کد خبر: 3327259
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
یک هنرمند نقاشی‌خط:

نقاشی‌خط جدای از کلام وحی نیست

گروه هنر: یک استاد نقاشی خط در نمایشگاه‌ بین‌المللی قرآن گفت: هنر نقاشی‌خط همانند خوشنویسی با کلام وحی پیوندی نزدیک دارد.

بهروز کیانی،  استاد نقاشی‌خط در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره ویژگی‌های هنر خود اظهار کرد: رشته اصلی من گرافیک است، اما نزدیک به 6 سال است که در حوزه نقاشی خط فعال هستم، البته پیشتر در حوزه‌های خوشنویسی و نقاشی کار کرده‌ام، اما زمانی که زیبایی‌های هنر نقاشی خط را شناختم جذب این هنر شده و تا به امروز در آن فعال هستم.

وی افزود: برای فعالیت در نقاشی خط حتما باید هنر خوشنویسی را آموخته بود، چون اگر خوشنویس خوبی نباشید ولی هر اندازه که در نقاشی ماهر باشید، قادر نخواهید بود در نقاشی‌خط به موفقیت لازم دست پیدا کنید، البته همانگونه که گفته شد، نیمی از این هنر را نقاشی شکل می‌دهد بنابراین به روی نقاشی هم باید تا اندازه لازم تسلط داشت.

این هنرمند تعریف خود را از هنر نقاشی‌خط چنین بیان کرد: همانگونه که از نام این هنر مشخص است این هنر تلفیقی از نقاشی و خط است، اما اگر بخواهیم به صورت جزئی روی آن دقیق شویم باید گفت که وقتی خوشنویسی با رنگ در آمیخته می‌شود و به نوعی با رنگ تزئین می‌شود نقاشی خط به وجود می‌آید. نکته دیگر این‌که در نقاشی خط دیگر آن قواعد و دستورات خوشنویسی حاکم نیست برای همین می‌توان از آزادی عملی بیشتری در این هنر سود برد.

وی در پاسخ به این سوال که نقاشی خط چگونه با مضامین قرآنی پیوند خورده است، گفت: هنر خوشنویسی از دیرباز با کلام وحی پیوند خورده است. برای همین هرجا سخن از هنر خوشنویسی می‌شود کلام وحی نیز نامش به عنوان سرآغاز مطرح می‌شود. برای همین در نقاسی خط هم که ارتباط نزدیکی با خوشنویسی دارد، هنر قرآنی به وضوح وجود دارد و بیشتر موضوعات در این هنر کلام وحی است.

کیانی در پاسخ به این سوال که در این دوره شاهد چه تفاوت‌های با جشنواره سال‌های قبل هستیم؟ تصریح کرد: من اولین سال است که در نمایشگاه حضور دارم. برای همین نمی‌توانم مقایسه‌ای با سالهای قبل داشته باشم، اما آن گونه که از همکاران شنیدم فضا در سال جاری بیشتر با کارهای قرآنی همخوان‌تر است.

این هنرمند درباره تاثیرات برگزاری بخش‌های کارگاهی در نمایشگاه قرآن چنین گفت: برگزاری بخش کارگاهی این امکان را برای هنرمندان فراهم می‌کند تا زیبایی هنر خود را به مردم علاقمند به هنر قرآنی معرفی کنند. به ویژه هنرهایی که قدمت کمتری دارند و به اصطلاح برای مردم ناآشنا هستند، می‌توانند به این واسطه به مردم معرفی شوند.

کیانی در پایان گفت: من در نمایشگاه قرآن می‌بینیم که جوانان چگونه جذب هنرهای قرآنی می‌شوند به همین دلیل اگر در این حوزه سرمایه‌گذاری مناسب انجام شود مسلم بدانید که هنر قرآنی رواج پیدا خواهد کرد. در این میان تنها نکته این است که معمولا ما می‌خواهیم بدون سرمایه گذاری به نتیجه دلخواه دست پیدا کنیم.

captcha