کد خبر: 3316209
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
شریعتی خبر داد:

اجرای نمایش‌های آیینی سنتی در نمایشگاه قرآن

گروه هنر: اداره کل هنرهای نمایشی، نمایش‌های آیینی سنتی را در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن به صحنه می‌برد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پیمان شریعتی، مدیر کمیته هنرهای نمایشی نمایشگاه قرآن با اشاره به اجرای نمایش‌های متنوع در مدت زمان برگزاری این نمایشگاه، گفت: برنامه‌های نمایشی متعددی با هدف ترویج فرهنگ علوی و آشنایی با گونه‌های نقل و نمایش مرتبط با فرهنگ ایرانی اسلامی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال برگزار خواهد شد.
شریعتی با اشاره به قالب‌های مختلف اجرای برنامه‌های نمایشی در شب‌های ماه مبارک رمضان اظهار کرد: کانون تخصصی نمایش‌های آیینی سنتی اداره کل هنرهای نمایشی، سال‌هاست به تولید آثار در این زمینه مشغول است. پرده‌خوانی، شبیه‌خوانی، ترنا بازی، منقبت‌خوانی و نقالی، برخی از گونه‌های نمایشی هستند که در این برنامه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وی در ادامه با تشریح برنامه‌های نمایشی شب‌های ماه مبارک رمضان در نمایشگاه قرآن اظهار کرد: در سال‌های گذشته بیشتر آثار تولیدی در بخش نمایش‌های خیابانی و با رویکرد اجرا در فضای باز بود، در این دوره تلاش شده از اشکال و قالب‌های سنتی نمایشی استفاده شود.
مدیر کمیته هنرهای نمایشی نمایشگاه قرآن با اشاره به برنامه ویژه‌ای که امسال برای اجرا در بخش هنرهای نمایشی در نظر گرفته شده گفت: ترنابازی یکی از برنامه‌های سنتی ایرانیان است که در برخی دوره‌های تاریخی از افطار تا سحر انجام می‌گرفت، این بازی امسال محور برنامه‌ها قرار گرفته و در حین انجام آن، نقالی، منقبت‌خوانی، معرکه و پرده‌خوانی اجرا خواهد شد.
شریعتی افزود: پرده‌خوانی نوعی روایتگری سنتی است که در آن از تصاویر سنتی ایرانی بهره گرفته می‌شود. در شبیه‌خوانی هم گوشه‌هایی که مربوط به قصه‌های دینی است مانند قصه حضرت یوسف(ع) یا جنگ‌های خیبر و خندق به نمایش در می‌آید. بخش نقالی به بیان رشادت‌ها و شجاعت‌های حضرت علی(ع) اختصاص دارد و اصول و فروع دین در قالب برنامه معرکه به بازدیدکنندگان یادآوری می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه مجموع این برنامه‌های نمایشی با عنوان برنامه «محفل مهر و ماه» در شب‌های برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار خواهد شد، گفت: علاوه بر این هر روز به طور متوسط سه نمایش خیابانی در بخش‌های مختلف محوطه برگزاری نمایشگاه به روی صحنه خواهد رفت که به طور جداگانه برای گروه کودک و نوجوان و مخاطب بزرگسال خواهد بود. برای شب‌های قدر نیز برنامه ویژه تعزیه‌خوانی با محوریت شهادت امیرالمومنین(ع) در نظر گرفته شده است.
مدیر کمیته هنرهای نمایشی نمایشگاه قرآن بخش «شهر فرشته‌ها» را یکی دیگر از بخش‌های این کمیته عنوان کرد و افزود: قرار است در این بخش به ارائه آثار نمایشی مربوط به قصه‌های قرآنی در حوزه نمایش‌های کودک پرداخته شود.
شریعتی با اشاره به اهمیت وجود بخش‌های نمایشی در نمایشگاه قرآن اظهار کرد: هر چند ماموریت اصلی نمایشگاه قرآن، اجرای برنامه‌های هنری نیست اما می‌توان آن را به عنوان فرصتی برای عرضه خدمات فرهنگی در نظر گرفت. هنرهای نمایشی یکی از موثرترین راه‌ها برای رسیدن به این هدف است. فرهنگ شفاهی کشورمان گستره وسیعی دارد که تکثر تاریخی و قومیتی، ذوق و سلیقه ایرانی و پیشینه طولانی هنرهای آیینی بر ارزش آن افزوده و نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم می‌تواند فرصتی برای ارائه آن باشد. با اجرای نمایش‌های متنوع، تعداد زیادی از شهروندان بازدید کننده از نمایشگاه با خرده‌فرهنگ‌های ایرانی اسلامی آشنا خواهند شد. 
وی در پایان عنوان کرد: تعداد گروه‌های نمایشی که قرار است در این مدت به اجرای برنامه بپردازند زیاد است، مایل بودیم صحنه نمایش پوشیده و سالنی هم برای اجرای برخی نمایش‌ها داشته باشیم که این امر محقق نشد، با این حال ما از تمام ظرفیت‌های موجود برای ارائه آثار نمایشی آیینی سنتی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن بهره گرفته‌ایم.

captcha