به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم تکریم و معارفه قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ، روز یکشنبه، 11 مردادماه با حضور سردار محسن انصاری، قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجتالاسلام والمسلمین ابطحی، مدیرکل بازرسی بنیاد، صمیمی، مدیرکل بنیاد شهید تهران بزرگ و معاونان، مدیران و مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در سالن شهید رسولزاده برگزار شد.
سردار انصاری در این مراسم با بزرگداشت یاد و خاطره شهدا، بهویژه بیش از 30 هزار شهید شهر تهران بزرگ که امنیت و آزادگی را برای کشور به ارمغان آوردهاند، گفت: مرداد، ماه رهایی از اسارت آزادگانی است که سالیان سال انواع شکنجه و محدودیتهای رژیم سفاک و خونخوار صدام را تحمل و اسارتگاه و اردوگاه را برای همنسلان خود و آیندگان تبدیل به یک دانشگاه کردند و ما نیز امیدواریم بتوانیم در همه احوالات، روحیه آزادگی، ایستادگی و مقاومت این عزیزان را سرلوحه خود قرار دهیم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین کارکردهای انقلاب اسلامی به عنوان یک نهضت مردممحور و فرهنگی، قابلیتهای بیبدیل آن در زمینه تولید و توسعه ذخایر معنوی است، افزود: این ذخایر معنوی که در طول انقلاب و تمام عرصههای مقاومتی در طول 37 سال پس از انقلاب و بهویژه در دوران جنگ تحمیلی ایجاد شدند، دارای ارزشهای منحصر به فردی هستند که بسترهای فرهنگی حاصل از آن مرزهای جغرافیایی را پشت سر گذاشته است.
سردار انصاری ادامه داد: تفاوت نهضت امام خمینی(ره) با بسیاری از نهضتهای دیگر در این است که فرآیند نهضت امام شکلگیری امت اسلامی بود. همچنان که امام خمینی(ره) در روزهای اولیه انقلاب فرمودند؛ «ما انقلابمان را به جهان صادر خواهیم کرد، تفکر بلند و آیندهنگری امام راحل، این ذخایر معنوی و فرهنگ ایجاد شده را در سطح گستردهای توسعه داد.
وی با تأکید بر اینکه ذخایر معنوی مانند فرهنگ مقاومت، ایثار و جانبازی، بیتالغزل مثنوی ذخایر معنوی تولید شده توسط انقلاب اسلامی هستند، بیان کرد: شهدا، جانبازان و آزادگان نمادهای بیمانند فرهنگی هستند که در دفاع مقدس توسعه یافت و امروز این فرهنگ و ذخیره معنوی بزرگ انقلاب در یمن، بحرین، عراق، سوریه و لبنان به مقابله با نظام سلطه میپردازد و ما شاهدیم که در هر جایی که این فرهنگ توسعهیافته و نهادینه شده، مانند دوران دفاع مقدس ما پیروزی حاصل شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر سعودیها خونخوارتر از صهیونیستها عمل میکنند، ولی انسانهای مؤمن، شریف و بزرگ در یمن بر اساس این فرهنگ مقاومت کرده و ضربات سنگینی به رژیم آل سعود وارد کردهاند و آنان را به منجلابی خودساخته فرو برده است.
قائم مقام بنیاد با اشاره به اینکه ایثارگران از این ذخایر استفاده کردند و موجب تقویت، استمرار نظام جمهوری اسلامی ایران و ادامه راه آن با عزت و اقتدار شدند، افزود: امروز جغرافیای رویارویی ما با نظام سلطه، جغرافیای سیاسی نیست، بلکه اعتقادی است. ما در دوران دفاع مقدس در مرزهای جغرافیایی جنگیدیم، ولی امروز در مرزهای اعتقادی در حال جنگ با نظام سلطه هستیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت موجب شکلگیری فرهنگی بالنده در عرصه ظلمستیزی و حقجویی ملل تحت ظلم قرار گرفته است، ادامه داد: خروجی دوم فرهنگ ایثار و شهادت که موجب تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران شده، ادامه راه نظام با عزت و اقتدار است که رزمندگان و جهادگران عرصه دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران نیز مانند یک رزمنده جهادگر و با اعتقاد به این فرهنگ مقاومتی توانستند در مقابل نظام سلطه دست پر به میهن اسلامی برگردند.
