کد خبر: 3325474
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
پای سخن ناشران در بیست و سومین نمایشگاه قرآن؛

نارضایتی ناشران و رضایت مسئولان از مکان برگزاری نمایشگاه قرآن

گروه ادب: ناشران قرآنی در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن از مکان برگزاری آن که باغ موزه دفاع مقدس است گلایه داشته و از فروش پایین خود ناراضی هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نمایشگاه بین‌المللی قرآن در حالی بیست و سومین سال برگزاری خود را سپری می‌کند که همانند نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که امسال بیست و هشتمین سال برگزاری خود را طی کرد، مکانی مشخص ندارد. 

نمایشگاهی که عنوان بین‌المللی را یدک می‌کشد، اما هنوز که هنوز است مسئولان نتوانسته‌اند برای مکان دائمی آن کاری انجام دهند و این نمایشگاه‌ها همچنان اجاره‌نشین هستند.

امسال در اختتامیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با حضور وزیر ارشاد و شهردار تهران برگزار شد، جنتی این قول را از قالیباف گرفت تا مکان مناسبی برای نمایشگاه سال آینده فراهم کند که همین چند روز پیش، جنتی در بازدید از نمایشگاه بین‌المللی قرآن به صراحت اعلام کرد که نمایشگاه کتاب تهران در باغ کتاب برگزار می‌شود.

نمایشگاه قرآن که برای دومین سال پیاپی در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود، امسال کمی متفاوت شده، نه از نظر برگزاری و محتوا، بلکه از نظر مکان؛ چرا که بخشی از آن در باغ کتاب و بخشی دیگر در باغ موزه در حال برگزاری است. امسال هم که باغ کتاب به عنوان نمایشگاه کتاب برای سال آینده در نظر گرفته شده است، به نظر می‌رسد مسئولان این مکان را انتخاب صحیحی تلقی کرده‌اند.

هر چند این موضوع باید به صورت کارشناسانه بررسی شود، اما باید گفت که این مکان برای نمایشگاه کتاب فضای مناسبی نیست، با وجود اینکه هزینه بسیاری برای آن صرف شده و امکانات مناسبی می‌توان در اختیار ناشران قرار داد، اما و اگرهایی در این زمینه وجود دارد. اما و اگرهایی که اکنون برای ناشران قرآنی مشکل‌ساز شده است.

برای اطلاع از وضعیت ناشران قرآنی در نمایشگاه قرآن پای سخن چند ناشر نشسته‌ایم که در ادامه گزارش آن را می‌خوانید:

بخش کتاب نمایشگاه دور از دسترس مردم

انتشارات محراب قلم نخستین ناشری است که به سراغش می‌رویم و از مسئول غرفه درباره وضعیت فروش می‌پرسیم که می‌گوید: فروش خوبی نداشتیم و با وجود اینکه نمایشگاه به نیمه‌های خود رسیده، اما کمتر از 2 میلیون تومان فروش داشتیم و این میزان کفاف هزینه‌های حضور در نمایشگاه را نمی‌کند.

وی می‌افزاید: اجاره‌ای که برای غرفه 9 متری پرداخت کرده‌ایم، 735 هزار تومان است که با این فروش و هزینه‌های جانبی، سال خوبی را نداشتیم.

مسئول این غرفه با اشاره به وضعیت ناشران در کشور عنوان می‌کند: وضعیت نشر کشور چندان مناسب نیست و ناشران به سختی چرخه انتشارات خود را می‌چرخانند و ناشران قرآنی و دینی در میان این ناشران، روزهای سخت‌تری را پشت سر می‌گذارند، در حالی که در این نمایشگاه استقبال مردم از کتاب‌ها بسیار کم بوده و از سوی دیگر مکان غرفه‌های بخش کتاب دور از دسترس است و مخاطبان به راحتی نمی‌توانند از این بخش بازدید کنند.

وی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد علاوه بر این موارد، مکان نمایشگاه نیز در این زمینه اثرگذار بوده و همچنین تبلیغات خوبی نشده است و با توجه به اینکه بخش کتاب از سایر بخش‌های نمایشگاه جدا شده، مخاطبان کمتری از این بخش اطلاع دارند.

