کد خبر: 3320095
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲
نویسنده «سیره شهید دکتر بهشتی»:

بُعد معنوی شخصیت شهید بهشتی مغفول مانده است

گروه جهاد و حماسه: نویسنده کتاب «سیره شهید دکتر بهشتی» با بیان اینکه شهید بهشتی منظومه‌ای از ابعاد بود، گفت: از ویژگی‌های ممتاز وی، بُعد معنوی بود که داشت و متاسفانه این بعد تحت‌الشعاع فعالیت‌های سیاسی و مبارزات وی قرار گرفته است.

غلامعلی رجایی، نویسنده کتاب «سیره شهید دکتر بهشتی» که مشتمل بر صد مصاحبه با کسانی که با آیت‌الله بهشتی انس و الفتی دیرینه داشته‌اند است، به مناسبت سی و چهارمین سالگرد عروج این شهید در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه بعد معنوی شخصیت آیت‌الله بهشتی از ویژگی‌های ممتاز وی است که متاسفانه تحت‌الشعاع فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی وی قرار گرفته، عنوان کرد: شهید بهشتی یک عارف راستین بود که عرفان و شناخت عظیمش از اسلام و قرآن در سیوه وی تجلی دارد. در این راستا می‌توان به نمازهای مخلصانه وی و تمرکز زیادش در مناجات با خداوند اشاره کرد.
رجایی با بیان اینکه شخصیت آیت‌الله بهشتی، شخصیتی جامع بود، تصریح کرد: وی خود را خوب شناخت و استعدادهایش را کشف و به شایستگی تمام شکوفا کرد. شهید سیدمحمدحسین بهشتی در دوم آبان 1307 هجری شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. پدرش از روحانیان اصفهان و امام جماعت مسجد لومبان بود. وی از چهار سالگی به مکتب رفت و در اندک زمانی قرائت قرآن و خواندن و نوشتن را آموخت و با ورود به دبیرستان به دلیل علاقه به تحصیل علوم دینی، مدرسه را رها کرد و در سال 1321 وارد حوزه علمیه شد. به سال 1325 یعنی در هجدهمین بهار زندگی خود به قم عزیمت کرد و در کنار تحصیل علوم دینی، در سال 1327 موفق به دریافت دیپلم ادبی در امتحانات متفرقه شد. وی به خوبی از موقعیت خانوادگی و روحانی بودن خانواده خود به بهترین نحو استفاده کرد.

تعادل از ویژگی‌های شخصیتی شهید بهشتی بود
نویسنده کتاب «سیره شهید دکتر بهشتی» افزود: وی برخلاف بسیاری از روحانیون دیگر تنها به روحانی بودن اکتفا نکرد و وارد مشاغل دولتی شد و سال‌ها به عنوان مؤلف کتب درسی و معلم فعالیت می‌کرد.
وی تعادل را از ویژگی‌های اصلی شخصیت دکتر بهشتی عنوان کرد و گفت: شهید بهشتی در زندگی شخصی، زندگی معنوی، مبارزات سیاسی و سایر امور تعادل داشت.
رجایی با تاکید بر اینکه دکتر بهشتی منظومه‌ای از ابعاد مختلف بود، تصریح کرد: وی در رفتار و کردار خود در تمام دوران حیاتش نظم فوق‌العاده‌ای داشت. همچنین با علوم روز آشنا بود و به زیان‌های عربی، انگلیسی و آلمانی تسلط کامل داشت.
نویسنده کتاب «سیره شهید دکتر بهشتی» با تاکید بر استثنایی و بی‌نظیر بودن شخصیت دکتر بهشتی گفت: می‌توان هزاران کتاب درباره ابعاد مختلف شخصیت دکتر بهشتی تألیف کرد.

مغفول ماندن تاریخ شفاهی
وی همچنین بر ضرورت توجه هر چه بیشتر به ثبت خاطرات خانواده و اطرافیان سرداران انقلاب اسلامی تاکید کرد و افزود: تاریخ شفاهی بخش عمده تاریخ بشر است که متاسفانه مغفول مانده.
رجایی تاکید کرد: امروز باید برای حفظ و ثبت الگوهای انقلاب و دفاع مقدس اقدام شود تا نسل بعدی از این گوهرهای باارزش بی‌نصیب نمانند.
غلامعلی رجایی، متولد سال 1336 دزفول است. وی در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و به دلیل فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی، توسط ساواک دستگیر شده و مدتی را در زندان‌های رژیم پهلوی گذرانده است. وی تاکنون بیش از 30 عنوان کتاب درباره انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تدوین و منتشر کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به «سروهای سرخ»، «دانستنی‌هایی از تاریخ دربار پهلوی»، «سی خاطره از یک نخست وزیر»، «روایت عشق»، «فرهنگ آزادگان»، «شریک صلوات» و «یادگار سپید» اشاره کرد.

captcha