سردار انصاری در ادامه عنوان کرد: مقام معظم رهبری در فرازی از سخنان خود فرمودند که عرصه فرهنگی، مهمترین عرصه رویارویی ایران اسلامی با دشمنان است. ما از نزدیک شاهد کارکرد ذخیره معنوی فرهنگ بودهایم و امروز نیز برای رویارویی فرهنگی باید به دنبال تولید مستمر قدرت نرم باشیم. ما توسعه ایثار و شهادت و این فرهنگ را یک رویکرد راهبردی در راستای تأمین و تضمین منافع و امنیت ملی میدانیم و میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای درخشان فرهنگی و استفاده از پنجه کارآمد نظام، توان تهدیدزای دشمنان را خنثی کنیم.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری، وظیفه ما در مقابل این قدرت عظیم و ذخیره معنوی، تبیین حماسههای انقلاب و دفاع مقدس تا 50 سال دیگر و استفاده از هنر در این مسیر است، افزود: تحریف، تخریب و فراموشی آفات گریبانگیر نهضتهای اجتماعی و عرصههای فرهنگمحور هستند.
وی ادامه داد: دلیل حفظ این حرکت فرهنگی و ادامه راه پر افتخار شهدا با وجود همه تهدیدها، ایجاد وحدت و انسجام تحت رهبری و تبعیت از امامت و ولایت است که براساس همین راهبرد ایران امروز دارای جایگاه بسیار بزرگی در جهان شده و با عظمت در مقابل نظام سلطه ایستاده است. البته باید گفت که این جایگاه مدیون مقاومت شهدا، رزمندگان و جانبازان دفاع مقدس و حماسههای آن دوران است.
سردار انصاری گفت: اعتراف آمریکاییها به بیاثر بودن تحریم و تهدید نظامی و اینکه تحریمها یک جمله فانتزی است که به درد سخنرانیها میخورد، ناشی از تولید مستمر قدرت نرم است. این قدرت نرم و ذخایر فرهنگی ما را بیمه کرده و ما باید با توجه به هشدارهای رهبری درباره جلوگیری از بروز اختلاف و دودستگی و نسخه شفابخشی که پیش از این آن را تجربه کردهایم، این حفظ انسجام ملی و تبعیت از رهبری را که عین آرمان شهداست، حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، صرفهجویی و استفاده بهینه از امکانات و حفظ روحیه جهادی در مدیریت و اولویتبندی نیازها در سیستمهای اداری است، افزود: حمایت از دولت در سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» با همدلی و همزبانی حاصل شده که باید در همه سطوح سازمانی و اجتماعی نیز رعایت شود. اجرای اقتصاد مقاومتی، حفظ وحدت و انسجام ملی، تبعیت از رهبری و استفاده از دستاوردهای ملی همدلی و همزبانی با دولت همه عواملی هستند که میتواند ما را در مقاطع موفقیتآمیز ملی پیش ببرد.
سردار انصاری با اشاره به برگزاری انتخابات و اینکه کشور در آستانه یک حرکت بزرگ است، گفت: برگزاری انتخابات در طول تاریخ ایران، همواره باعث انسجام، تکامل و پیشرفت جامعه ما شده و در هیچ انقلابی بهاندازه نظام اسلامی به آرای مردم مراجعه نشده است. ولی بر اساس مواضع ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران، هیچ یک از پرسنل و مسئولان بنیاد حق ورود به جریانات سیاسی ندارند؛ چون شأن شهید و شهادت، ایثارگری و خدمت به نبی اکرم(ص) و دستگاه عصمت و طهارت، بسیار بالاتر از ورود به اینگونه مسائل و دستهبندیهاست.
وی با بیان اینکه شهدا برای حفظ نظام و انقلاب اسلامی جان خود را فدا کردند و ما موظف به حفظ فرهنگ آنها هستیم، اظهار کرد: وظیفه ما در دوران انتخابات، تشویق جامعه ایثارگری به حضور حداکثری در انتخابات بنا بر تاکید و رویکردهای مقام معظم رهبری است.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین به برخورد مناسب و خوب با خاندان معظم شهدا و ایثارگران تاکید کرد و گفت: این خانوادهها در دوران سخت جنگ، بار دیگر و با خون خود به نظام اسلامی آری گفتند، پس وظیفه ماست که با عزت، تکریم و احترام با آنها برخورد کنیم.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان با اشاره به برگزاری مراسم تکریم و معارفه قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ و قدردانی از تلاشهای مرتضوی، قائم مقام پیشین تهران بزرگ، حکم انتصاب غلاماصغر شکاری به عنوان قائم مقام بنیاد تهران بزرگ را به وی اهدا کرد.