رشید جعفرپور، مسئول پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با فعالیتهای حال حاضر بخش زیر نظر وی در ماه رمضان، گفت: در حال هماهنگ ساختن برای شرکت در بخش دانشگاهی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم هستیم.
وی افزود: تا بهحال چند دانشگاه هماهنگ شدهاند. آثار قرآنی بسیاری از دانشگاهها مثل پایاننامههای قرآنی، نشریات قرآنی، فصلنامهها و ... وصول شده است. فراخوانی برای دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی اعلام کرده بودیم که پیروی آن آثار دانشگاهها برای نمایش در نمایشگاه بینالمللی قرآن اخذ شده است.
برپایی غرفههای مستقل دانشگاههای قرآن و حدیث و تهران در نمایشگاه قرآن
جعفرپور با بیان اینکه برخی از دانشگاهها غرفه مستقل خواهند داشت، اظهار کرد: چند دانشگاه نیز مثل دانشگاه قرآن و حدیث و دانشگاه تهران، بهطور مستقیم شرکت میکنند.
مسئول پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم همچنین با اشاره به فعالیتهای جاری اداره تحت نظر وی، گفت: جشنواره قرآن و عترت و همچنین سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) را داریم که در حال برگزاری هستند. پوسترها و تبلیغات آنها ارائه شده است. همچنین در خود ستاد وزارت علوم فعالیتهای دیگری انجام میشود که در رابطه با تنظیم برنامههای وزارتخانه برای ماه مبارک است؛ مثل نماز جماعت و قرائت قرآن و برنامههایی مثل سخنرانی که بعد از نماز انجام میشود را هماهنگ کردهایم که برای همکاران وزارتخانه ماه رمضان با بقیه ماهها متفاوت باشد.
وی عنوان کرد: چهاردهمین دوره جشنواره پایاننامههای قرآنی را برگزار میکنیم که بخش زیادی از آثار جمعآوری شده و تا دهه دوم ماه رمضان همه آثار جمعآوری و داوریها انجام میشود و در اختتامیه جشنواره از برگزیدگان آن تقدیر میکنیم.
جعفرپور ادامه داد: تاکنون بیش از سیصد اثر به دست ما رسیده است ولی این آمار در حال تغییر است. داوری این جشنواره تقریباً در سه مرحله انجام میشود یک پایش اولیه است که به لحاظ موضوعی و محتوایی است و بعضاً محتواهای متناسب با شرایط روز اجتماعی یا موضوعات ویژهای که بهعنوان مسائل روز مطرح است در اولویت قرار میگیرد. در مرحله بعدی اساتید دانشگاه ارزیابی میکنند و در مرحله سوم روی پایاننامههایی که برگزیده شدهاند داوری نهایی انجام میشود. تقریباً 30 پایاننامه داوری نهایی میشود که از بین آنها شش یا هفت پایاننامه انتخاب خواهد شد.