به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست «راهکارهای اصلاح نظامهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از دیدگاه قرآن» عصر سهشنبه، 9 تیرماه از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در بخش دانشگاهی بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن با سخنرانی استاد علاءالمحدثین برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست با بیان اینکه قرآن کریم برای همه مسائل راهکاری ارائه کرده است، گفت: قرآن در زمینه اقتصادی راهکارهای متعددی دارد از جمله اینکه پرهیز از ربا را مورد تأکید قرار داده و آن را همردیف اعلام جنگ با خدا و پیامبر عنوان کرده است.
علاءالمحدثین افزود: در قرآن همچنین به قرضالحسنه توصیه شده است و قرض دادن به نیازمند به قرض دادن به خداوند تعبیر شده است.
وی با اشاره به آیه 103 سوره توبه اظهار کرد: خداوند در این آیه خطاب به پیامبر (ص) میفرماید از مؤمنان صدقه بگیر که به واسطه این پرداختهای مالی باعث طهارت و پاکی آنها میشوی؛ همچنین در این آیه توصیه میشود وقتی این وجوهات را دریافت میکنید به آنها درود بفرستید. این نکات دستورالعملهایی است که باید رعایت شود.
علاءالمحدثین به برخی از راهکارهای سیاسی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: در آیه 120 سوره بقره خطاب به پیامبر آمده است که یهود و نصارا هیچگاه از تو راضی نمیشوند مگر اینکه از آنها پیروی کنی و اگر از آنها پیروی کنی راه به جایی نخواهی برد؛ این آیه میتواند به عنوان یک استراتژی به کار گرفته شود.
وی افزود: در آیه 64 سوره آلعمران نیز نکته دیگری مطرح شده است و به از پیامبر خواسته شده که از اهل کتاب بخواهد حول یک محوری که در آن مشترک هستیم گرد یکدیگر اجتماع کنیم که این محور مشترک اعتقاد به خدای یکتاست.
علاءالمحدثین به یک راهکار قرآنی در عرصه اجتماعی پرداخت و گفت: یکی از مهمترین راهکارهای قرآن در این عرصه جلوگیری از اشاعه فحشاست؛ آیه که متأسفانه امروز در جامعه رعایت نمیشود توصیه میکند که اگر کار فحشایی انجام شد نباید آن را آنقدر به زبان آورد و بیان کرد تا قبحش در جامعه ریخته شود در این صورت کسانی که دست به چنین اقدامی میزنند عذاب سختی در دنیا و آخرت خواهند داشت.
وی تصریح کرد: یکی از معجزات قرآن این است که برای همه امور راهکار دارد؛ پیامبری که استاد ندیده در جزیرةالعربی که به دور از علم و فرهنگ بودند کتابی ارائه کرد که امروز برای همه امور ما راهکار ارائه میکند.
علاءالمحدثین در بخش دیگری از سخنان خود به سوءاستفاده گروههای افراطی از اسلام و قرآن برای تحریف اذهان اشاره کرد و گفت: امروز گروههایی همچون القاعده، طالبان، تکفیریها و داعش جنایاتی را بدون تأمل انجام میدهند و آن را به اسلام وآیات قرآن ارتباط میدهند.
وی خاطرنشان کرد: داعش بهگونهای توانسته در ذهنها تحریف ایجاد کند که زنان مسلمان در اروپا بدون اذن شوهرانشان به داعش میپیوندند.
علاءالمحدثین تصریح کرد: داعش از لحاظ فرهنگی و با استفاده از تفاسیر تحریف شده آیات جهاد قرآن و القای آن در ذهن مردم در حال تأثیرگذاری است.
وی با بیان اینکه گروههای منحرف بخشی از آیات را گزینش کرده و اهداف خود را دنبال میکنند، گفت: این گروهها بخشی از آیات را قرائت میکنند و از بقیه آیه میگذرند و به این صورت فتنه بزرگی به راه میاندازند.
علاءالمحدثین به راهکار امام علی(ع) در مورد جلوگیری از سوءاستفاده از آیات قرآن گفت: امام علی(ع) زمانی که ابن عباس را برای گفتوگو با خوارج میفرستند، به وی توصیه میکنند که با آنها با قرآن بحث نکن چرا که قرآن چهرههای مختلفی دارد و میتوان معانی مختلفی بر آن تحمیل کرد؛ ایشان ادامه میدهند که با آنها از طریق سنت پیامبر(ص) محاجه کن چرا که نمیتوان از سنت پیامبر سوءاستفاده کرد.