به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم با حضور رقیه ناکاداما، وزیر فرهنگ و جنسیت اوگاندا، نیکبین، سفیر و علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا و وینسون آگابا، مدیر شبکه تلویزیونی یو بی سی، برگزار و با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط یادگاری، قاری بینالمللی کشورمان و اجرای گروه تواشیح «سیرت النبی» اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آغاز شد.
در ابتدای مراسم، حاجی عبدول سِرِکو، مسئول برنامههای اسلامی شبکه یو بی سی، چگونگی برگزاری مسابقات را تشریح کرد.
پس از آن علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان، در سخنانی با ابراز خرسندی از این که قرآن بهمنظور تقریب قلوب ملت ایران و اوگاندا محور قرار گرفته است، گفت: ماه رمضان ماه نزول قرآن و نزول رحمت الهی است و برای ما باعث افتخار است که در چنین ماه گرانقدری با محوریت قرآن گردهم آمدهایم تا شاهد رقابت معنوی نوجوانان و جوانان اوگاندایی باشیم که ارادتشان به کلام وحی را به نمایش میگذارند.
وی در ادامه افزود: نکته بسیار مهم در چنین فعالیتهایی این است که به دیگران نشان دهیم، اگر کسی کلام وحی را در قلب و سینه خود جای داده، هیچ رابطهای با فساد و خشونت و بداخلاقی ندارد. باید اینگونه رفتار کنیم که همه مسلمانان و غیرمسلمانان بدانند که کسی که با قرآن مأنوس است، مهربانترین و صلحدوستترین انسانهاست.
پس از آن نیکبین، سفیر کشورمان در اوگاندا، با ارائه سخنانی به بیان اهمیت و جایگاه قرآن پرداخت و با اشاره به تأثیر قرآن بر زندگی فردی و اجتماعی، سخنانی از پیامبر اکرم(ص) درباره اثرات قرآن عنوان کرد.
پس از آن مدیر شبکه یو بی سی، در سخنانی کوتاه با خیرمقدم به میهمانان، از حمایتهای ایران از شبکه یو بی سی قدردانی و بر لزوم همراهی و همکاری ادیان آنها در توسعه صلح تأکید کرد.
سخنران پایانی مراسم افتتاحیه، رقیه ناکاداما، وزیر فرهنگ و جنیست اوگاندا بود که با اشاره به همکاریهای خوب و گسترده رایزنی فرهنگی ایران با این وزارت، روابط دو کشور را بسیار خوب توصیف و از حمایت جمهوری اسلامی ایران از برنامههای دینی و فرهنگی در اوگاندا قدردانی کرد.
ناکاداما در ادامه دین اسلام را دین صلح و دوستی معرفی کرد و این مسابقات را رویدادی بسیار زیبا و اثربخش در بین جوانان و نوجوانان اوگاندایی نامید.
وی در ادامه جوایز تعیینشده برای برندگان را بسیار ارزشمند دانست و با آرزوی موفقیت برای همه شرکتکنندگان، آغاز مسابقات قرآنی را به طور رسمی اعلام کرد.
پس از آن مسابقات قرآن با حضور چهار داور اوگاندایی و یک داور ایرانی کار خود را شروع کرد.