کد خبر: 3334970
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۱
رستمی:

بانک و بیمه حامی جوانان را‌ه‌اندازی می‌شود/ حمایت از تولیدات مجازی در حوزه جوانان

گروه جامعه: معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از راه‌اندازی «بانک حامی جوانان» و «بیمه حامی جوانان» خبر داد و گفت: از اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و فیلم‌هایی که در موضوعات جوانان تولید و به مسائل آنها می‌پردازد و یا راه‌کاری را ارائه می‌دهد، حمایت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در اولین نشست رسانه‌ای خود که ساعاتی پیش در ساختمان شماره 2 این وزارتخانه برگزار شد به تشریح برنامه‌های این معاونت در حوزه جوانان پرداخت.

وی درباره برنامه پنجم و لایحه ماده ۴۱ اظهار کرد: لایحه ماده ۴۱ به صورت پیش‌نویس به کمیسیون اجتماعی رفته و تکالیف در حوزه جوانان پیش‌بینی شده است که باید پس از تصویب دولت به مجلس برود. ما در زمان استرداد، لایحه پیشنهادی را بازنگری می‌کنیم که باید تغییراتی در برخی از دستگاه‌های دولتی داده شود.

رستمی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که به جای تکالیف اختصاصی دستگاه‌ها در این لایحه، به تکالیف عمومی دولت در سه حوزه اشتغال، فرهنگ و خانواده توجه کنیم که باید تکالیف دستگاه‌های دولتی در این حوزه را طراحی کنیم و امیدوارم تا قبل از پایان این مجلس، لایحه به مجلس برود.

معاون ساماندهی امور جوانان از توسعه مشارکت‌های جوانان در حوزه فضای مجازی خبر داد و افزود: در این رابطه قرار است که به صورت ماهانه یک کمپین، در فضای مجازی با موضوعات و نیاز‌های محوری جوانان در فضای مجازی به راه اندازیم.

وی افزود: قرار است در اقدام بعدی حوزه مجازی، شبکه اجتماعی جوانان را در فضای مجازی راه‌اندازی کنیم. در رابطه با سایت‌های همسان گزینی هم که با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و موسسه تبیان در حال انجام است وزارت ورزش و جوانان ورود خواهد داشت و این سایت همچنان به کار خودش ادامه خواهد داد.

رستمی در ادامه به تشکیل پایگاه داده اطلاعاتی، در حوزه جوانان خبر داد و افزود: برای به دست آوردن نیاز‌های جوانان و همچنین اطلاعات کلی در مورد علایق و رفتارها و فعالیت‌های آنها قرار است بانک داده اطلاعاتی را راه‌اندازی خواهیم کرد. همچنین در ادامه این اقدام قرار است پورتال ملی اوقات فراغت جوانان را راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: در ادامه این طرح‌ها و برای دسترسی بیشتر و دقیق‌تر به اطلاعات جوان‌ها و همچنین پورتال سمن‌ها را رونمایی کنیم. بخش دیگر فعالیت‌ها، راه‌اندازی شبکه ملی جوانان است که که قرار است در آن شبکه اطلاعات واقعی جوانان قرار خواهد گرفت.

وی از توانمندسازی ازدواج جوانان در کشور خبر داد و افزود: با برگزاری 12 مهارت برای 2500 جوان فعال این طرح‌ها در سال گذشته اجرا شد و قرار است که ادامه این طرح‌ها و با همان 12 مهارت برای جوانان فعال کشور اجرایی شود.

رستمی همچنین درباره بحث اعتیاد جوانان و آمار و ارائه آمار در این زمینه، گفت: به کلی، آسیب‌های اجتماعی ضمن اینکه از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند، باید مورد بررسی قرار گیرند و اینکه باید دید زمینه‌ای که آسیب‌های اجتماعی در آن رشد می‌کند، چیست و چرا به این موضوع بی‌توجهی می‌شود؟ به طور مثال باید دید در کدام زمینه جامعه جوان به سمت اعتیاد گرایش پیدا می‌کند؟

وی تاکید کرد: چند درصد از جامعه جوان گرفتار آسیب‌های اجتماعی هستند و این در حالی است که درصد زیادی در فضای سالم زندگی می‌کنند که این عده نادیده گرفته می‌شوند. باید به بخش‌های مثبت هم در این زمینه‌ها پرداخت و فقط به دنبال بخش‌های منفی نباشیم.

