کد خبر: 3320323
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸
فتاح در پاسخ به ایکنا:

نظارتی بر کار موسسات خیریه‌ وجود دارد؟/ آسیب‌های ناشی از زنانه شدن فقر

گروه جامعه: رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در ضیافت افطار با خبرنگاران در پاسخ به ایکنا گفت: وجود و تعدد خیریه‌ها فی نفسه اشکال ندارد بلکه بسیار هم خوب است، اما سؤالی که این جا به وجود می‌آید این است که آیا به کار این خیریه‌ها نظارت می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در ضیافت افطاری که برای خبرنگاران و اصحاب رسانه‌ها شب گذشته 6 تیرماه در فرهنگ‌سرای بهمن برگزار کرده بود با اعلام نگرانی از زنانه شدن چهره فقر در ایران اظهار کرد: نزدیک 60 درصد خانواده‌های تحت پوششی که توسط زنان سرپرستی می‌شوند را خانواده‌هایی تشکیل می‌دهند که به دلیل فوت‌همسر، متارکه، بیماری و یا زندان در وضعیت اسفناکی به سر می‌برند.

وی افزود: زنانه شدن فقر مسئله مهمی است که در جلساتی که با دولت و مجلس داشته‌ایم بارها خطرات و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن را متذکر شده‌ایم.

کمیته امداد مسئول ایجاد فقر نیست بلکه مسئول رسیدگی به آن است
فتاح تأکید کرد: کمیته امداد مسئول ایجاد چنین وضعیتی نیست و تنها وظیفه‌ای که بر این اساس بر عهده آن گذاشته شده، رسیدگی به وضعیت این افراد است و در این راه هم باید تمامی اجزای دولت، مجلس و قوه قضاییه با هم‌فکری برای این وضعیت چاره اندیشی کنند، زیرا که وضعیت بسیار پیچیده‌ای بوده و راهکارهای ساده نیز در این راه جواب نمی دهند.

وی یادآور شد: در راه برخورد با زنانه شدن فقر باید نهادهای مختلف حامی با حذف موازی کاری و رفع فصل مشترک‌ها در این راه گام بردارند، در این موضوع کمیته امداد آماده ورود مجلس شورای اسلامی برای وضع و طرح موضوع است.

تغیر نوع فقر و نیازها سیاست‌های جدید را می‌طلبد
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه تغییر رویکردها و سیاست‌های جدید کمیته امداد را نباید به حساب فرد و یا تغییر ریاست گذاشت، گفت: تغییر سیاست‌ها ناشی از تغییر وضعیت و شرایط مردمی است که نیاز به خدمات این نهاد انقلابی دارند، در واقع می‌توان گفت تغییر نیاز‌ها و نوع فقر مردم باعث شده است که سیاست‌های کمیته امداد نیز تغییر پیدا‌ کنند دراین راه اساس نامه و هیئت امنا نیز دچار تغییر و تحول شده است.

نوع فقر تغییر کرده، برخوردها نیز باید متفاوت شود

وی تأکید کرد: برخورد با مقوله فقر باید تغییر پیدا کند زیرا نوع آن تغییر پیدا کرده است، شرایط الان مانند شرایط دهه 60 نیست که خانواده ها به دلیل نان و آب به سراغ کمیته امداد آیند و از آن کمک دریافت کنند، در حال حاضر نیازهای افراد تحت پوشش تغییر پیدا کرده است؛ در این راستا ما نیز باید سیاست های خود را متناسب با این نیازها تغییر دهیم.

اقتصاد کشور نباید به تولید فقر منجر شود
فتاح با بیان اینکه بسیاری از فقیران قائم به ذات فقیر نبوده‌اند بلکه تحت شرایط خاصی به این وضعیت افتاده‌اند اظهار کرد: اقتصاد ما باید به نوعی باشد که فقر تولید نکند، ما بارها این مسئله را متذکر شده‌ایم که اگر دولت‌ها می‌خواهند نتایج سیاست‌های اقتصادی خود را ملاحظه کنند به جامعه مددجویان کمیته امداد و وضعیت آنها بنگرند در چنین شرایطی درست یا غلط بودن سیاست‌های خود را در می‌یابند.

ضرورت وجود برنامه جامع برای ریشه‌کنی فقر

وی ادامه داد: باید برای ریشه کنی فقر برنامه جامعی داشته باشیم، ما از دولت و مجلس شورای اسلامی درخواست کرده‌ایم تأمین اجتماعی را اجباری کند، گرچه اعتیاد یا فقر با تأمین اجتماعی از بین نمی‌رود اما حداقل می‌تواند تا حدی برخی زخم‌های خانواده‌های نیازمند را تسکین دهد.

نقل مکان از سوهانک در پاسخ به افکار عمومی به ویژه مدجویان صورت گرفته است/ خیریه‌ها فی‌نفسه مفیدند
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود به جابه‌جایی ساختمان کمیته امداد و نقل مکان از سوهانک به مرکز شهر پرداخت و اذعان کرد: این امر تنها به دلیل پاسخ افکار عمومی به خصوص جامعه بزرگ مددجویان است.

وی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر فعالیت خیریه‌های مختلف و عدم نظارت بر آن‌ها با تأکید بر لزوم ساماندهی خیریه‌ها اظهار کرد: وجود و تعدد خیریه‌ها فی نفسه اشکال نداد بلکه بسیار هم خوب است، اما سؤالی که این جا به وجود می‌آید این است که آیا به کار این خیریه‌ها نظارت می‌شود؟ در این داستان ما را خارج از گود هستیم و در واقع علیرغم وجود اساس نامه ‌که ساماندهی این خیریه‌ها را بر عهده کمیته امداد گذاشته است ما را در این راه خارج از گود نگه داشته‌اند آنچه که مورد تأکید ماست این است که باید آنها را سامان داده و قانون‌مند کرد در آن صورت کمیته امداد نیز حاضر است بخشی از فعالیت‌های خود را بر عهده خیریه ها بگذارد.

کمیته امداد در کشورهای خارجی تنها مسئول ساماندهی وضعیت امداد آنها است
فتاح در ادامه با پاسخ به این سوال که شایعاتی مبنی بر اینکه مبالغ اهدایی مردم به کمیته امداد سر از کشورهایی مانند لبنان، فلسطین یا عراق در‌ می‌آورد، گفت: کمیته امداد نه در گذشته و نه در حال مجاز نیست که صدقات یا زکات مردم را به این کشورها اهدا کند بلکه تنها کاری که انجام می‌شود راه انداختن امداد آنها است کما اینکه این کار هم شده است در حال حاضر لبنان کمکی را که توانسته است از مردم جمع کنند بالغ بر 20 میلیارد تومان بوده است.

وی یادآورشد: کمیته امداد به 10 کشور در راه‌اندازی تشکل‌های امدادی با ساختاری شبیه کمیته امداد ایران کمک می‌کند و تا حدود بسیار زیادی نیز موفق شده است.

captcha