به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امین فرضی، مسئول اردویی راهیان نور و گردشگری سردشت گفت: 7500 نفر از زائران راهیان نور طی سال گذشته از یادمانهای سردشت واقع در استان آذربایجان غربی بازدید کردند که هزار نفر آنها را دانشآموزان تشکیل میدادند.
وی افزود: سه یادمان در شهرستان سردشت وجود دارد که شامل یادمانهای شهدای دارساوین، شهدای بلفت و شهدای شیمیایی میشود.
فرضی در ادامه عنوان کرد: یادمانهای شهدای دارساوین در محور بانه – سردشت و در محل شهادت شهید زینالدین، شهدای شیمیایی محل بمباران شیمیایی سردشت در تاریخ هفتم تیر 1366 و شهدای بلفت در منطقه صفر مرزی سردشت و محل عملیات نصر 7 واقع شدهاند.
مسئول اردویی راهیان نور و گردشگری سردشت با بیان اینکه یادمان شهدای بلفت طی سال گذشته بیشترین بازدید را داشته است، گفت: استانهای اصفهان، تهران و یزد در سال 93 بیشترین بازدیدها را از یادمانهای شهرستان داشتهاند.
فرضی اظهار کرد: اکنون 15 خادم و 5 راوی در یادمانهای این شهرستان به خدماترسانی مشغول هستند.
مسئول اردویی راهیان نور و گردشگری سردشت افزود: زائرانی که به مناطق عملیاتی شمال غرب کشور میآیند، از زیارتگاههای ۱۴ شهید، شهدای گمنام، شهید کاظمی، شهید باکری، شهدای تمرچین، شهدای بلفت، یادمان شهدای شیمیایی و شهید زینالدین، یادمان شهید امینی، یادمان شهید خلبان حیدری و... بازدید میکنند.
وی عدم فضاسازیهای مناسب سرویس بهداشتی و مسجد را از جمله مشکلات یادمانهای سردشت عنوان کرد و گفت: بازدید از آثار بجا مانده از دوران دفاع مقدس، آشنایی با محورهای عملیاتی دفاع مقدس، آشنایی با سرداران، فاتحان و شهدای دفاع مقدس، شرکت در رزمها و عملیاتهای نمادین، احیای تفکر والای دفاع مقدس و فرهنگ بسیجی، ایجاد آمادگی روحی جوانان در قالب اردوهای نظامی و تکریم از مقام والای شهدا و حماسهسازان دفاع مقدس از جمله اهداف برگزاری اردوهای راهیان نور است.
شهرستان سردشت در جنوب غربی استان آذربایجان غربی از شهرهای کردنشین این استان است. این شهردر هفتم تیرماه سال ۱۳۶۶ مورد حمله شیمیایی جنگندههای عراقی قرار گرفت و عراق قبل از این بارها جبهههای جنگ را بمباران شیمیایی کرده بود؛ اما سردشت اولین شهر مسکونی ایران بود که مورد حمله شیمیایی هواپیماهای عراقی قرار میگرفت. در این فاجعه 108 نفر از ساکنان شهر در دم شهید و صدها نفر مجروح و مصدوم شدند.