کد خبر: 3336575
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
سعید البرز:

«آئین جام» به عرفان الهی موجود در زندگی ایرانیان اشاره دارد

گروه هنر: نمایش «آئین جام» که در بخش نمایش‌های قهوه‌خانه‌ای و بازی‌های نمایشی هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی شرکت دارد، جایگاه عرفان الهی را در زندگی ایرانیان و اینکه در روند جاری زندگی به تعالی و تکامل توجه دارند ملاک نظر قرار داده است.

سعید البرز، نویسنده و کارگردان نمایش «آئین جام» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: جای بسی خرسندی است که این نمایش پس از اجرا در جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان و پس از آن در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، اکنون به جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی نیز راه پیدا کرده است که این نشان از علاقه و دغدغه‌مندی مسئولان نسبت به احیای برخی از آئین‌ها و سنت‌های نمایشی ایرانی دارد.
وی ادامه داد: «آئین جام» روایتی نمایشی از زندگی جاری مردم تربت جام است؛ زندگی که با کار و تلاش عجین است و در سایه این کار و مجاهدت که نمونه بارز آن گندمکاری است، به عشق الهی ختم می‌شود، عشق به خداوندی که خالق همه نعماتی است که در اختیار انسان قرار دارد و البته از این رهگذر است که شخصیت این نمایش در راستای اثبات این عشق با اختیار کردن یک عشق زمینی و با پا نهادن به حجله عروسی، به زایش و باروری می‌اندیشد.
‌البرز تصریح کرد: از این منظر «آئین جام» علاوه بر روایت زندگی جاری یک فرد از خطه خراسان که بخشی از زندگی به سبک ایرانی و اسلامی است، سیر عرفانی زندگی او را تا رسیدن به نقطه و جایگاه کمال و سعادت را پیگیری می‌کند و می‌توان به این واسطه این آئین را گونه‌ای از آئین‌های نمایشی دینی و ارزشی محسوب کرد.
این کارگردان گفت: پس از اجرای موفق این نمایش در جشنواره بین‌المللی نمایش‌های خیابانی «مریوان» که این توفیق موجب شد تا به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» نیز برای اجرا معرفی شویم، در حین اجرا شاهد بودیم که مردم و مخاطبان علاقه‌مندی شدیدی به تماشای این گونه آئین‌ها و ریشه‌یابی دلایل به وجود آمدن آنها دارند و در نتیجه انگیزه پیدا کردیم تا این آئین را در جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی که جشنواره تخصصی نمایش‌های آئینی و سنتی ملل مختلف جهان است نیز شرکت دهیم.
وی تأکید کرد: قطعاً برگزاری هر چه مطلوبتر جشنواره بین‌المللی نمایش‌ها‌ی آئینی و سنتی با شرکت حداکثری فعالان این گونه نمایشی از ایران و سایر کشورهای جهان به ویژه کشورهای آسیایی که دارای پشتوانه غنی نمایش‌های آئینی هستند قادر خواهد بود علاوه بر بازشناسی این میراث معنوی، در تبادلات فرهنگی میان جوامع نیز نقش سازنده‌ای داشته باشد.
البرز در پایان گفت: فعالان حوزه نمایش‌های آئینی و سنتی که دغدغه اصلی آنها احیای سنت‌های نمایشی ایرانی است که به فراموشی سپرده شده‌اند هیچ چشم‌داشتی به غیر از اینکه مسئولان به خواست به حق آنها احترام بگذارند ندارند و امیدواریم زمینه برای گسترش فعالیت هنرمندان و اهالی این گونه نمایشی بیش از پیش در طول سال فراهم شود.
یادآور می‌شود، هفدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی به دبیری داوود فتحعلی‌بیگی، شهریورماه سال جاری برگزار خواهد شد.

captcha