عزت زندگی کردیم. بعضی چنین القاء میکنند که اگر تحریم رفع نشود دچار بحران میشویم. اما اگر توافق صورت نگیرد اوباما دچار بحران میشود. زیرا او میخواهد قهرمان شود و حزبش دوباره رأی بیاورد. این آمریکاست که به توفق نیاز دارد. ملت ایران روی پای خود ایستاده است و با اراده کشور را به پیش میبرد.
وی اضافه کرد: مسئله ششم اینکه فرهنگ مقاومت در برابر زیادهخواهیهای استکبار، فرهنگ قرآنی است. این فرهنگ است که به داد ما میرسد؛ «ولا تهنوا ولا تحزنوا وأنتم الأعلون إن کنتم مؤمنین». مذاکرهکنندگان ما به مذاکرات خود ادامه دهند و ما تقویتشان هم میکنیم و پای قولهای خود هم میایستیم ولی به امریکا و دیگر قدرتها اعلام میکنیم ما مرد مقاومت و فرزند عاشورا و «هیهات منا الذله» هستیم.
خاتمی به انتخابات ترکیه هم اشاره کرد و گفت: این سیلی که حزب حاکم در ترکیه خورد سیلی خونهای مظلومی بود که توسط داعش بر زمین ریخته شد. امیدواریم صدای این سیلی را حاکمان ترکیه شنیده باشند.
وی در پایان با اشاره به تحولات یمن گفت: در اغاز هجمه عربستان، 45درصد خاک یمن در اختیار نیروهای مردمی انصارالهر و ارتش یمن بود ولی الان این میزان به 85درصد رسیده است. در آغاز حملات عربستان، 55 درصد قبایل یمن همراه نیروهای مردمی بودند ولی اکنون 90درصد قبایل با نیروهای مردمی متحد هستند. عربستان نیز به عنوان یک رژیم سفاک، وحشی، کودککش که زنان و مردان را میکشد در تاریخ ثبت میشود.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام والمسلمین در خطبه اول نماز جمعه با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: در این ماه خداوند دعوتنامه ویژه فرستاده است و در تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب «ماه رمضان قطعهای از بهشت در این دنیای سوزان است». لحظه لحظه این ماه فرصت مغتنم الهی است.
وی افزود: امام سجاد(ع) دو دعا در صحیفه دارند که یکی در ورود ماه مبارک رمضان است که با دنیایی از شوق به استقبال این ماه میروند و دعای دیگر در وداع با این ماه است که گویی از عزیزترین عزیزان خداحافظی میکنند.
خطیب جمعه تهران در ادامه به موضوع سبک زندگی دینی در عرصه اجتماعی پرداخت و گفت: برای حاکمیت گفتمان دینی در جامعه 2 کار باید انجام داد که یکی تبیین فضایل و ارزشهاست و دیگری دعوت به دین با عمل است. بهترین فصل انجام این کار نیز ماه رمضان است.
وی اظهار کرد: باید خودمان ارزشهای دینی در عرصه اجتماعی را تجلی ببخشیم. در این عرصه آیات و روایات فراون است و نمونههای عملی از زندگی پیامبر و ائمه اظهار نیز بسیار زیاداست. در روایتی داریم که امام صادق(ع) به یکی از دوستانشان فرمودند: از گناهان اجتناب کنید. دغدغه دین داشته باشد. هیچگاه دروغ نگویید. امانتدار باشید. اخلاق نیکو داشته باشد. همسایه خوبی باشد. بدون زبان و با عملتان مردم را به دین دعوت کنید.مایه زینت ما باشد نه مایه ننگ ما.
خاتمی با اشاره به سیره امامان در این باره نیز گفت: روزی امام علی (ع) خطاب به مردم فرمودند هر س.الی دارید از من بپرسید که من در هر زمینهای حرف دارم. در ان زمان یک پیرمرد یهودی به مولا با حالتی اهانتآمیز گفت که ای مدعی داننده همه چیز، سؤال مرا جواب بده. اصحاب برخاستند که آن فرد را تنبیه کنند که مولا فرمودند اینگونه رفتار درست نیست و پیرمرد را خواستند و پیرمرد نیز 14 سوال از حضرت پرسیدند و امام علی(ع) نیز همه را پاسخ دادند و در اخر ان پیرمرد آنها را تأیید کرد و سپس شهادتین گفت و مسلمان شد.
وی تصریح کرد: نحوه برخورد در مسائل فرهنگی و شبهات اینگونه است و به خصوص در مورد جوانان تأکید بیشتری باید کرد زیرا جوان فطرت حقطلبی دارد و به دنبال حق است.راهکار آن، اقناع است. نباید تا جوانی سوالی درباره ولایت فقیه، ولو به صورت تند، مطرح کرد بگوییم ضد ولایت فقیه هستی و باید با حوصله به سؤالات پاسخ داد.
خاتمی در پایان اظهار کرد: البته معنای این حرف عدم اجرای قانون نیست. کار فرهنگی و اجرای قانون را باید با هم پیش برد تا جواب دهد.