به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در چکیده این مقاله میخوانیم: بازار ارز ایران همواره با نوسانات گوناگون مواجه بوده و این نوسانات روابط ارزی بانک مرکزی با بانکهای تجاری و روابط بانکهای تجاری با واردکنندگان و صادرکنندگان را با ریسک نوسان قیمت ارز مواجه ساخته است. طراحی ابزار تهاتر ارزی با قابلیت کاربرد در نظام بانکداری بدون ربا میتواند جهت مدیریت ریسک یادشده اثرگذاری قابلتوجهی داشته باشد.
در ادامه این مقاله آمده است: این پژوهش با طراحی ابزار تهاتر ارزی در چهارچوب بانکداری بدون ربا، ابعاد گوناگون آن را مورد بحث قرار میدهد. یافتههایی که بر پایه روش تحلیلی-توصیفی بهدست آمدهاند، نشان میدهند که میتوان ابزار تهاتر ارزی متعارف را بهنحوی اصلاح کرد که با ضوابط فقهی سازگار گردد و کارکردهای اقتصادی خود را نیز حفظ کند.
مؤلفان تأکید کردند: بانک مرکزی میتواند با عملیاتیکردن ابزار پیشنهادی در بازار ارز، تا حدی بر محدودیتهای ناشی از کمبود ذخایر ارزی و نقدشوندگی پایین این ذخایر غلبه کند و قدرت اثرگذاری خود در مدیریت نوسانات بازار ارز را بهبود بخشد.
در بخش دیگری از این مقاله میخوانیم: بررسی پژوهشهای انجام شده در حوزه بازار سرمایه اسلامی نشان میدهد که اکثر پژوهشها به طراحی قراردادهای آتی و اختیار در چارچوب اسلامی اقدام نمودهاند و کمتر به طراحی ابزار تهاتر پرداختهاند.
یادآور میشود، علاقهمندان میتوانند جهت دریافت اصل مقاله به این لینک مراجعه کنند.