به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، شماره 151 دوماهنامه نقد کتاب، کتابشناسی و اطلاعرسانی در حوزه فرهنگ اسلامی به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و سردبیری محمدعلی مهدویراد منتشر شد.
در این شماره مقالاتی با عنوان «پایداری و پیوستگی آینه پژوهش» نوشته سید فرید قاسمی، «نزاع قدیم و جدید» نگاشته محمد اسفندیاری، «پرتوی تازه بر اندیشههای فلسفی ابنسینا» اثر علیرضا ذکاوتی قراگزلو گنجانده شده است.
در بخش نقد و بررسی کتاب، مطالبی با عناوین انتخاب و ابتذال در اخلاقپژوهی عرفانی، نگاهی به کتاب «نحو تفعیل قواعد نقد متن الحدیث»، نقدی بر دیوان شمسالدین ورکانی، خون این دویارن که را بر گردن است را میخوانیم.
ذیل عنوان کلی دیگرنگاشتهها نیز پارههای اسلامیشناسی اثر محمدحسین رفیعی گناجانده شده است. در این شماره آیینه پژوهش کتابهای حج؛ از سقوط حکومت ایلخانان تا پایان حکومت تیموریان، جامعهشناسی حج، راهمای نگارش پژوهش دانشگاهی، تذکر سرو آزاد، و اندیشه ماندگار بررسی شده است.
در سرمقاله این شماره با عنوان در آستانه بیست و ششمین سال سردبیر این دوماهنامه چنین نوشته است که بلرعل گفتهایم که نقد، بازشناسی سره از ناسره و جداسازی شایستهها و برنمودن چندی و چونی برآیند اندیشه اندیشوران نگاشته های محققان و آقار پدیدآورندگان است و نه خرده یگیری های بی مبنا و سبک شمردن نتایج کشش و کوشش های کسانی که از بام تا شام کوشیده اند ت احقیقتی را برنمایانند و با نگشات آثاری میراث مکتوب تمدن اسلامی را جلوی ای افزون بخشند.
محمد اسفندیاری در چکیده نزاع قدیم و جدید چنین نوشته است: نزاع قدیم و جدید، و یا سنتگرایی و نوگرایی، و یا محافظهکاری و اصلاحطلبی، نزاعی جدید نیست و پیشینهاش به قرنها پیش از نزاع سنت و مدرنیته بر می گردد. نزاع اخیر را هم شاید بتوان ادامه همان صف آرایی دانست.
نویسنده در نوشتار حاضر سنتگرایی و نوگراییو عقاید هر یک را مورد مداقه قرار داده است. به زعم نویسنده، سنت، ثمره علم و عقل نسلهای پیاپی است که از آزمایشگاه تاریخ سرافراز بیرون آمده است. شرط پاسداری از این میراق محافظهکاری است و شرط افزودن بر آن اصلاحطلبی . هر دو اینها لازم هستند. بنابراین باید اجازه داد تا محافظهکاران و اصلاحطلبان با یکدیگر زورآزمایی کنند. حاصل این زورآزمایی میان دیروز و امروز فردای پربارتر است.