به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن هرساله با آغاز ماه مبارک رمضان شروع به فعالیت میکند. امسال نیز این نمایشگاه با کمی تاخیر نسبت به سالیان گذشته، دیشب، سوم تیرماه افتتاح شد. افتتاح نمایشگاه بیست و سوم درحالی صورت گرفت که همچون روال سالهای گذشته بسیاری از بخشها و غرفهها هنوز آماده بازدید نشده و برخی از آنها در حال آمادهسازی هستند.
حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با بیان اینکه همه بخشهای نمایشگاه بیست و سوم تقریبا آماده شده، گفت: امروز نمایشگاه برای بازدید عموم فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی در ادامه با پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر زمان اتمام و آماده سازی برخی از بخشهای نمایشگاه قرآن افزود: چیدمان برخی بخشها همچون دانشگاهی، هنری و همچنین برخی از غرفهها باقی مانده که به زودی آن هم به اتمام خواهد رسید و تا زمان بازدید عمومی آماده خواهند شد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رویداهای مهم نمایشگاه بیست و سوم گفت و افزود: رونماییهای مهمی که در نمایشگاه قرآن امسال خواهیم داشت. از جمله این آنها رونمایی از یک قرآن به خط نستعلیق توسط آقای ملکزاده است که با حضور رئیس جمهور رونمایی خواهند شد.
حجتالاسلام حشمتی خاطرنشان کرد: در طول برگزاری نمایشگاه رونماییهای دیگری از چند نرمافزار و اثر مکتوب خواهیم داشت. برخی از آثار در بخش دانشگاهی و حوزههای علمیه هم رونمایی خواهند شد.
نمایشگاه امسال با تغییرات فراوانی همراه است که ازجمله آنها میتوان به جابه جایی بخشها نسبت به سال گذشته، چیدمان غرفهها، وسعت نمایشگاه و فضاهای مسقف و باز آن اشاره کرد. این گونه که مشاهده شد همه بخشها و کمیتههای نمایشگاه قرآن در تلاش هستند با تدارک برنامههای متنوع و فعالیتهایی گسترده، پاسخگوی مخاطبان و بازدیدکنندگان این نمایشگاه باشند.
در بخش فروش امسال، محصولات قرآنی 222 ناشر داخلی و 21 ناشر از کشورهای عربی شرکت میکنند. ناشران داخلی 16 هزار و 243 عنوان کتاب عرضه خواهند کرد. ناشران خارجی نیز 3 هزار و 574 عنوان کتاب عرضه میکنند. همه این عناوین در دو سالن و در 210 غرفه جانمایی شده است.
در بخش محصولات قرآنی نیز 58 غرفه که شامل تابلو فرش، معرق و منبت و... است حضور خواهند داشت. این بخش تقریبا کامل شده است. در بخش آموزش و پرورش هم 13 غرفه تشکیل شده است. در بخش رسانههای دیجیتال 50 شرکت با 3 هزار نرمافزار قرآنی در حوزههای قرآن و عترت و حدیث به بازدیدکنندگان محصولاتشان را عرضه خواهند کرد.
یکی از بخشهایی که اکثر اوقات مورد بیمهری مسئولان برگزاری نمایشگاه قرآن میشود رسانههای دیجیتال است که بازهم همچون سالهای گذشته این بخش روبه آفتاب است که البته با زمان بازدید از نمایشگاه میتوان گفت که تمهیدات نسبتا بهتر از گذشته شده است. البته امیدواریم این بخش نیز محصولات جدید و جهانی را به رونمایی کند.
آنگونه که مشاهده شد در بخش عفاف و حجاب هم هنوز غرفههای بسیاری چیدمانشان کامل نشده؛ آنگونه که اعلام شده قرار است 117 شرکت کننده برنامههایشان را در این بخش ارائه کنند و حدود 1700 متر برای این بخش جا داده شده است. یکی دیگر از بخشهای مهم نمایشگاه قرآن کریم بخش حوزوی است. که امسال بخش حوزوی میزبان 80 مؤسسه در قالب 23 غرفه نمایشگاهی است.
