کد خبر: 3321425
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
غلامرضا گودرزی عنوان کرد:

بازنگری رشته‌های مدیریتی دانشگاه امام صادق(ع) هر چهار سال یک بار

گروه دانشگاه: رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه سعی داریم هر چهار سال، یک بازنگری کلان‌ در رشته‌ها داشته باشیم، گفت: از ظرفیت‌های قانونی‌مان استفاده می‌کنیم تا دروسمان بازنگری و به روز شوند.

غلامرضا گودرزی، رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به این سؤال که رشته‌های مدیریتی با گرایش‌های دینی در این دانشگاه، چند وقت یک بار بازنگری می‌شوند؟ گفت: در دانشکده مدیریت و معارف اسلامی فرآیند دو نوع بازنگری را تعریف کرده‌ایم؛ بازنگری جزئی و بازنگری کلی.

وی افزود: در حدی که وزارت علوم به ما مجوز می‌دهد و قوانین این وزارت‌خانه اجازه می‌دهد، بازنگری‌های جزئی را هر سال و یا برخی اوقات هر ترم انجام می‌دهیم. بر اساس دستورالعمل‌هایی که وزارت علوم دارد و همچنین اختیاراتی که استاد در کلاس دارد بازنگری‌های جزئی و موردی انجام داده می‌شوند.

گودرزی با اشاره به دومین نوع بازنگری، اظهار کرد: باز هم طبق همان رویه‌ها و دستورالعمل‌ها هر چهار سال یک بار سعی می‌کنیم یک بازنگری کلان‌تر داشته باشیم تا جایی که بتوانیم از ظرفیت‌های قانونی‌مان استفاده می‌کنیم تا دروسمان بازنگری و به روز شود؛ منتهی در اینجا رعایت قانون وزارت علوم برایمان ملاک است.

مشارکت طیف وسیعی از اساتید کل کشور در بازنگری‌ها

رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) در رابطه با این پرسش که برای بازنگری سرفصل‌ها چه اساتیدی مشارکت می‌کنند؟ آیا صرفاً از اساتید خود این دانشگاه استفاده می‌شود؟ گفت: ما در دانشگاه امام صادق(ع) خود را ملزم می‌دانیم به اینکه با طیف وسیعی از اساتید کشور کار کنیم؛ لذا از اساتید مختلفی از گوشه و کنار کشور استفاده می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چه چشم‌اندازی برای رشته مدیریت اسلامی تعریف شده است؟ اظهار کرد: در مورد رشته مدیریت اسلامی نمی‌توانم اظهار نظر کنم چون به تازگی شروع شده و رشته نوپایی است؛ اما در مورد مباحث مدیریت اسلامی چشم‌انداز ما این است که ان‌شاء‌الله به سمت رشد و پویایی حرکت کند.

گودرزی افزود: دلیل آن هم سه چیز است؛ اول اینکه مدیریت اسلامی نیاز جهان است نه فقط کشور. مباحث مدیریت اسلامی بعضاً ‌در دانشگاه‌های خارج از کشور، به خصوص  در حوزه مالی اسلامی، در کشورهای اسلامی و حتی در کشورهای بعضاً‌ غیر اسلامی هم مطالعه می‌شود چون یک نیاز است؛ بخشی از نیاز و تقاضای بازار، مسلمان‌ها هستند و در مدیریت توجه به آن‌ها مهم است. دلیل دوم در واقع تأکیداتی است که کشور در حوزه سیاست‌گذاری دارد، در این زمینه بازنگری‌هایی در دروس انجام می‌شود.

رئیس دانشکده مدیریت و معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: نکته سوم نیز نسل جوانی هستند که تربیت و وارد بازار علمی کشور شده‌اند،  نظریه می‌دهند، بحث می‌کنند گفت‌وگو می‌کنند و ان‌شاء‌الله ماحصل این گفت‌وگوها و بحث‌ها رو به کمال خواهد بود؛ لذا در مورد مباحث مدیریت اسلامی ان‌شاءالله آینده روشنی پیش رو است.

کمبود استاد برای رشته مدیریت اسلامی

وی با اشاره به کمبود استاد برای رشته مدیریت اسلامی،‌ گفت: برای همین هم ما در دانشگاه امام صادق(ع) اولین رسالتمان را تربیت نیروی انسانی قرار داده‌ایم. نیروی انسانی باید هم مباحث مدیریتی را بداند هم مباحث اسلامی را تا بتواند در کنار یک کار هم‌افزا ان‌شاء‌الله به تولید محتوای مدیریت اسلامی برسد البته نسبت به سال‌های پیش خیلی پیشرفت کرده‌ایم، اساتید هم نسبت به سال‌های پیش خیلی رشد داشته‌اند؛ اما نسبت به نیاز و ظرفیتی که داریم تقریباً‌ می‌توان گفت ابتدای کار هستیم.

گودرزی در پاسخ به این سؤال که مراکزی که در رابطه با مدیریت از منظر دینی کار می‌کنند، چه ارتباطی با هم دارند؟ عنوان کرد: ارتباط خوبی با مراکز دیگری که در حوزه مدیریت اسلامی هستند و مشخصاً ‌مدیریت اسلامی کار می‌کنند داریم، مثل مجموعه‌ای که در قم است یا کارگروه مدیریت اسلامی که ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی مشغول فعالیت است، یا دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه تهران، دفاع ملی و شهید بهشتی و ... که در حوزه مدیریت اسلامی کار می‌کنند با ما مرتبط هستند. ضمن اینکه دبیرخانه کارگروه مدیریت کنگره علوم انسانی ـ‌ اسلامی نیز در دانشگاه امام صادق(ع) مستقر است.

captcha