به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، تقابل ایدئولوژیهای چپی با دیدگاههای یکتاپرستانه اسلام به وضوح نمایان است چراکه کمونیستها ساختار اسلام را مانعی برای دستیابی به امیال خود میدادند. اساسا بهتر است بگوئیم کمونیستها با مذهب و هرآنچه دیدگاه الهی داشته باشد مخالف است چراکه راه هدایت بشر را در امیال زمینی میدانند و با بهرهگیری از همین ادعا به خواستههای خود میرسند.
کشور بزرگ چین که مدتهای مدیدی است توسط احزاب کمونیستی اداره میشوند با همین دیدگاه با مبارزه با اسلام و مسلمانان پرداخته است. در این میان بیشترین ضربه را استانهای مسلماننشین ایغور چین میبینند. مسلمانانی که در اوجه مظلومیت و سرکوب و در زیر سایه سکوت رسانهای حتی از کمترین حقوق شهروندی نیز برخوردار نیستند.
سرکوبهای متعدد مسلمانان اویغور
دولت مرکزی چین از هرفرصتی برای سرکوب نزدیک به 200 میلیون مسلمان این منطقه استفاده میکند و در فواصل مختلف و به بهانههای مختلف آنها را تحت فشار قرار میدهد.
به گزارش یوانپیاو، دولت محلی سینکیانگ اعلام کرد در ماه رمضان برگزاری مراسمهای ویژه این ماه از سوی مسلمانان ممنوع است. بر این اساس برای جلوگیری از تجمع مسلمانان در مساجد سینکیانگ در ماه رمضان نیز قرار است جلسات حزب کمونیست در مساجد این استان برگزار شوند.
از سوی دیگر اعلام شده که برخی از کارفرمایان چینی در سین کیانگ اعلام کردهاند که روزه گرفتن برای کارگران مسلمان ممنوع است. این دستور برای جلوگیری از کاهش تولید محصولات در کارخانههای سین کیانگ صادر شده است. ۱۱۳ نفر به دلیل اتهامات وارد شده به تحمل ۱۰ سال زندان تا حبس ابد محکوم شدهاند.
ممنوعیت حجاب در چین
همچنین ممنوعیت استفاده از پوشش اسلامی در وسائل نقلیه عمومی استان مسلماننشین چین یکی دیگر از اقدامات ضد اسلامی دولت کمونیست است. طبق گزارش روزنامه محلی کارامای دیلی مقامات شهر استفاده از وسائل نقلیه عمومی را برای پنج گروه ممنوع کردهاند.
این گروهها شامل افراد دارای روسری، روبنده (چادر) ، برقع، لباسهایی با نماد هلال ماه و ستاره و جوانان با ریش بلند میشود. بر اساس این گزارش مسافرانی که این مقررات را رعایت نکنند، به خصوص افراد این پنج گروه به پلیس معرفی میشوند و همچنین کیفهای همه مسافران بازرسی خواهد شد.
سرکوب های مختلف، دستگیریهای متعدد ضرب و شتم و به شهادت رساندن مسلمانان، عدم رسیدگی محلی به نابسامانیهای استانهای مسلمان، عدم اجازه بهرهمندی از بیمه و خدماتدرمانی مناسب، رعایت نشدن حقوق شهروندی، تحصیل و کارمناسب به ویژه پستهای دولتی از دیگر اقدامات اسلامهراسانه دولت کمونیست چین بر علیه مسلمانان است.
فستیوال آبجو همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان
در اقدامی شنیع دیگی اخیرا و با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، برگزاری "فستیوال آبجو" در استان مسلماننشین سینکیانگ چین آن هم در آستانه ماه مبارک رمضان خشم و اعتراضات گستردهای را در میان مسلمانان این کشور در داخل و خارج به دنبال داشت.
به نوشته روزنامه "گلوبال تایمز"، مقامهای دولت چین در مطقه "نیا" در استان مسلمان نشین "سینکیانگ" دوشنبه گذشته یعنی سه روز مانده به آغاز ماه مبارک رمضان مسابقه نوشیدن آبجو برگزار کردند که جایزه برندگان 160 دلار بود.
منطقه "نیا" در جنوب استان "سینکیانگ" مرکز اقلیت قومی "اویغور" قرار دارد که اکثر آنها مسلمان هستند. گروههای حقوق بشر اویغور میگویند، اعمال محدودیت بر مسلمانان به تنشهای قومی دراین منطقه افزوده است.
یکی از سخنگویان گروه "کنگره جهانی اویغور" در بیانیهای این فستیوال را به عنوان یک اقدام تحریک آمیز آشکار علیه مسلمانان محکوم کرد. دولت چین میگوید که از آزادی مذهب حمایت میکند اما فعالیتهای مذهبی در این کشور به شدت کنترل میشود و تنها مؤسسههای مجاز میتوانند فعالیت کنند.
بنابر اعلام دولت چین نتیجه ورود اسلام به چین جمعیتی حدود ۴۰ میلیون مسلمان در چین است که بیشتر آنها در استانهای شینجیانگ، گانسو، نینگشیا و چینگهای زندگی میکنند. بخش بزرگی از آنها را اویغورها تشکیل میدهند. در حالی که آمارهای غیر رسمی نزدیک 200 میلیون نیز است.
حزب کمونیست چین به شدت بر رسانهها نظارت و کنترل دارد و گزارشهای اولیه درباره این فستیوال آبجو روز سهشنبه پاک شد. چین میگوید با "تهدید تروریستی" در استان سینکیانگ مواجه است و مقامات "افراط گرایی مذهبی" را مقصر افزایش خشونتها میدانند.
در همین حال چین دانش آموزان، کارکنان دولت و معلمان مسلمان در سینکیانگ را از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منع کرده و به رستورانها دستور داده در تمام ساعات باز بوده و به فعالیت خود ادامه دهند.
سابقه طولانی اسلام در چین
از بدو ظهور اسلام مسلمانان در چین حضور دارند، اوج این حضوربه عنوان بازرگانان و سربازان در قرن هفتم بود. تا قبل از این که مغولان در قرن سیزدهم چین را فتح کنند، مسلمانان که به عنوان "میهمانان خارجی" بر شمرده میشدند و اجازه نداشتند به هر کجا میخواهند بروند و به آنها امتیاز شهروندی اعطاء نشده بود. فتح چین توسط مغولان آغازگر توسعه یک فرهنگ کاملاً بومی چینی اسلامی گشت. مغولان که مهاجرت مسلمانان را به چین ترغیب میکردند و با اقتدار میلیونها مهاجر مسلمان را جا و مکان دادند.
قتل عام حدود 14 میلیون مسلمان در چین
قرنها بعد در دوران سلسله پادشاهی مانچوریان (کینگ) در سال 1780 خشونتهای نژادی و فرقهای بین هانها و هوییها شروع گشت و به مدت 150 سال ادامه یافت.
این خشونتها از سیاستهای تبعیضآمیز مانچوریان نسبت به مسلمانان آغاز گشت: در تناقض با این موضوع که در آن زمان هوییها بخش تفکیکناپذیر از فرهنگ چینیها محسوب میشدند، آنها را از ساختن مساجد و ذبح حیوانات منع کردند. یکی از بزرگترین قتل عامها در بین سالهای 1862 تا 1878 در استان گانسو (Gansu) رخ داد که در آن قتل عام جمعیت 15 میلیونی به 1 میلیون نفر کاهش یافت که دوسوم از این مقدار را هوییها تشکیل میدادند.