کد خبر: 3322564
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰

۳ تلاوت کمیاب از استاد «عبدالفتاح شعشاعی» + دانلود/ تلاوتی با نفَس کوتاه

گروه فعالیت‌های قرآنی: شعشاعی از بزرگان صاحب سبک در بین قاریان است که بسیاری از قرا بزرگ مصری از شیوه تلاوت وی تأثیر بسیار زیادی گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرحوم استاد «عبدالفتاح شعشاعی» در سال 1890 میلادی در روستای شعشاع از توابع منوفیه مصر به دنیا آمد و در سن 10 سالگی تحت تعلیم و تربیت پدرش محمود ابراهیم شعشاعی، قرآن کریم را حفظ کرد.

وی در سن نوجوانی به منظور فراگیری علم تجوید و قرائت قرآن راهی طنطا شد و در مسجد الاحمدی طنطا به فراگیری این علم مشغول شد و با شنیدن صدای زیبایش استادانش او را برای رفتن به دانشگاه الازهر تشویق کردند اما آن چیزی که باعث شد همه او را به عنوان قاری درجه اول مصر بشناسند، تلاوت بسیار زیبای وی در شب میلاد امام‌حسین(ع) بود که در کنار بزرگان قرائت مانند «محمد رفعت»، «احمد ندا» و «علی محمود» اجرا کرد و همه را مسحور صدا و الحان موزون خود کرد. این قاری بزرگ جهان اسلام در سال 1962 میلادی به دیار باقی شتافت.

این قاری برجسته مصری از بزرگان صاحب سبک در بین قاریان است که بسیاری از قاریان بزرگ مصری مانند استاد «مصطفی اسماعیل» از شیوه تلاوت وی تأثیر بسیار زیادی گرفته است.

مقام معظم رهبری در طلیعه ماه رمضان 94 در جمع قرآنیان با اشاره به اینکه «زیبایی تلاوت و تأثیرگذاری تلاوت به‌هیچ‌وجه وابسته به نفَس بلند نیست» به سبک تلاوت مرحوم شعشاعی اشاره می‌کنند و می‌افزایند: «ما در بین قرّاء خوب مصری، قرّاء برجسته‌ی مصری کسی یا کسانی را داریم که نفَسشان کوتاه است، هم خواندنشان خیلی خوب است، هم تأثیرگذاری‌شان خوب است؛ از جمله عبدالفتّاح شعشاعی. شما می‌دانید نفسش کوتاه است امّا در عین‌ حال یکی از بهترین و اثرگذارترین تلاوت‌ها - که ان‌شاءالله خدای متعال ایشان و همه‌ی قرّاء قرآن را مشمول رحمت و مغفرت کند - از این مرد شنیده می‌شود. بنابر این من خواهش می‌کنم که آقایان در مسئله‌ی نفَس، خودشان را اذیت نکنند».

*دیدار استاد شعشاعی با جمال عبدالناصر*

در ادامه سه قطعه از تلاوت‌های استاد شعشاعی ارائه می‌شود.

«یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن ذَکَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ...»(حجرات/ 13)

«قَالَ هَلْ آمَنُکُمْ عَلَیْهِ إِلاَّ کَمَا أَمِنتُکُمْ عَلَى أَخِیهِ مِن قَبْلُ فَاللّهُ خَیْرٌ حَافِظًا وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ» (یوسف/ 64)

سوره‌های ضحی و انشراح

captcha