به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مرتضی مقتدایی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه دیشب 4 مرداد ماه در مراسم جمعبندی و ارایه گزارش طرح «30 مفسر؛ 30 استان» که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد گفت: استقبال عمومی به قرآن کریم با تاکیدات رهبر معظم انقلاب، بسیار زیاد شده است ولی این گرایش بیشتر به سمت صوت و قرائت و تجوید و مقولات هنری و ظاهری است که البته خوب است ولی نباید به این حد بسنده شود.
وی اظهار کرد: همچنین حفظ قرآن کریم در میان اقشار مختلف مردم و کارمندان و کارگران و دانشگاهیان و ... افزایش یافته است ولی باید مقوله مفاهیم و تدبر در قرآن مورد غفلت قرار نگیرد و مسابقات به سمت این مسایل گرایش پیدا کند.
مقتدایی با تاکید بر رواج تفسیر در میان مردم بیان کرد: برنامهها باید در کنار مقولات ظاهری به تدبر، تفکر و فهم در آیات متمرکز شود و مردم با مفهوم آیات آشنایی بیشتری پیدا کنند.
مقتدایی تصریح کرد: زمینه گرایش مردم به قرآن کریم بسیار فراوان است ولی طلاب و استادان حوزه باید بر مبنای سیره پیامبر(ص) که «طبیب دوار بالطبه» بودند به سراغ مردم بروند و مشکلات و گرفتاریهای جامعه را با مرهم قرآن برطرف کنند همان طور که پیامبر(ص)آیات قرآن را برای قلوب کور، گوش های «صم» و زبان های «بکم» بیان میکردند تا با نور قرآن آنان را معالجه کنند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه طرح اعزام استادان به استانهای کشور بسیار عالی و خوب بوده است ادامه داد: نباید این طرح به ماه رمضان اکتفا شود بلکه طرح اعزام برای سایر فصول سال نیز باید بررسی شود.
وی افزود: باید بررسی کنیم و در هر چند استانی که امکان آن وجود داشته باشد باید افراد ولو اینکه ماهی دوبار صورت بگیرد اعزام شوند و مردم را با نور قرآن و مفاهیم بلند آن آشنا کنند.
مقتدایی عنوان کرد: این طرح چون برای اولین بار اجرا شده است نواقصی هم داشته است که باید برای سالهای آینده برنامهریزی و برطرف شود زیرا استقبال مردم مطمئنا در سالهای بعد دهها برابر بیشتر خواهد بود.
وی اظهار کرد: استادان اعزامی باید ابتدا نواقص را مکتوب و ارایه دهند تا برنامهریزان برای رفع آن اقدام کنند از طرفی این استادان اعزامی کارشناسانی هستند که میتوانند مشکلات فرهنگی و اجتماعی مناطق را بررسی و تحلیل کنند و گزارش این وضعیت را به مسئولان حوزه ارایه دهند.
دبیر شورای عالی حوزه گفت: من امسال در مشهد در خدمت آیت الله العظمی مکارم بودم و با توجه به وضعیت فعالیت برخی فرقههای انحرافی در شهرهای مرزی پیشنهاد دادم که باید در این مناطق حوزههای علمیه و پایگاههای بسیج و مراکز فرهنگی و دینی توسعه وافزایش یابد که ایشان از این پیشنهاد استقبال کردند زیرا فعالیت برخی فرقهها در وضعیت خطرناکی قرار دارد.
مقتدایی افزود: برنامه اعزام مفسران به استانهای کشور باید تداوم داشته باشد و از قبل از ماه مبارک رمضان برای این کار برنامهریزی صورت گیرد تا مشکلاتی که احیانا استادان با آن مواجه بودهاند برطرف شود.