کد خبر: 3326056
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۴
آموزش و پروش در نمایشگاه قرآن؛

غرفه‌های کاربردی و پایین بودن آمار بازدیدکنندگان

گروه جامعه: بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن فرصت بی نظیری در اختیار نهادها و سازمان‌های مختلف قرار داده است تا در آن به ارائه و شرح فعالیت‌های قرآنی خود بپردازند، وزارت آموزش و پرورش که تأثیرگذارترین نهاد در امر تعلیم و تربیت است نیز با برپایی ۱۰ غرفه حضور فعالی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) وزارت آموزش و پرورش یکی از نهادهای دولتی است که در بیست وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن حضور دارد؛ این وزراتخانه در 10 غرفه به ارائه و معرفی فعالیت‌های قرآنی خود می‌پردازد در کنار این غرفه‌ها، بخشی نیز به خبرگزاری اختصاص دارد که به پوشش اخبار دانش‌آموزش می‌پردازد.

به گفته مهدی نعیمی مسئول غرفه‌های وزارت آموزش و پرورش در بیست و سومین نمایشگاه بین ‌المللی قرآن علاوه بر ارائه و تشریح فعالیت های قرآنی این وزارتخانه در این محل مشاوره‌هایی نیز در زمینه مهدویت و رفع شبهات آن و نیز پاسخ به پرسش‌های احکام بازدید‌کنندگان ارائه شد.

طرح مصباح الهدی

وی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه‌های مهدویت در این نمایشگاه اظهار کرد: در آموزش و پرورش طرحی وجود دارد به نام طرح مصباح الهدی که در آن هر استان وظیفه پرداختن به سیره و سبک زندگی یکی از امامان معصوم(ع) را برعهده دارد در همین راستا اداره کل آموزش و پرورش استان تهران نیز به معرفی سیره و سبک زندگی و مسائل مربوط به امام زمان(عج) می‌پردازد و در همین راستا غرفه‌ای نیز به این کار به نام «عترت و طرح مصباح الهدی» برپا شده است.

آموزش به شیوه‌های نوین در زمینه قرآنی یکی از غرفه‌هایی است که در آن سعی می‌شود روش‌های نوین آموزش قرآن را به بازدید‌ کنندگان از جمله کودکان ارائه دهد؛ به گفته نجمه ناطقیان مسئول این غرفه سعی می‌شود مباحثی را به کودکان آموزش داده تا بر اساس آن تحقیق کرده و با توجه به خلاقیت‌های خود به ارائه کارهای علمی و هنری در زمینه‌های قرآنی بپردازند.


وی هدف از این کار را نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در میان کودکان و آموزش علمی و عملی به صورت توأمان دانست.

غرفه تجلی علوم در آیینه قرآن نیز دیگرغرفه‌ای است که هدفی مانند غرفه آموزش به شیوه‌های نوین دارد، ناطقی در رابطه با این غرفه می‌گوید: در این غرفه مراتب نفس انسان در خلقت از منظر قرآن بیان می‌شود این مراتب به صورت ماکت سازی به کودکان آموزش داده می‌شود.

درغرفه آموزش قرآن و فن‌آوری‌های نوین کتاب‌های آموزشی و نرم افزارهایی که در سال تحصیلی مورد استفاده قرار گرفته‌اند به نمایش گذاشته شده‌اند.

معرفی دارالقرآن‌ها

اما شاید کاربردی‌ترین غرفه آموزش و پرورش غرفه دارالقرآن‌ها، کتب قرآنی درسی و مجلات قرآنی باشد، در این غرفه دارالقرآن منطقه 19 به نمایندگی از دارالقرآن‌های سطح شهر تهران به معرفی، آدرس و شماره تلفن‌های آنها به بازدیدکنندگان می پردازد.

در میان این غرفه‌ها آموزگاری نشسته است که به گفته خود شغلی را انتخاب کرده که شغل اولیا و انبیا(ع) بوده است او غرفه‌ای دارد که در آن به تعریف قصه‌های قرآنی برای کودکان و دیگر رده‌های سنی می‌پردازد.

سید علی محمودی در غرفه آموزش مفاهیم و قصه‌های قرآنی به ایکنا می گوید سال‌هاست سعی دارد با ارائه قصه‌های قرآنی مفاهیم و اصول دینی را به اقشار مسلمان بیاموزد.


فرشتگان زمین

فرشتگان زمین عنوان غرفه‌ای است که به آموزش و پرورش استثنایی اختصاص پیدا کرده است در این غرفه روشندلان با قرآن‌هایی که با خط بریل نوشته شده‌اند مشغول تلاوت قرآن‌اند همچنین دیگر ناتوانان جسمی و ذهنی نیز کارهای هنری که برگرفته از آثار قرآنی‌اند را ارائه می دهند.

صحت احکام و آموزش قرآن، همچنین گلبرگ‌های قرآنی نیز دیگرغرفه‌های این وزارتخانه هستند که در آنها ختم قرآن، ختم صلوات و همچنین پاسخ به پرسش‌های احکامی ارائه می‌شود.

به گفته نعیمی مسئول تمامی این غرفه‌ها اگرچه جای خوبی امسال به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شده است اما تعداد بازدیدکنندگان آنها کاهش پیدا کرده است لذا در این رابطه نمایشگاه امسال برای آنها رضایت بخش نبوده است.

captcha