به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص آخرین برنامهریزیهای صورت گرفته در خصوص برگزاری مراسم اربعین گفت: در سال جاری چهار جلسه ستاد اربعین با نظارت و محوریت بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد، همچنین 10 کمیته در این ستاد شامل دو کمیته محتوایی و هشت کمیته اجرایی تشکیل شده که هر کدام با زیرمجموعههایشان جلسات مستمری برای ساماندهی اعزام زائران اربعین داشتهاند.
وی ضمن تشکر از استانداریهای ایلام و خوزستان افزود: امسال کارهای عملیاتی را به صورت جدی شروع کردهایم. سال گذشته کاستیهایی در زیرساختهای مرزی از جمله جاده مرزی مهران به مرز مهران و جاده بستان به مرز چزابه وجود داشت و امکانات گذرگاههای عبوری محدود بود و شاهد بودیم گذرگاه عبوری مهران که برای 25 هزار نفر برنامهریزی شده بود، بعضی از روزها بیش از 200 هزار نفر از این مرز تردد میکردند.
ایجاد 100 گیت گذرنامه در مرز مهران
رئیس سازمان حج و زیارت اظهار داشت: امسال کارهای اجرایی احداث حدود 100 گیت گذرنامه فقط در مرز مهران یعنی بیش از سه برابر سال گذشته انجام گرفته است و پروژه روشنایی جاده مهران به مرز که از مشکلات جدی سال گذشته بود، مراحل انتهایی خودش را طی میکند همچنین طرح آب رسانی به مرز مهران با در نظر گرفتن حجم زائرانی که سال گذشته با آن مواجه بودیم، در شرف اتمام است.
4 بانده شدن جاده مهران به مرز/ تعریض پل زائر
وی همچنین گفت: جاده مهران به مرز چهار بانده شده و پل زائر در مهران تعریض و تبدیل به دو پل ارتباطی شده است و همه این اقدامات صورت گرفته تا زائران اربعین با مشکلات کمتری مواجه باشند.
بهرهبرداری از زائرسرای طریق القدس با ظرفیت 5000 نفر
اوحدی اعلام کرد: در مرز چزابه پروژه ساخت زائر سرای بزرگ «طریق القدس» با ظرفیت حدود پنج هزار نفر در حال اجرا است که قطعا این زائرسرا قبل از ایام اربعین و احتمالاً در مردادماه به بهرهبرداری خواهدرسید که این اقدام اتفاق خوبی برای مرز چزابه است.
وی همچنین اضافه کرد: همانند عملیات اجرایی در مرز مهران، در مرز شلمچه نیز اقدامات بسیار مؤثری از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای برای رفاه زائران اربعین صورت گرفتهاست.
اوحدی بیان کرد: با توجه به اینکه ریاست ستاد اربعین در استانها بر اساس حکم وزیر کشور به استانداران استانها سپرده شده است و فرماندهان سپاه به عنوان جانشین ستاد اربعین و مدیران حج و زیارت استانها به عنوان دبیر ستاد منصوب شدهاند، امیدواریم با این هماهنگیها شاهد مشکلات کمتری در ایام اربعین امسال باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: البته در آنسوی مرزها نیز در کشور عراق باید متناسب با همین توسعه ظرفیتها که در داخل کشور اتفاق افتاده شرایط مناسبی فراهم شود به همین علت سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق به عنوان رئیس ستاد اربعین در عراق منصوب شده و امیدواریم با هماهنگیهایی که با دولت عراق که انصافاً طی یکی دو سال گذشته در کنار مردم عراق پذیرایی خوبی از زائران اربعین داشتهاند، خدمات خوبی را به ویژه در حوزه اسکان و حمل و نقل شاهد باشیم.
اعلام شماره حساب دریافت کمکهای مردمی اربعین
اوحدی اعلام کرد: در کمیته پشتیبانی مردمی ستاد اربعین شماره حسابی برای دریافت کمکهای مردمی برای حمایت از این حماسه پرشور در نظر گرفته شده و شماره حساب 5-5618444444 ستاد اربعین نزد بانک سپه شعبه استاد نجات الهی گشایش یافته و آماده دریافت کمکهای مردمی برای حمایت از حماسه پرشور مراسم اربعین است.
احتمال بازگشت قیمت سفرهای عتبات به قیمتهای سال قبل
اوحدی همچنین گفت: هر ساله در ماه مبارک رمضان سفرهای عتبات متوقف میشد اما امسال با برنامهریزیهای صورت گرفته بستههای سفر 14 و 22 روزه با تخفیف 15 درصدی هزینهها برای زائران در نظر گرفته شد که با توجه به طولانی بودن ایام سفر و روزهداری زائران بخشی از کاروانها تکمیل و بخشی تکمیل نشدند.
وی ادامه داد : تلاش ما این است که برای هفته آخر ماه مبارک رمضان فرصت جدیدی برای زائران عتبات عالیات فراهم آوریم.
اوحدی در ادامه گفت: هیئتی از سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا روزشنبه (ششم تیر ماه) عازم عراق شد و امیدواریم با مذاکراتی که با طرف عراقی خواهند داشت، همانگونه که وعده داده بودیم قیمت سفرهای عتبات به قیمتهای سال 93 بازگردد و افزایش قیمت 10 تا 15 درصدی که امسال شاهد بودیم، تعدیل شود.
اجرای 9 طرح اجرایی در عراق
رئیس سازمان حج اظهار داشت: پیرو منویات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه خدمات در اعتاب مقدسه، 9 پروژه اجرایی در شهرهای مقدس کربلا و نجف در حال اجرا و یا در شرف اجرا است که البته بخش خصوصی و شبکه بانکی کشور متولی این پروژهها است که در این خصوص نیز بعد از سفر هیئت ایرانی خبرهای خوبی خواهیم داشت.