ابوالفضل ورمرزیار، هنرمند پیشکسوت نقالی و پردهخوانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: در نمایشگاه قرآن امسال و در بخش اجرای نمایشهای آئینی و سنتی از شب نخست برپایی نمایشگاه به مدت 10 شب به اجرای برنامه خواهم پرداخت که اهم برنامههای اجرا شده توسط اینجانب، نقالی و پردهخوانی خواهد بود.
وی ادامه داد: علاوه بر علینامهخوانی که مدتی است آن را در محافل هنری و دینی اجرا میکنم، دو اجرای ویژه و خاص برای بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم دارم که یکی از آنها شرح قضاوتهای حضرت علی(ع) بر پایه اسناد معتبر شیعی است که در سه اجرای نقالی به آن خواهم پرداخت.
ورمرزیار تصریح کرد: نقل قضاوتهای حضرت امیر(ع) دارای وجوه جذاب داستانی زیادی است که جذابیتهای اجرایی خاص خود را داراست و در آن پیامهای متعدد اخلاقی در زمینه مردمداری، حفظ آبروی مؤمن، اجتناب از تهمت و افترا و سبک زندگی و اخلاق روزهداری به چشم میخورد.
این هنرمند پیشکسوت در ادامه گفت: دومین برنامه ویژهای که برای این دوره از نمایشگاه قرآن در نظر گرفتهام، نقلی از «غزواتنامه» میرفندرسکی است که به غزوه بدر اختصاص دارد که تصور میکنم کمتر در مورد این «غزواتنامه» تاکنون حرف و سخنی به میان آمده باشد.
این نقال و پردهخوان افزود: «غزواتنامه» میرفندرسکی از جمله حماسهنامههای جذاب زبان فارسی است که سعی دارم همچون منظومه «علینامه» که افتخار معرفی آن را به جامعه هنری برای نخستینبار به عهده داشتم، زین پس با اجرای نقلهایی از آن هر چه بیشتر مردم علاقهمند را با این حماسهنامه آشنا کنم.
ورمرزیار تأکید کرد: اساساً معرفی حماسهنامههایی که در ادبیات فاخر ایرانی موجود هستند، اما کمتر به آنها پرداخته شده و مردم با آن مواجه شدهاند از جمله برنامههای آینده من است که به برکت ماه رمضان آغازگر آن در نمایشگاه قرآن خواهم بود و اینکه چرا از میان روایات این حماسهنامه، غزوه بدر را برای نقل آماده کردهام اینکه غزوه بدر، جنگ خیبر، فتح مکه از جمله وقایع صدر اسلام هستند که وقوع آنها در ماه رمضان بوده است.
وی در ادامه گفت: علاوه بر اجرای این دو نقل ویژه در نمایشگاه امسال قرآن کریم به برخی رفتارشناسی ائمه معصومین(ع) در مورد ماه رمضان خواهم پرداخت تا به این وسیله هنر نقالی را به سمت افقهایی تازه که ابزاری برای اصلاح رفتار جامعه است سوق دهم.
ورمرزیار در پایان گفت: من این باور را از قرآن کریم اخذ کردهام چرا که اعتقاد دارم قصص قرآنی صرفاً برای سرگرمسازی مسلمانان بازگو نشدهاند، بلکه هدف از نقل آنها هدایت انسان است و شناخت و معرفت بیشتری که باید نسبت به معبود و فرستادگان او پیدا کند.