کد خبر: 3320692
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵
لاری پور عنوان کرد:

گزینش دانشجو از نظر اخلاقی پیش از ورود به رشته پزشکی

گروه سلامت: مشاور رئیس سازمان نظام پزشکی با تأکید بر کاهش زیر میزی در میان پزشکان گفت: دانشجویان پزشکی پیش از ورود به این رشته باید از نظر اخلاقی مورد گزینش قرار گیرند.

رضا لاری پور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه کاهش پرونده‌های شکایت و گزارشات تخلفات ارجاع داده شده به سازمان نظام پزشکی و همچنین افزایش تعداد عمل‌ها و جراحی‌های ثبت شده حکایت از کاهش پدیده زیرمیزی دارد، اظهار کرد: تعیین تعرفه خدمات پزشکی در طرح تحول سلامت را می‌توان یکی از علل کاهش این پدیده دانست.

وی افزود: وقتی تعرفه‌های خدمات پزشکی مناسب باشد مسلما زیرمیزی نیز کاهش پیدا می‌کند، هر زمان تعرفه تعیین شد و پزشکی هم اقدام به گرفتن زیرمیزی کرد به راحتی می‌توان با آن برخورد کرد، این یک معادله خیلی ساده است.

2 اقدام مغفول مانده در آموزش پزشکی در رابطه با اخلاق پزشکی
لاری پور در رابطه با فرهنگ سازی مسئله اخلاق در میان پزشکان عنوان کرد: دو اقدام می‌بایست اتفاق بیفتد که همچنان مغفول مانده است؛ نخست اینکه به درسی به نام «اخلاق پزشکی» بهای بیشتری داده می‌شد سپس هر پزشکی در حین فارغ التحصیلی از نظر اخلاق و مسئولیت حرفه‌ای آزمایش و در صورت موفقیت به او مدرک فارغ التحصیلی داده می‌شد.

وی ادامه داد: حتی پیش از آغاز دوره دانشگاه باید در انتخاب دانشجویان رشته پزشکی گزینش بهتری شوند و صلاحیت آنان مورد ارزیابی قرار گیرد نه اینکه صرفا با یک کنکور سراسری بتوانند وارد دوره پزشکی شوند.

اخلاق پزشکی در ایران امری نهادینه شده است
مشاور رئیس سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: کشور ما یک کشور اسلامی است از قدیم الایام در میان کشورهای همسایه و همجوار سرآمد پزشکی بوده و همواره اخلاق پزشکی در این کشور به عنوان یک امر نهادینه شده نزج پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در ادامه سال‌های تحقیق و تحصیل و با تغییراتی که در جهان رخ داده است شاید امروز این تصور باشد که نگاه مادی‌گرایانه به حرفه پزشکی، این حرفه را تغییر داده است.

لزوم ورود علوم انسانی پزشکی به برنامه‌های آموزشی رشته پزشکی
عضو کمیته پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان لزوم ورود علوم انسانی پزشکی در برنامه‌های آموزشی پزشکی گفت: 100 سال پیش فردی به نام «سیمون فلکسنر» در آمریکا گزارشی ارائه و کاری را انجام داد که در پی آن بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا تعطیل شدند، به این دلیل که احساس می‌کرد در آن دانشگاه‌ها یکسری مشکلات و خلأهای آموزشی به وجود آمده است؛ بعدها بر اساس گزارش فلکسنر دروسی مانند علوم انسانی پزشکی را در این رشته وارد کردند.

وی ادامه داد: علوم انسانی پزشکی حرفش این است که ما به عنوان طبیب انسان را می‌بینیم پس باید یک نگاه زیستی، طبیعی، روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی به بیمار داشته باشیم، منظور از نگاه اقتصادی هم این است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی بیمار را نیز در نظر بگیریم.

بی‌اخلاقی پزشکی ناشی از فروپاشیده شدن بنیان‌های اخلاقی در سایر عرصه‌هاست
لاری پور با بیان اینکه امروزه بی اخلاقی در جامعه پزشکی نتیجه فروپاشیده شدن بنیان‌های اخلاقی در سایر عرصه‌ها است، اظهار کرد: با همه این اوصاف طبابت شغلی است که یک منصب محسوب می‌شود، منصبی الهی که بشر به واسطه خداوند دستی شفا گونه دارد به همین دلیل است که طبابت در کشور ما هنوز در جایگاه رفیعی قرار دارد و هنوز هم جامعه پزشکی جامعه‌ای مورد وثوق است.

وی اذعان کرد: اگر کسی خطایی می‌کند طبیعی است که در هر کسوت و لباسی هم باشد، اگر برخورد مناسب وجود داشته باشد و مردم هم آگاهی مناسبی داشته باشند خود به خود این مسئله بی‌اخلاقی زدوده می‌شود.

اسلام بر این تأکید دارد که نجات جان یک انسان برابر با نجات همه انسان‌هاست
مشاور رئیس سازمان نظام پزشکی یادآور شد: دین ما بر این تأکید دارد که نجات جان انسانی همانند نجات جان همه ابناء بشر است اگر واقعا پزشکان به این نکات دقت بیشتری داشته باشند وضعیت جامعه به سمت شرایط مطلوب‌تری می‌رود، البته ما نباید نیازهای اجتماعی آدمها را نادیده بگیریم؛ نمی‌شود به آدمها گفت شما باید فقط به ابعاد خاصی از زندگی توجه کنند و دیگر ابعاد را به فراموشی بسپارید.

captcha