کد خبر: 3314770
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴
مهدی حقیقی:

هدف «محمد(ص) پیامبر صلح» نوآوری و تبادل اندیشه‌هاست/ امکان آپلود 20 هزار فیلم در سایت

گروه هنر: دبیر جشنواره «محمد(ص) پیامبر صلح» اظهار کرد: زمینه‌سازی برای نوآوری و تبادل اندیشه‌ها و آموخته‌های هنرمندان و جایگزینی آثار مثبت و غنی زندگی این پیامبر الهی به جای تولید آثار سخیف در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از اهداف این جشنواره است.

مهدی حقیقی، دبیر اولین جشنواره بین‌المللی فیلم «محمد(ص) پیامبر صلح» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره اهانت‌هایی که در آثار سینمایی غرب به پیامبر اکرم می‌شود، اظهار کرد: هتک حرمت به ساحت مقدس نبی اسلام (ص) در سال‌های اخیر بارها از سوی تفرقه‌افکنان و فتنه‌جویان به اشکال مختلف صورت گرفت که باعث جریحه‌دار شدن قلب میلیاردها انسان نوع‌دوست و معتقد شده است. با توجه به این هجمه‌های ناجوانمردانه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر دارد با تکیه بر آیه 107 سوره شریفه انبیاء «و ما ارسلناک الا رحمة للعالمین» و ما تو را جز رحمتی برای جهانیان نفرستاده‌ایم، جشنواره و مسابقه «محمد(ص) پیامبر صلح» را برگزار کند.

وی افزود: تبلیغ جنبه‌های انسانی، فردی، اجتماعی، مهربانی و نیز زیبایی‌های معنوی حیات پرنور پیامبر رحمت و عدالت، آگاهی‌بخشی به جامعه بشری درباره واقعیات حیات و دستورات حضرت محمد(ص)، تعمیم ارزش‌های والای فرهنگی و اجتماعی زندگی پیامبر اسلام (ص)، زمینه‌سازی برای نوآوری و تبادل اندیشه‌ها و آموخته‌های هنرمندان و جایگزینی آثار مثبت و غنی زندگی این پیامبر الهی به جای تولید آثار سخیف در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از اهداف این حرکت فرهنگی است. این جشنواره در بخش‌های فیلم، پویانمایی و نماهنگ و برنامه‌های مختلف دیگر پیش‌بینی شده است.

موضوعات مورد نظر جشنواره محمد(ص)

حقیقی درباره موضوعات جشنواره چنین گفت: انسان‌دوستی، صلح‌خواهی، رأفت، یتیم‌نوازی، کمک به ضعیفان و مستمندان، عدالت، مواسات، ساده‌زیستی، مردمی بودن، ارتباط با خدا، دعا و مناجات، توجه به محیط زیست، توصیه به حقوق طبیعت و حیوانات، مبارزه با نژادپرستی و ... پیامبر اعظم موضوعاتی است که در این جشنواره مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین استفاده از سبک زندگی پیامبر(ص) در جهان امروز، پاسخ به تعابیر غلط از سیره پیامبر رحمت(ص) و هر گونه محتوای مرتبط با دوران پُر برکت حیات حضرت محمد(ص) از جمله موضوعات جشنواره است.

دبیر جشنواره ادامه داد: سایت جشنواره محمد(ص) را به گونه‌ای راه‌اندازی کردیم تا بتوان بیش از 20 هزار فیلم در آن آپلود کرد. با این توضیح فیلمسازان گرامی فیلم‌هایشان را علاوه بر سایت می‌توانند از طریق آدرس (خیابان حافظ، خیابان خارک، خیابان هاشمی‌فر، معاونت  قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به دبیرخانه جشنواره بفرستند. در ضمن اعلام می‌کنم پایان مهرماه آخرین زمان ارسال فیلم‌ها و آثار شرکت کننده‌هاست. روزهای 3 تا 7 دی نیز زمان برگزاری جشنواره است و شب میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت، پیامبر اکرم(ص) نیز اختتامیه این جشنواره را برگزار می‌کنیم.

حقیقی با بیان این‌که برگزاری این جشنواره به تنهایی با مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: عظمت و شأن پیامبر اکرم(ص) و بیان فعالیت‌های ایشان را تنها یک سازمان نمی‌تواند بیان کند، برای همین ما اینجا از نهاد‌های مختلف دعوت می‌کنیم از همه کسانی که می‌خواهند در رزومه فعالیت‌شان فعالیت قرآنی باشد، در این جشنواره با ما مشارکت داشته باشند. همچنین از فیلمسازان بزرگ نیز انتظار داریم به عنوان برکت فعالیت‌شان نامشان در کنار نام پیامبر اکرم(ص) در این جشنواره باشد و از برکات این جشنواره استفاده کنند.

تجلیل از فیلمسازان قرآنی در جشنواره فیلم محمد(ص)

وی به توضیح فوق اضافه کرد: در نشست بعدی برنامه‌های دیگر جشنواره را بیشتر بیان می‌کنیم. در ضمن تجلیل از فیلمسازانی همچون صالح مدرسه‌ای، منوچهر محمدی و شهریار بحرانی از جمله فعالیت‌های ماست که در نخستین دوره به آن خواهیم پرداخت. مطلب دیگر اینکه در ایام برگزاری جشنواره، نشست‌های تخصصی فیلمنامه‌نویسی قرآنی و کارگاه‌های گوناگون را نیز برگزار می‌کنیم.

حقیقی به توضیح فوق اضافه کرد: از معاونت صدا و سیما و بخش برون‌مرزی آن که بیش از بیست بار تا به حال تیزر جشنواره را در زمان‌های مناسب از تلویزیون پخش کردند بسیار تشکر می‌کنم. من معتقدم جشنواره متعلق به همه مسلمانان‌، شیعیان و آزادگان جهان است. کسانی که به پیامبر الهی ما علاقه دارند‌، همه و همه مخاطبان جشنواره ما هستند و می‌توانند از این جشنواره استفاده کنند.

این فیلمساز در پایان عنوان کرد: اهمیت برگزاری جشنواره محمد(ص) به ابعاد بین‌المللی آن است و امیدواریم بتوانیم تبلیغات موثری در برون‌مرزها انجام دهیم تا فیلم‌های خوبی برای شرکت در این جشنواره جذب کنیم. من معتقدم جشنواره محمد(ص)، جشنواره ملی و کشوری نیست، بلکه جشنواره‌ای بین‌المللی است، با این توضیح امیدواریم خروجی مطلوبی از جشنواره را در تمام دنیا شاهد باشیم.

captcha