در مصلی مشکلات کمتری داشتیم

ناشر دیگری که نخواست نامش عنوان شود، اما کتاب‌هایی با موضوعات دینی منتشر می‌کند، درباره عناوین پرفروشش پرسیدیم که می‌گوید: اصلاً سؤال کنید ما فروشی داشته‌ایم که پرفروش هم داشته باشیم؛ چرا که استقبال از کتاب‌ها بسیار کم بوده است و با وجود راهروهای پر از جمعیت، مردم خرید نمی‌کنند.

وی می‌افزاید: یکی از این دلایل می‌تواند اوضاع بد اقتصادی مردم باشد که به سختی می‌توانند معیشت خانواده را فراهم کنند و کتاب در اولویت چندم خانواده‌هاست، مگر اینکه کسی بخواهد قرآن خریداری کند و به نوعی می‌توان گفت بازار خرید قرآن و مفاتیح‌الجنان داغ‌تر از سایر کتاب‌هاست.

این مسئول غرفه معتقد است؛ این نمایشگاه شبیه نمایشگاه بازاری یا نمایشگاه کنار پارک است که مردم بیشتر به دنبال تفریح و سرگرمی آمده‌اند تا خرید کتاب و به نظر می‌رسد محل نمایشگاه در این مورد مؤثر بوده است؛ چرا که زمانی که این نمایشگاه در مصلی بود، مشکلات کمتری داشتیم و مکان آن بهتر از باغ موزه بود.

سال خوبی برای فروش نداشتیم

محمد نوری، مسئول غرفه انتشارات مبلغان هم که ناشر قرآن‌های نفیس است و به نظر می‌رسد با وجود گرایش مردم به قرآن‌های نفیس فروش خوبی داشته باشد، می‌گوید: امسال نه تنها برای انتشارات ما، بلکه برای سایر ناشران هم سال خوبی نبوده و ما نتوانستیم فروش خوبی داشته باشیم و استقبال بسیار کم بوده است.

وی بیان می‌کند: ما در سال‌های گذشته که در مصلی بودیم، اوضاع بهتر از این بود، در حالی که می‌خواهند نمایشگاه کتاب را هم به این مکان انتقال دهند که اگر اوضاع به این صورت باشد، ناشران شرکت نمی‌کنند یا رغبت کمتری برای حضور خواهند داشت.

توان خرید مردم کم است

به سراغ ناشر دیگری می‌رویم که وی هم از فروش پایین و استقبال کم مردم گلایه دارد و می‌گوید: در نمایشگاه قرآن امسال با وجود تخفیف‌های 50 – 60 درصدی فروش داشته‌ایم که این میزان در مقایسه با سال‌های گذشته کمتر شده است و به نظر می‌رسد مردم توان خرید را ندارند.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر مکان نمایشگاه زمانی که در مصلی بود، مخاطبان فضای بیشتر و بهتری برای دسترسی به کتاب داشتند و ناشران هم به خوبی می‌توانستند با مشتریان و مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند، اما امسال این فضا کمتر فراهم است و مسئولان باید فکری به حال هم ناشران و هم مکان نمایشگاه قرآن بکنند؛ چرا که ایام ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای ارائه آثار قرآنی و دینی است.

یادآور می‌شود، نمایشگاه بین‌المللی قرآن که بیست و سه سال از برگزاری آن می‌گذرد، باید در اوج پختگی خود این نمایشگاه را برگزار کند، اما با وجود این دارای نقاط ضعف و البته نقاط قوتی است که نقاط ضعف باید بررسی شوند و به نقاط قوت تبدیل و نقاط قوت نیز تقویت شوند.

همچنین باید برای مکان نمایشگاه قرآن که چند سالی است به مانند نمایشگاه کتاب تهران دچار بی‌خانمانی شده است، فکری اساسی کرد تا هم کسانی که در این نمایشگاه حضور می‌یابند و هم کسانی که غرفه‌ای برای مخاطبان برپا می‌کنند، امکان حضور راحت‌تر و با کیفیت بالاتری را داشته باشند.

captcha