حجتالاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا توانستهایم پس از برنامههای ماه رمضان سال جاری تعداد مخاطبان مساجد را افزایش دهیم، گفت: ماه رمضان سال جاری نسبت به سال گذشته حال و هوای بهتری داشت.
وی ادامه داد: برنامههای قرآنی در ماه رمضان امسال در مساجد اجرا و برای تمام سال ماندگار شد و این اجرا و ماندگاری نسبت به سال قبل از وضعیت بهتری برخوردار بود.
برگزاری کرسی تفسیر ترتیبی قرآن در 500 مسجد استان تهران
حجتالاسلام کرمی از افزایش ارائه افطاریهای ساده در مساجد سخن گفت و اظهار کرد: از پایان ماه مبارک رمضان نیز کرسی تفسیر ترتیبی قرآن کریم آغاز شده و ائمه جماعات 500 مسجد تهران به صورت هفتگی سورههای حجرات و لقمان را برای مردم تفسیر میکنند و تلاش این است که به سمتی برویم که مساجدی که از این ظرفیت برخوردار هستند به صورت دائمی کرسی تفسیر موضوعی را داشته باشند و حال و هوای مساجد ما قرآنی شود.
وی طرحهای اجرا شده در مساجد طی ماه مبارک رمضان را با هدف الگوسازی برای مساجد در طول سال عنوان و اظهار کرد: با اجرای آزمایشی طرحها در مساجد هم تلاش داریم ضریب نفوذ مساجد را بیشتر کنیم و هم جریانسازی به راه بیندازیم تا سایر مساجد نیز از این مساجد الگوبرداری کنند.
کرمی تصریح کرد: ما توان این را نداریم که در تمام مساجد حمایت مالی داشته طرحها را اجرا کنیم و ناگزیر این برنامهها را پیش میبریم تا سایر مساجد با دریافت کمکهای مردمی الگوبرداری کرده و طرحها را اجرا کنند.
استقلال از دولت هنر مساجد است
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به این سؤال که اگر مشکل بودجه نداشتید چه طرح و برنامهای را اجرا میکردید؟ گفت: هنر مساجد قبل و بعد از انقلاب و در شرایط مالی خوب دولت و یا در شرایط تحریم این بوده است که استقلال خود را حفظ کرده و وابسته به دولت نبودهاند و هم اکنون نیز بار اصلی تأمین هزینههای مساجد بر دوش مردم است و این اتفاق مبارکی است و ما از اینکه به این روند دست بزنیم و یا آن را تغییر دهیم، پرهیز داریم.
وی ادامه داد: حتی اگر وضعیت بودجه ما هم خوب باشد اصرار ما بر این است که این فرهنگ مقدس (استقلال مساجد) را تغییر ندهیم؛ ما تلاش داریم حمایتهای خود را به نحوی ارائه کنیم که به اصل استقلال مساجد صدمهای وارد نشود.
حجتالاسلام کرمی در ادامه افزود: اما اگر قرار بود از نظر بودجه مشکلی نداشته باشیم قطعاً اولویت اول برنامههای ما فعالیتهای قرآنی مساجد بود و همین برنامههایی را که اکنون در مساجد انجام میدهیم را گسترش میدادیم چون معتقد هستیم همین برنامهها اولویت اول ما است. به عنوان مثال تفسیر اولویت اول ما است تا مردم به جلسات تفسیر دسترسی و نیز قاریان برجسته در مساجد تلاوت داشته باشند.
وی تجهیز مساجد به قرآن، رحل و امکانات قرآنی، حمایت از مربیان حفظ برای اینکه بتوان در همه مساجد کلاسهای حفظ قرآن دایر کرد و ... را از جمله دیگر اقداماتی دانست که در صورت نبود مشکل بودجه از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد صورت میگرفت.