کد خبر: 3319856
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷

تأکید آموزه‌های دینی بر برپایی سفره‌های افطاری ساده

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین، گفت: یکی از فضایل ماه مبارک رمضان برگزاری سفره‌های افطاری ساده است که در آموزه‌های دینی، آیات و روایات متعدد تاکید فراوانی بر این مهم شده است.

حجت‌الاسلام عباس نظری، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، اظهار کرد: افطاری فقرا و نیازمندان همان انفاق مال و ثروت در راه خدای متعال است و این ویژگی را می‌توان از نشانه‌های متقین دانست.

نظری افزود: نوع دیگری از افطاری دادن برای غیر فقرا است که این سفره‌ها می‌تواند ثواب یا گناه داشته باشد. آن افطاری موکد مستحبی که مدنظر بزرگان دین، مقام معظم رهبری و دیگر علماست و تاکید ویژه‌ای برآن شده است،  برپایی همین سفره‌های افطاری ساده است.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین عنوان کرد: برپایی سفره‌های افطاری ساده علاوه بر احیاء و رواج سنت دینی از منکرات بزرگ اسراف و تبذیر نیز جلوگیری می‌کند، چشم و هم چشمی و تجمل که از حد اعتدال بگذرد، جای خالی فقرا، نیازمندان و ایتام در سفره‌های افطاری ما بیشتر نمود پیدا می‌کند.

برگزاری افطاری ساده در پارک‌ها، خیابان‌ها

نظری اظهار کرد: از دیگر محسنات برگزاری افطاری ساده در پارک‌ها، خیابان‌ها، مساجد‌، حسینه‌ها و امام‌زاده‌ها علاوه بر تشویق روزه داران، تبلیغ موثری برای افرادی است که از توفیق روزه گرفتن بی‌بهره مانده‌اند.

وی ادامه داد: افرادی که در ترافیک مانده و سر اذان به منزل نمی‌رسند، با باز کردن افطار حتی در پشت ترافیک، علاوه بر کمک به سلامتی خود و رفع ضعف و گرسنگی، می‌توانند با همدلی و مهربانی مشوق  آن درصدی از مردم جامعه باشند که از این مهم دور افتاده‌اند و اگر این امر فرهنگ‌سازی شود و از تجملات به ساده بودن برسد فعلی ماندگار خواهد شد.

نظری گفت: دین مبین اسلام دین اعتدال و میانه‌روی است  و اسلام هرگونه افراط و تفریط  را مذموم شمرده است. ماه مبارک رمضان به عنوان برترین ماه‌ها، یک الگوی سبک زندگی اسلامی است و این الگو در تمام زمینه‌های اخلاقی، فردی، اجتماعی و سیاسی وجود دارد.

ماه رمضان؛ فرصتی برای تغییر سبک زندگی مصرف‌گرایی

وی با بیان اینکه ماه رمضان فرصتی است که سبک زندگی مصرف‌گرایی را تغییر دهیم، اظهار کرد: اگر فکر کنیم که ممکن است این ماه رمضان آخرین ماه مبارک رمضان عمر ما باشد، آنگاه سعی می‌کنیم که تمام کارهای خوب را در سالی که در پیش  رو داریم نیز ادامه دهیم.

نظری ماه مبارک رمضان را پر برکت و شب و روزش را بهترین لحظات خواند و ادامه داد: خداوند متعال  در این ماه عظیم به دنبال بهانه‌ای است که بندگانش را مورد رحمت و آمرزش خود قرار دهد، چرا باید پس از ماه مبارک رمضان این فرصت مغتنم به دست آمده را با دست خود خراب کنیم.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) شرط قبولی عبادات را این طور بیان نمود و اذعان کرد: عبادت و اطاعت خدا بعد از عبادت و اطاعت خدا، دلیل قبولی عبادات قبلی است  و اگر گناه به دنبال عبادت پروردگار باشد معلوم می‌شود که طاعات قبلی او مورد قبول واقع نشده است.

وی با بیان اینکه تجمل‌گرایی و چشم و هم چشمی جامعه را به انحطاط می‌کشاند، گفت: اگر نیت قربتا الی الله باشد نباید چشم وهم‌چشمی راه بی‌اندازیم که همسایگان از ما تعریف کنند، زیرا این‌گونه رفتار نه‌تنها مورد پسند اسلام نیست بلکه به دلیل تجمل‌گرایی و اسراف مورد قبول پروردگار  واقع نخواهد شد.

captcha