کد خبر: 3327872
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
عضو کمیسیون آموزش مجلس:

رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها بر اساس شاخص‌هایی نظیر آمایش سرزمینی تقسیم‌بندی شود

گروه دانشگاه: قاسم احمدی ضمن تأکید بر لزوم اجرای آمایش آموزش عالی گفت: این آمایش اقدامی است که خیلی زودتر از این‌ها باید اجرا می‌شد، تا امروز شاهد وضعیت نابسامان در حوزه آموزش عالی کشور نباشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، قاسم احمدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اظهار کرد: ما در بسیاری از دانشگاه‌های کشور بدون بررسی دقیق و بدون نگاه به آمایش آموزش عالی اقداماتی را انجام دادیم که امروز شاهد آسیب و لطمات آن هستیم.

وی ادامه داد: ما باید رشته‌های تحصیلی هر دانشگاه را بر اساس شاخص‌هایی از جمله تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه و آمایش سرزمینی تقسیم‌بندی کنیم.

احمدی در ادامه ضمن ابراز امیدواری نسبت به اجرای طرح آمایش آموزش عالی، افزود: ما برای دانشگاه‌هایی که 5 عضو هیئت علمی هم ندارند، چگونه می‌توانیم دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد تزریق کنیم و این نابسامانی‌ها نشان‌دهنده این است که طرح آمایش آموزش عالی را اجرا نکردیم و امیدواریم با اجرای هر چه سریع‌تر این طرح شاهد آینده روشن در آموزش کشور باشیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به طرح سنجش و پذیرش اشاره کرد و افزود: سال گذشته مجلس شورای اسلامی طرح سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی را به تصویب رساند که ماحصل آن جلوگیری از برگزاری آزمون جدا در دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر هم به‌دنبال اجرای این طرح در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستیم که نحوه گرفتن دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه سراسری با هم یکی شود و دانشجو بر اساس درجات علمی و دانایی در دانشگاه جذب خواهد شد.

احمدی در ادامه گفت: اجرای طرح سنجش و پذیرش علاوه بر اینکه مانع از اعمال سلیقه در جذب دانشجو در دانشگاه‌ها می‌شود، می‌تواند حلقه تکمیلی طرح آمایش آموزش عالی کشور هم باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: اجرای طرح سنجش و پذیرش مجلس می‌تواند به جذب افرادی که به لحاظ علمی مستحق‌تر هستند و ساماندهی پذیرش دانشجوها در دانشگاه‌ها کمک بسزایی کند.

وی در ادامه به وجود ارتباط بین آمایش آموزش عالی و آمایش سرزمینی اشاره کرد و افزود: بین آمایش سرزمینی و آمایش آموزش عالی یک همگونی و اشتراکی وجود دارد آن هم قرار گرفتن هر برنامه‌ای در سر جای خودش بر اساس نظم و انضباط است.

احمدی ادامه داد: به‌عنوان مثال قرار گرفتن رشته شیلات در دانشگاه استان یزد عاقلانه‌تر است یا در استان مازندران؟ آمایش رشته‌ها باید با آمایش سرزمین همگونی داشته باشد که متأسفانه به دلیل فقدان اجرای این طرح در گذشته، شاهد وضعیت نابسامانی در برخی از حوزه`های آموزش عالی کشور هستیم.

وی همچنین به نقش آمایش آموزش عالی در حفاظت از منابع کشور اشاره کرد و گفت: هر جایی که به علم بها داده شود و آموزش عالی را مبنای خود قرار دهد همان گونه که امام خمینی(ره) فرمودند دانشگاه مبدأ همه تحولات است، مطمئناً شاهد آثاری ارزشمند در آن منطقه و کشور خواهیم بود. هر گاه عاقلان و عالمان مسئولیت جامعه را بپذیرند، قطعاً مدیریت بهتر خواهد شد تا اینکه بخواهیم بر اساس احساس و اعمال سلیقه بویژه سلیقه‌های سیاسی، فضایی را مدیریت کنیم.

احمدی در پایان افزود: اگر قرار باشد کشورمان از منابع به‌ درستی استفاده کند، باید مسائل علمی و دانشگاهی کشور را در آن لحاظ کنیم تا بتوانیم بهترین بهره‌برداری را داشته باشیم.

captcha