به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش خانواده عفیف شب گذشته، همزمان با روز عفاف و حجاب، 21 تیر ماه با حضور برزین ضرغامی، رییس بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم، محمود گلزاری مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و روانشناس حوزه خانواده و حضور ندا ملکی، رییس کمیته خانواده نمایشگاه قرآن، برگزار شد.
در ابتدای این همایش، برزین ضرغامی، دبیر بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با اشاره به اینکه موضوع عفاف یک امر کلی است، که تمامی بخشهای فرهنگی کشور باید به آن بپردازند گفت: عفاف و حجاب یکی از فعالیتها و مشکلات فرهنگی است که جامعه درگیر آن است و قاعدتا بخشهای ملی و فرهنگی بیشتر باید به این موضوع بپردازند.
فرهنگ اسلامی عفت را پیادهسازی کنیم
وی در ادامه با اشاره به اینکه مقوله عفاف و حجاب تنها مختص بانوان نیست و آقایان جامعه نیز باید در مسایل روزمره عفت را رعایت کنند، افزود: باید تا میتوانیم تلاش کنیم که بر طبق آیات و روایات و آنچیزی که اسلام به ما گفته است فرهنگ عفت را پیادهسازی کنیم.
دبیر بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به فعالیتهای انجام گرفته در طول نمایشگاه، تاکید کرد: در حوزه کار فرهنگی کارهای مختلفی باید انجام شود که دستاورد آن در جامعه به شکل مطلوب نمایان شود.
ضرغامی با بیان این موضوع که حتی برخی افراد هم که حجاب کامل ندارند از دین ذاتی برخوردارند، تصریح کرد: ما شاهد هستیم بهدلیل نوع زندگی دینی افراد جامعه، حتی برخی از بانوانی که حجاب کامل ندارند، باز هم به مسایل بنیادی دینی اعتقاد و التزام دارند.
دبیر بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با تاکید بر کار فرهنگی، ادامه داد: قرآن کریم منشور زندگی مسلمانان است و احکام و دستورات زندگی ما براساس این کتاب تعیین شده است.
ملاکهای اسلامی حجاب و عفاف را در جامعه نهادینه کنیم
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به موضوعات و فرهنگ قرآنی بیشتر پرداخته شود و در این زمینه روشنگری کنیم تا بتوانیم ملاکهای اسلامی حجاب و عفاف را در جامعه نهادینه کنیم، چراکه مقوله فرهنگ عفاف و حجاب بسیار با اهمیت است.
در بخش دیگری از این همایش ندا ملکی، رییس کمیته خانواده نمایشگاه قرآن با اشاره به این مطلب که کمیته خانوداه بخشی نوپا است، گفت: امسال برای اولین بار است که بخش خانواده در نمایشگاه راهاندازی شده است. این بخش با استقبال بازدیدکنندگان و کارشناسان همراه شد اما هنوز نوپاست و در سالهای بعد امیدواریم با نگاه جدی مردم و مسئولان همراه شود.
وی در ادامه بیان کرد: بخش خانواده با توجه به نیازهای امروز جامعه بنا شد و با بودجه اندک بخشهای متنوعی را ایجاد کرد و امیدواریم فعالیتها قدمی باشد برای اینکه آیندگان در این بخش در راستای تحکیم بنیان خانواده تلاش کنند.
به 90 درصد اهداف پیش بینی شده دست یافتیم
ملکی با بیان اینکه تاکنون به 90 درصد اهداف پیش بینی شده در کمیته خانواده دست یافتیم، افزود: در این بخش، غرفههای لبخند خانواده با محوریت برنامههای مشاوره، کارگاههای آموزشی، همایش شب شعر طنز خانواده و در بخش خانواده رسانهای نیز کارشناسان متعدد حضور یافتند.
مسئولان باید برنامههای خود را به وقت خانواده تنظیم کنند
دبیر کمیته خانواده نمایشگاه قرآن خاطرنشان کرد: در مجموع این بخشها با نام به وقت خانواده طراحی شد. به این معنا که خانوادهها و مسئولان باید برنامههای خود را به وقت خانواده تنظیم کنند.
هوش هیجانی مهمتر از هوش ذاتی است
در بخش پایانی این همایش، هم محمود گلزاری به موضوع هوش هیجانی، پرداخت و گفت: امروز هوش ذاتی نشان دهنده بزرگی یک فرد نیست، بلکه این هوش هیجانی است که وی را نسبت به سایر افراد متمایز میکند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر عفت و تاثیر آن در زندگی، گفت: عفت همان خویشتنداری است که این نیز یعنی عقب انداختن خواستهها که در نهایت موجب آرامش و موفقیت در زندگی خواهد شد.
روزه مهمترین برنامه خویشتنداری است
گلزاری افزود: با وجود انسانهای خویشتندار است که یک جامعه به تعالی و به موفقیت میرسید. روزه مهمترین برنامه خویشتنداری است و تاکید اسلام نیز برای شکلگیری شخصیت فرد بر خویشتنداری است.
کرامت نفس را سرلوحه زندگی خود کنیم
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم خانوادهای سرشار از ایمان داشته باشیم باید در کنار تمامی موارد ازجمله خویشتن داری و عفیف بودن به یکدیگر اطمینان داشته و کرامت نفس را که وسیله سربلندی در دنیا و آخرت است سرلوحه زندگی خود کنیم.
گفتنی است در بخشهای مختلف این همایش مراسم تئاتری با موضوع جایگاه حضرت زهرا(س) برگزار شد، ضمن اینکه در این همایش تکههایی از فیلمهایی با موضوع خانواده به نمایش در آمد.
لازم به ذکر است، در بخش تقدیر از فعالان حوزه خانواده، از برگزیدگان آثار مکتوب، سینمایی و رسانههای دیجیتال تقدیر بهعمل آمد.