به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مراسم اختتامیه بخش حوزوی بیست و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن امشب 22 تیرماه با حضور آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از جامعه حوزوی کشورمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام طیب حسینی، مسئول بخش حوزوی نمایشگاه قرآن به ارائه گزارشی از فعالیتهای این بخش طی برگزاری نمایشگاه قرآن پرداخت و گفت: بخش حوزوی امسال برای دهمین سال بود که در نمایشگاه قرآن حضور یافت و امسال سالی بود که با کیفیت و محتوای فاخری حضور یافتیم.
وی با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه قرآن با 144 اثر برتر قرآنی و حوزوی امکان حضور یافتیم، افزود: این فعالیتها در قالب 40 نهاد و مرکز حوزوی بود که در 25 غرفه محصولات خود را ارائه دادند.
طیب حسینی تصریح کرد: در نمایشگاه امسال 35 برنامه را پیشبینی کرده بودیم که اکثر این برنامهها اجرا شدند که یکی از مهمترین آنها بخش مشاوره بود. در این بخش تلاش کرده بودیم تا مشاوران برتر حوزه را به نمایشگاه دعوت کنیم تا به مردم مشاوره دهند. در ابتدا و با توجه به ظرفیت بخش حوزی و پیشبینیهای صورت گرفته 15 مشاور حضور یافتند که با توجه به استقبال خوب مردم مجبور به افزایش این ظرفیت شدیم و در نهایت تعداد مشاوران را به 32 مشاور برتر رساندیم.
مدیر بخش حوزوی بیست و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه قرآن چهار نفر از مراجع عظام تقلید دفتر داشتند.
طیب حسینی خاطرنشان کرد: هر سال در بخش حوزوی غرفه ویژهای برای حضور عتبات عالیات در نظر گرفته میشود که امسال نیز آستان مبارک حضرت عباس(ع) دعوت شد.
نیازمند کمک حوزههای علمیه در تهیه متون قوی قرآنی برای ساخت آثار هنری هستیم
در ادامه این مراسم نیز حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان سخنانی پرداخت و گفت: صاحب اصلی نمایشگاه قرآن حوزههای علمیه هستند و در واقع مدیران حوزه نیز باید از نمایشگاه قرآن هم حمایت داشته باشند و هم اینکه نظارت نیز انجام دهند.
حشمتی در ادامه به محل برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن اشاره کرد و گفت: مجموعه باغ کتاب به عنوان یکی از میزبانان نمایشگاه قرآن دارای امکانات مناسبی است که حدود یک چهارم آن به برکت قرآن به بهرهبرداری رسیده است و در سال آینده نیز سایر بخشهای آن نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: انتظار ما این است که نیازها در بخش فکری و نظری نمایشگاه قرآن که نیاز مبرمی در این زمینه احساس میشود با کمک حوزهها برطرف شود. اگر کسی و شخصیتی تفسیر و تدبر در قران کریم بگوید نشر دهد باید از طریق حوزهها باشد و ما از حوزه علمیه تقاضا داریم تا در این بخش هم ریاست و هم نظارت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه نیاز به فهم قرآن کریم بیش از هر زمان دیگری احساس میشود و این نیاز میتواند به دست حوزهها برطرف شود.
حشمتی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن همزمان با نمایشگاه بینالمللی در سراسر کشور، گفت: در 100 شهرستان و 31 مرکز استان نمایشگاه قرآن که زمانی کوتاه تراز نمایشگاه بینالمللی داشت برپا کردهایم. البته در طول سال هم چنین برنامههایی در نظر گرفته شده است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برای تولید محتوای هنری نیاز به متون قوی داریم، افزود: ما در زمینه محتوای قرآنی و دینی نیاز به متون قوی داریم تا بتوانیم این متون را به فیلم، نمایشنامه، نمایش، بازیهای رایانهای و ... تبدیل کنیم، قطعا یکی از مهمترین مراکزی که میتواند این متون قوی را در اختیار ما قرار دهد حوزهها هستند.
حشمتی عنوان کرد: این نیاز قطعاً یک شبه برطرف نخواهد شد و نیاز به نشستهای بسیار زیادی است، اکنون فضای مجازی سخت منتظر محتوایی است که ما باید تولید کنیم و این محتوا با استفاده از متون قوی تولید خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه فعالیتها برای برگزاری نمایشگاه قرآن از اسفندماه آغاز شده است، اذعان کرد: قطعاً نمایشگاه قرآن دارای نواقصی بوده است که امیدواریم که در سال آینده این نواقص کمتر دیده شود.