کد خبر: 3318195
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته/

هفته داغ نشست‌های خبری و آغاز نمایشگاه بین‌المللی قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: در هفته‌ای که گذشت بازار برگزاری نشست‌های خبری با محوریت قرآن داغ بود به طوری که در اولین روز این هفته تنها سه نشست خبری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در هفته‌ای که پشت سر گذاشته شد شاهد رویدادهای قرآنی متعددی بودیم،‌ در این هفته و با آغاز ماه مبارک رمضان بازار برگزاری نشست‌های خبری نهاها و سازمان‌ها جهت تشریح فعالیت‌های قرآنی خود در ماه مبارک،‌ داغ بود.

برگزاری 500 محفل قرآنی در ماه رمضان
در اولین روز این هفته رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه طی یک نشست خبری از برگزاری 500 محفل قرآنی در ماه مبارک رمضان خبرداد و گفت: طی ماه مبارک رمضان، ۵۰۰ محفل قرآنی با حضور ۱۲ قاری مصری، شش قاری ایرانی و یک قاری بنگلادشی برگزار می‌شود. استادان احمد شحات، عادل الباز، عبدالناصر حرک، محمود یوسف عمر، فاروق احمد ضیف، رضا جمعه منصور، فتحی عبدالرحمان، محمود الشمیس، محمود شحات انور، محمود عبدالباسط، یوسف الازهری، استاد طنطاوی از جمله قاریان مصری دعوت شده به ایران هستند. 

جشنواره قرآنی وزارت ورزش و جوانان برگزار می‌شود
همچنین در این روز نشست خبری دومین دوره مسابقات قرآن ورزشکاران و جوانان کشور با حضور عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و رحیم خاکی مشاور قرآنی وی برگزار شد. معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در این نشست خبری گفت: در دومین دوره مسابقات قرآن ویژه ورزشکاران و جوانان، حضور ورزشکاران ملی و نخبه را در دستور کار داریم. رحیم خاکی مشاور قرآنی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز با اعلام خبر راه‌اندازی وب‌سایت مسابقات قرآن ورزشکاران و جوانان اعلام کرد: این مسابقات در ۱۱ رشته از شهریورماه آغاز می‌شود.

افتتاح نمایشگاه‌ قرآنی «شب‌های نورانی»
اولین روز هفته جاری نشست خبری دیگری نیز برگزار شد،‌ معرفی برنامه‌‌های نمایشگاه قرآنی شب‌های نورانی، ‌سومین نشست قرآنی روز اول هفته‌ای که گذشت بود،‌ سعید اردستانی، معاون نمایشگاه قرآن شب‌های نورانی در این نشست خبری با اشاره به اینکه این نمایشگاه از ابتدا تا پایان رمضان فعالیت دارد، گفت: این نمایشگاه در هفت کلان‌بخش و در فضایی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع برپا شده است. همچنین در این نشست خبری مدیران هر یک از بخش‌ها به ارائه جزئیات بخش‌های مربوطه پرداختند.

برپایی 49 نمایشگاه قرآن در سراسر کشور
مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته جاری در روز یکشنبه 31 خردادماه نیز با برگزاری یک نشست خبری دیگر پیگیری شد. در این نشست خبری اصغر امیرنیا، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری ۴۹ نمایشگاه قرآن استانی در قالب ۹ موضوع خبر داد.

معرفی دستگاه‌ها و استان‌های قرآنی برتر
سرانجام پس ماه‌ها انتظار نتایج اولین پایش از عملکرد قرآنی دستگاه‌ها در قالب برگزاری یک همایش اعلام شد. همایش تجلیل از دستگاه‌ها و استان‌های قرآنی برتر کشور عصر روز 31 خردادماه برگزار شد. در این همایش جهاد دانشگاهی به عنوان دستگاه برتر در زمینه اطلاع‌رسانی در عرصه فضای مجازی انتخاب شد.
همچنین رادیو قرآن به جهت فرهنگ‌سازی قرآنی و توسعه آموزش‌های قرآنی در عرصه رسانه،‌ بنیاد شهید و امور ایثارگران به جهت توسعه فعالیت‌های قرآنی در بین ایثارگران،‌ سازمان اوقاف و امور خیریه به جهت استفاده بهینه از ظرفیت بقاع متبرکه در راستای طرح ملی حفظ قرآن کریم،‌ سازمان تبلیغات اسلامی به جهت سازماندهی آموزش‌های عمومی و تخصصی قرآن کریم،‌ مرکز طبع و نشر قرآن کریم به جهت استانداردسازی و تدوین سیاست‌های چاپ و نشر قرآن کریم، جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به جهت توسعه فعالیت‌های قرآنی در عرصه بین‌الملل. همچنین در این همایش پنج استان قرآنی برتر نیز معرفی شدند که عبارتند از شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی استان بوشهر، استان اردبیل،‌ کردستان، خراسان رضوی، مرکزی بودند.

اعلام نتایج مرحله اول آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
روز دوشنبه نیز نتایج آزمون مرحله اول دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم اعلام شد. آزمون مرحله اول طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در رشته‌های حفظ پنج جزء، 10، 20 و 30 جزء قرآن کریم برگزار شد و بیش از 50 درصد شرکت‌کنندگان در این آزمون موفق به کسب حدنصاب نمره شده‌اند. در دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن، شش هزار و 195 نفر از سراسر کشور ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد سه هزار و 410 نفر موفق به کسب حد نصاب نمره شده‌اند. استان‌های تهران، اصفهان، قم، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین تعداد قبولی در مرحله اول آزمون‌های دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن را داشته‌اند.

بیان جزئیات نمایشگاه قرآن در نشست خبری
در این روز همچنین نشست خبری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد و در آن برزین ضرغامی، ‌دبیر نمایشگاه  ضمن بیان جزئیات آن، گفت: بودجه نمایشگاه قرآن در بیست و سومین دوره نصف دوره گذشته و یک چهارم ادوار قبل از آن است. وی همچنین شعار این دوره از نمایشگاه را «همدلی در پرتو قرآن» عوان کرد و افزود: نمایشگاه امسال از سوم تا 23 تیرماه برپا خواهد بود و بازدیدکنندگان هر روز از ساعت 19 تا 24 پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.

آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت ارشاد سالانه شد
روز چهارشنبه سوم تیرماه نیز از سوی مسئولان برگزارکننده آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت ارشاد اعلام شد که این آزمون از دوره پانزدهم یک بار در سال و در هفته پایانی آبان‌ماه برگزار خواهد شد. یادآور می‌شود آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا پیش از این هر سال به صورت دو نوبت اردیبهشت‌ماه و آذرماه برگزار می‌شد. آخرین دوره این آزمون که دوره سیزدهم آن بود نیز اردیبهشت‌ماه امسال برگزار شد.

آیین افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

این مراسم عصر چهارشنبه، 3 تیرماه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

در این مراسم شخصیت‌هایی همچون علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد و تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از فعالان قرآنی کشور حضور داشتند.

یادآور می‌شود، بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از 3 تیرماه به مدت 20 روز در باغ موزه دفاع مقدس و همچنین باغ کتاب از ساعت 19 الی 24 میزبان مخاطبان خود خواهد بود.

captcha