کد خبر: 3320240
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۵
غلامرضا گودرزی اظهار کرد:

گنجاندن مباحث مدیریت اسلامی در همه رشته‌های دانشگاه امام صادق(ع) به جای تأسیس رشته مجزا

گروه دانشگاه: رئیس دانشکده مدیریت و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه در این دانشگاه رشته مدیریت اسلامی نداریم، به شرح دلیل آن پرداخت و گفت: معتقد هستیم مباحث اسلامی را باید در همه رشته‌های خود وارد کنیم.

غلامرضا گودرزی، رئیس دانشکده مدیریت و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به پیشینه‌ای از رشته مدیریت اسلامی اظهار کرد: در مورد رشته مدیریت اسلامی بهتر است دو بحث را از هم جدا کنیم؛ یکی بحث خود مباحث مدیریت اسلامی که ریشه‌ آن یک ریشه طولانی‌تری است و حتی به نوعی به قبل از انقلاب برمی‌گردد؛ هر چند در بعد از انقلاب رشد کرد و بحث‌ها در آن قوت گرفت و تقویت شد.

وی افزود: همچنین بحث رشته مدیریت اسلامی به‌عنوان رشته دانشگاهی است که به نوعی جدیدتر بوده و تا آنجایی که من در جریان هستم، تلاش‌هایی از 17، 18 سال پیش انجام شده بود، اما آن که به صحنه عمل نشسته و رشته‌هایی که راه‌اندازی شده نسبت به خود مباحث مدیریت اسلامی جدیدتر است. در حال حاضر یکی، دو دانشگاه هستند که این رشته را راه‌اندازی کرده‌اند و دانشجو جذب می‌کنند؛ لذا عمر آن، عمر جوانی است؛ اما مباحث مدیریت اسلامی قدمت بیشتری دارد.

گودرزی با بیان اینکه در دانشگاه امام صادق(ع) رشته مدیریت اسلامی نداریم، به شرح دلیل آن پرداخت و گفت: دلیل آن این است که معتقد هستیم مباحث اسلامی را باید در همه رشته‌های خودمان یعنی هم در صنعتی، بازرگانی، دولتی و مالی وارد کنیم. آوردن رشته مدیریت اسلامی در کنار اینها را در دانشگاه خودمان به نوعی درست نمی‌دانیم چون معتقد هستیم که آن وقت ظاهر امر این را نشان خواهد داد که مباحث مدیریت صنعتی، دولتی، مالی و بازرگانی را از مباحث اسلامی جدا کرده‌ایم و بعد کنار آن یک رشته مدیریت اسلامی داریم؛ در حالی که در دانشگاه امام صادق(ع) رشته‌های معارف اسلامی و مدیریت صنعتی، معارف اسلامی و مدیریت بازرگانی، معارف اسلامی و مدیریت دولتی و مدیریت مالی اسلامی را داریم.

وی ادامه داد: با این تعبیر سعی کرده‌ایم از ظرفیت‌های رشته‌ها و گرایش‌های خودمان استفاده کنیم و پیوندی با مباحث اسلامی داشته باشیم؛ منتهی اینها به شکل ارتباط است یعنی از توانمندی‌های معارف اسلامی برای غنای مباحث مدیریتی‌مان استفاده می‌کنیم.

گودرزی اظهار کرد: همچنین از توانمندی‌ها و تکنیک‌هایی که در مباحث مدیریتی است برای ‌کاربرد در مدل‌ها، نظریات و الگوسازی در مبانی اسلامی استفاده می‌کنیم. تأکید داریم که در این مسیر دچار التقاط نشویم. در این طور نگاه‌ها ممکن است انسان دچار التقاط شود؛ لذا تأکید بسیاری داریم که آنچه که تولید می‌شود طبق نظر بزرگان دین و خود مرحوم آیت‌الله کنی که خداوند ایشان را رحمت کند، از التقاط به دور باشد.

رئیس دانشکده معارف و مدیریت اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه در دانشگاه امام صادق(ع) رشته مجزای مدیریت اسلامی نداریم، عنوان کرد: اما در دانشگاه‌های دیگر مثل دانشگاه تهران و ... بعضاً رشته مدیریت اسلامی را راه‌اندازی کرده‌اند.

رشته آینده‌پژوهی در آستانه تصویب در دانشگاه امام صادق(ع)

وی گفت: در کارشناسی ارشد پیوسته‌مان این چهار رشته‌ای است که اشاره کردم. در مقطع دکتری، مدیریت مالی اسلامی و مدیریت دولتی‌ را داریم که آن هم با نگاه به معارف اسلامی است. در حال بررسی برای راه‌اندازی رشته آینده‌پژوهی با نگاه معارف اسلامی و نگاه دینی نیز هستیم، اما همچنان در شوراهای‌مان در راه بررسی است. به نوعی نگاه پروژه‌های آینده‌پژوهی را ذیل مباحث مدیریتی می‌بینیم البته با همکاری همه دانشکده‌هایمان، چون رشته آینده‌پژوهی رشته‌ای است که از مشارکت همه دانشکده‌ها استفاده می‌کند.

وی با اشاره به زمان تصویب این رشته، اظهار کرد: نمی‌توان تاریخ دقیقی را برای تصویب آن گفت، چون هم در شورای دانشگاه باید به تصویب نهایی برسد و بعد هم مراحلی را در وزارت علوم دارد. در دانشگاه تأکید داریم که کیفیت فدای زمان نشود؛ لذا دوستان مشغول کارهای کارشناسی دقیق هستند که این طرح وقتی به ظرفیت لازم رسید تصویب شود.

وی در پایان سخنان خود، عنوان کرد: این ایام را خدمت کسانی که این متن را می‌خوانند تبریک می‌گویم، امیدوارم توفیق داشته باشیم از برکات این ایام استفاده کنیم. از خداوند می‌خواهیم اگر در گذشته قصوری داشته‌ایم و کمتر بهره‌ برده‌ایم از مابقی این ایام بتوانیم استفاده کنیم و از برکات این ماه بهره‌مند شویم.

captcha