به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آخرین نشست شورای معاونان این وزارتخانه به جمعبندی و تحلیل بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با استادان دانشگاهها و دانشجویان پرداخت و با یادآوری این نکته که دفاع قاطع مقام معظم رهبری از اعضای هیئت علمی دانشگاهها موجبات دلگرمی استادان را فراهم کرد، گفت: سخنان ایشان مبنی بر اینکه بخش اعظم استادان دانشگاههای کشور متعهد، مسلمان و انقلابی هستند، حاکی از آن است که بدنه دانشگاه مهمترین همراه و دلسوز نظام است. چنانکه تاکنون نیز دانشگاه به گواه مشارکت جدی خود در دفاع مقدس، در دوران سازندگی و در جریان رشد شتابان علمی مهمترین پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی بوده است.
وزیر علوم افزود: ما بهعنوان مسئولان وزارت علوم معتقدیم همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودهاند از یک سو فضای دانشگاه باید سیاسی، پرنشاط و شاهد برپایی کرسیهای نظریهپردازی و ترویج آزاداندیشی باشد و از سوی دیگر، ایجاد چنین فضایی نباید از مسیر اصلی خود یعنی ایجاد فضای نقد، گفتوگو و تضارب آراء خارج شده و به ناآرامی و جدال و مراء گرفتار شود.
وی همچنین به پایبندی به قانون بهعنوان یک اصل انکارناپذیر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در این راستا مجموعه قوانین مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف وزارت علوم را مشخص کرده است و من نیز بر اجرای قوانین و حرکت همه مسئولان در چارچوب قوانین مصوب تأکید فراوان دارم و فکر میکنم فقط و فقط اجرای قوانین است که میتواند ما را در مسیر درست هدایت کند و نگرانیها در مورد تبدیل دانشگاه به محل تمرین جریانات سیاسی را از بین ببرد.
فرهادی در ادامه بر تلاش برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تسریع در رشد علمی کشور تأکید کرد و گفت: رشد علمی در هر کشور محصول سرمایهگذاری، زیرساختسازی و فراهم کردن زمینههایی است که گاه چندین دهه رسیدن آنها به ثمردهی به طول میانجامد و زیربنای همه این مسائل، بودجه دانشگاهها است.
وزیر علوم در خصوص بودجه دانشگاهها عنوان کرد: خوشبختانه مقام معظم رهبری با نگاه دقیق و هوشمندانهشان افزایش سهم بودجه پژوهش از تولید ناخالص داخلی را در صدر مطالبات خود در باب علم و فناوری از برنامه ششم توسعه قرار دادند و با تأکید بر ضرورت تسریع در روند طرح آمایش آموزش عالی و دانشگاه، حساسیت خود را نسبت به پیوند مسائل جامعه و دانشگاه نشان دادند.
وی در خصوص استراتژیهای وزارت علوم در حوزه فرهنگ افزود: بنده معتقدم در این خصوص نباید فضای دانشگاه به سمتی برود که آزادیهای سیاسی و فرهنگی و فراهم کردن مجال نقد، به جدال و بیمسئولیتی و غیراخلاقی شدن مبدّل شود و از سوی دیگر اشتباهات اقلیتی از دانشجویان نباید موجب غیرسیاسی شدن دانشجویان و امنیتی شدن فضای دانشگاه شود. در حقیقت حرکت میان این دو آسیب، تحقق مطالبه مقام معظم رهبری بوده و بیشترین تناسب را با شعار «اعتدال» دولت تدبیر و امید نیز دارد.
فرهادی تاکید کرد: بدیهی است ارشادات مقام معظم رهبری در حوزههای فرهنگی همواره نصبالعین مدیران دانشگاهها بوده و در ادامه مسیر نیز دغدغههای ایشان باید بهطور جدی مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: امیدوارم تلاشها در چنین چارچوبی موجباب پرورش دانشجویانی آگاه و برخوردار از بینش سیاسی، اخلاقمند و متعهد را بیش از پیش فراهم کند.