کد خبر: 3317372
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶
سرابی عنوان کرد:

چاپ ۲۵ میلیون نسخه‌ از ۱۰۰ نوع مصحف در مرکز طبع و نشر قرآن

گروه ادب: قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن، یکی از دلایل اصلی برگزیده شدن این مرکز در نخستین همایش تقدیر از دستگاه‌ها و استان‌های قرآنی برتر در اطلاع‌رسانی مجازی را توفیق این مرکز در تهیه ۱۰۰ نوع مصحف با خطوط و ترجمه‌های مختلف در شمارگان ۲۵ میلیون نسخه دانست.

سیدعلی سرابی، قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی برگزیده شدن این مرکز در نخستین همایش تقدیر از دستگاه‌ها و استان‌های قرآنی برتر در حوزه اطلاع‌رسانی مجازی، توفیق آن در تهیه 100 نوع مصحف با خطوط و ترجمه‌های مختلف در شمارگان میلیونی بوده است، عنوان کرد: این مرکز از زمان تاسیس (سال 73 تاکنون) توانسته 100 نوع قرآن را با خطوط مختلف و همراهی ترجمه‌های گوناگون در شمارگان 25 میلیون نسخه در داخل و خارج کشور منتشر کند که در میان دستگاه‌های کشور این اقدام منحصر به فرد است.

مقام برتر در استانداردسازی و تدوین سیاست‌های چاپ و نشر قرآن
سرابی با اشاره به اینکه در همایش تقدیراز دستگاه‌ها و استان‌های قرآنی برتر، این مرکز به دلیل تلاش در استانداردسازی و تدوین سیاست‌های چاپ و نشر قرآن کریم مقام برتر را کسب کرده، افزود: مرکز طبع و نشر قرآن کریم به مطالعات عمیق و راهبردی در عرصه کتابت قرآن و تهیه رسم‌الخط جمهوری اسلامی می‌پردازد که این مطالعات ترکیبی از مطالعات میدانی و کتابخانه‌ای است.
وی افزود: به عبارت دیگر هم از منابع علمی دانش کتابت و قرائت قرآن که اغلب منابع قدیمی هستند استفاده می‌شود که نیازمند تخصص‌های ویژه آشنایی با زبان کلاسیک عربی است و هم از مطالعات میدانی در ارزیابی روش‌های نگارش قرآن بهره گرفته می‌شود. 

قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم تصریح کرد: مطالعات ترکیبی و راهبردی در عرصه کتابت قرآن به آسان‌سازی کتابت از نظر علامت‌گذاری منجر شده، به گونه‌ای که خط قرآن برای فارسی‌زبانان و افراد مبتدی آسان و آموزش آن نیز با سهولت همراه باشد.

آسان‌سازی قلم‌های رایانه‌ای با ویژگی‌های هنری
وی همچنین به فعالیت مرکز طبع و نشر قرآن کریم در کتابت هنری قرآن اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیت‌های این مرکز ساخت قلم‌های رایانه‌ای و چاپ آنها با مصاحف است که دارای ویژگی‌های هنری و معیارهای آسان‌سازی است.
سرابی افزود: یکی از فعالیت‌های قابل توجه این مرکز آموزش و ارتقای کاتبان قرآن است که از زمان تاسیس دارالکتابه این مرکز 100 نفر از خوشنویسان در آن عضو شده‌اند و در کارگاه‌های ماهانه شرکت می‌کنند. اکنون نیز 10 نفر از این کاتبان مشغول کتابت قرآن هستند.
قائم مقام مرکز طبع و نشر قرآن کریم همچنین به ارتباطات بین‌الملل این مرکز اشاره کرد و گفت: این مرکز در راستای شناساندن مصحف‌های جمهوری اسلامی ایران همایش‌ها و نشست‌های داخلی را با حضور اساتید این فن و مراجع عظام، همچنین دانشمندان خارج کشور برگزار کرده است.
وی افزود: از 20 نشست برگزار شده از سوی مرکز طبع و نشر قرآن ‌دو نشست در سه سال اخیر بین‌المللی بوده که در آن مسئولان چاپ و نشر قرآن کشورهای اسلامی در جریان ویژگی‌های مصاحف جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌اند و در بیانیه‌هایی صحت آنها را تایید کرده‌اند.

captcha