رستمی درباره بحث ازدواج جوانان و اقدامات معاونت ساماندهی در این باره تصریح کرد: جلساتی را با مجمع ملی خیرین شروع کرده‌ایم و در سه اولویت به توافق رسیده‌ایم که اگر قرار باشد این مجمع به عنوان یک نهاد ملی به ازدواج کمک کند، نباید تنها به بحث جهیزیه بپردازد و باید بحث آموزش، توانمندسازی جوانان و موضوعات فرهنگی و ارزش‌های خانواده مورد توجه قرار گیرد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: ما امیدواریم از طریق بخش خصوصی بتوانیم اقلام و تجهیزات زندگی مشترک را در اختیار جوانان قرار دهیم که البته برنامه خرید اعتباری ۱۰ میلیون تومانی برای زوجین نیز در دستور کار است.

وی همچنین به طرح دیگری با عنوان «بانک حامی جوانان» و «بیمه حامی جوانان»، اشاره کرد و گفت: این طرح در چهار سطح با بیمه‌ و بانک‌ها وارد همکاری می‌شود و ما تا پایان مرداد ماه رونمایی از بیمه جوانان را خواهیم داشت که به این ترتیب تمام بیمه‌ها با تخفیف ویژه به جامعه جوان ۱۴ تا ۲۴ سال خدمات ارائه می‌دهد و از جامعه جوان توانمندسازی شده در صنعت بیمه در هر شهر، یک گروه مجوز نمایندگی بیمه خاص با شرایط خاص را خواهند داشت.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از حمایت تولیدات مجازی خبر داد و گفت: از اپلیکیشن‌هایی که در موضوعات جوانان به مشکلات آنها می‌پردازد و یا راه‌کاری را ارائه می‌دهد حمایت خواهیم کرد. همچنین از فعالیت شبکه‌های اجتماعی در حوزه جوانان نیز حمایت می‌کنیم.

رستمی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: در مذاکرات اخیر شاهد یک رفتار دیپلماتیک ویژه بودیم که منجر به اتفاق تاریخی بی‌نظیر شد و این روند قابل تبدیل شدن به یک بازی با عنوان «بازی عمومی» تحت عنوان «بازی مذاکره» را دارد که به صورت دستی یا کامپیوتری طراحی شود و توانمندی در ارتباطات برای بازی برد برد را بالا ببرد. ما آمادگی حمایت از بازی مذاکره را که بتواند با استانداردهای جهانی به عنوان بازی راهبردی ارائه شود، داریم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین از حمایت معاونت جوانان از فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای و ۹۰ ثانیه‌ای و سریال‌های آماتور که جوانان با موبایل‌ها و دوربین‌های خاص آماده‌ کرده‌اند، برای فیلم‌های ۹۰ ثانیه‌ای جوانان اعلام کرد و گفت: در حوزه موسیقی و شعر نیز از اشعار اختصاصی پیروزی مذاکره که برای ما ارسال شود، حمایت می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر تولید محتوای دینی در فضای مجازی و فعالیت‌هایی که تاکنون در این حوزه انجام شده است گفت: ما نباید محتوای تولید شده در فضای مجازی را جدای از اسلام و دین بدانیم چراکه در یک کشور اسلامی این محتوا‌ها برای افراد تهیه می‌شود که آنها نیز مسلمان هستند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: تولید محتوا‌هایی که در فضای مجازی برای جوانان انجام می‌شود قالبا اسلامی است چراکه تولیدکنندگان آن هم سعی می‌کنند مخاطبشان را به سمت هدفی درست هدایت کنند. به همین دلیل اکثر محتوا‌هایی که در حوزه فضای مجازی در کشور تولید می‌شود برگرفته از قرآن، سخنان اهل بیت(ع) و قرآن است.

رستمی دررابطه با سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر برنامه‌هایی که این معاونت در حوزه ازدواج سفید و همچنین آمار‌هایی که در این موضوع دارند گفت: سعی ما این است که در این موضوع سوالی را پاسخ ندهیم و فعالیت‌های خوبی و مثبتی که در کشور توسط جوانان انجام شده است نشان دهیم و تقویت کنیم. لذا باید به بخش‌های سالم جامعه و مثبت در این زمینه‌ها پرداخت.

captcha