بخش حوزی هم گویا مقداری دیر شروع به چیدمان غرفههای خود کرده بودند. امسال در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم 23 غرفه در بخش نمایشگاهی وجود دارد که در بیشتر این غرفهها محصولاتی حاصل تلاش یکساله حوزههای سراسر کشور ، در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار میگیرد. بخش حوزوی بیستوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در مساحتی بالغ بر 800 مترمربع برگزار میشود.
در نمایشگاه امسال نیز حدود 45 نهاد دولتی و موسسه برتر قرآنی حضور خواهند داشت که برخی از برنامههای بخش نهادها و موسسات شامل برگزاری روزانه سه کارگاه آموزشی در مباحث خانوادگی، اعتقادی، فرهنگی و اجتماعی، مشاوره درباره مسائل فردی و اجتماعی، مشاوره در حوزه فعالیتهای فضای مجازی موسسات قرآنی، برگزاری کرسیهای نظریهپردازی در نمایشگاه قرآن برای وسعه برنامههای قرآنی و حمایت از تولیدات قرآنی و برگزاری 15 نشست تخصصی با حضور چهرههای برتر قرآنی خواهد بود.
در بخش هنری و میراث فرهنگی 114 اثر هنری در رشتههای نقاشی، نقاشی خط، خوشنویسی، آثار حجمی، سفال و سرامیک، عکاسی و هنر مفهومی از هنرمندان پیشکسوت کشور نمایش داده میشود. بخش وزارت آموزش و پرورش با غرفههای بسیاری شامل: آموزش قرآن و فنآوری و مسابقات قرآن و نماز، حفظ موضوعی، فرشتگان زمینی(آموزش قرآن در مدارس استثنایی)، تجلی قرآن درآئینه علوم، نجوم، آموزش قرآن با شیوههای نوین هنری وخلاقیت، صحت قرائت و آموزش احکام، ختم قرآن(گلبرگ ها)ورزق هر شب، دفتر بخش آموزش و پرورش، طرح وبرنامه، دارالقرآن ومدارس قرآنی، کتابهای قرآن درسی و مجلات رشد قرآن، آموزش مفاهیم باقصههای قرآنی(نقالی)، عترت و طرح مصباح الهدی، شاهد و استعداد های درخشان و خبرگزاری پانا میزبان بازدیدکنندگان است.
البته بخشها دیگر نمایشگاه نیز شامل: کودک و نوجوان، بخش مکتوب، بخش دانشگاهی، خیمه سینما در نمایشگاه قرآن، بانوان و خانواده فعالیت های خودشان را آغاز کرده و تا امروز به صورت کامل به آماده بازدید خواهند بود.
امیدورا هستیم بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که حاوی مجموعهای از فعالیتهای قرآنی، کتب، نرمافزارهای قرآنی و تشویق و تقدیر از خادمان قرآنی است، فرصتی را ایجاد کند تا بتوان در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی تلاش و توفیقات بسیاری را کسب کنیم.
بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، شب گذشته چهارشنبه سوم تیر، با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، محمد باقر قالیباف شهردار تهران، اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت، اعضای مجلس شورای اسلامی و شورای شهر تهران و معاونان شهردار، معاونان وزارت ارشاد و جمعی از علاقهمندان فرهنگ و معارف قرآنی در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس رسما کلید خورد.
نمایشگاه بیست و سوم از هفتم تا بیستم ماه مبارک رمضان در محل باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب برگزار خواهد شد. نمایشگاه قرآن امسال در 12 هزار متر مربع فضای باز و 8 هزار متر فضای مسقف برگزار میشود. این نمایشگاه بامشارکت شهرداری تهران برگزار و هر روز از ساعت 19 تا 24 دایر خواهد بود.