محمد اخباری، رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با تغییر در شیوه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه گفت: دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه به شیوه پژوهشمحور جذب میشوند.
وی افزود: تأکید ما این است که چون کارشناسی ارشد این دانشگاه، کارشناسی ارشد فیزیک و مکانیک نیست بلکه کارشناسی ارشد حرفهای است یا کارشناسی ارشد فناوری. این دو گرایش در دانشگاه ما تعریف شده است؛ لذا هر کدام که باشد باید در قالب پروژه انجام شود.
اخباری عنوان کرد: کسی که میخواهد با گرایش حرفهای کارشناسی ارشد بگیرد، ابتدا باید یک کلان پروژهای تعریف شود که بعد تبدیل به ریز پروژه شوند و هر کدام از ریز پروژهها یک دانشجوی کارشناسی ارشد را خواهند پذیرفت. در کارشناسی ارشد فناوری نیز هدف پرورش قابلیتهای خاص افراد در حوزههای حرفهای و مهارتی و پاسخگویی به نیازهای فناوری حوزههای شغلی پیچیده در سطوح عالی است.
رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی عنوان کرد: هیچ نوع رشته نظری در این طبقهبندی قرار نمیگیرد الا اینکه برای آن رشته نظری، پروژهای تعریف شده باشد. در حال حاضر در رشتههای نظری در مقطع کارشناسی ارشد ما هنوز چیزی تعریف نشده است، ولی در صنعت، در کشاورزی، فرهنگ، هنر و ... کارهایی شده است؛ بهطور مثال طراحی مدهای اسلامی که دانشجویان مدهایی را طراحی میکنند و این کارشناسی ارشد حرفهای طراحی مد لباس ایرانی و اسلامی میشود.
فقط افرادی که به دنبال مهارت هستند جذب میشوند
وی گفت: با پذیرش دانشجو به این شیوه، فقط افرادی که در پی یادگیری مهارت هستند جذب میشوند نه آنهایی که فقط به دنبال مدرک هستند. این دورهها برای آنهایی که میخواهند مهارت یاد بگیرند تعریف میشود، میآیند و به این شیوه مدرک تحصیلی میگیرند.
اخباری با بیان اینکه حتماً لازم نیست که افرادی که به این شکل پذیرش میشوند شاغل باشد، گفت: به طور مثال ماشینسازی تبریز میگوید که میخواهم 15 نفر حرفهای آموزش ببیند که کارشناس ارشد حرفهای خط تولید آن بشوند. هر کسی که آمادگی داشته باشد که بتواند آن پروژه و کار را انجام دهد انتخاب میشود.
وی با تصریح این مطلب که حتماً باید مؤسسهای آن دانشجویان را حمایت کند و شرکتها و نهادها درخواست آن را بدهند، گفت: ممکن نیست تعللی در کار به وجود آید؛ قطعاً آنهایی که نیاز دارند حتماً این کار را انجام میدهند.
اخباری با بیان اینکه در صورت درخواست و دفاع، رشتههای قرآنی مهارتمحور ایجاد خواهد شد، گفت: هر کسی که از ما بخواهد این دورهها را ارائه میدهیم. بهطور مثال یکی میگوید که میخواهم فلان وسیله را بسازم و برای اینکه چگونه آن را بسازم به ما مجوز دهید، میگوییم برای اینکه چگونه میخواهی این وسیله را بسازی دفاع کن، دفاع میکند و بعد از دفاعش، در دفترچه اعلام میکنیم که 15 نفر برای فلان پروژه فلان کارخانه نیاز داریم. ما باید قانع شویم که نیاز روز بازار هست.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر کسی صرفاً بخواهد تحصیلاتش را تکمیل کند آیا امکانی برای او وجود دارد؟ گفت: در مجموعه ما این امکان وجود ندارد. اگر کسانی صرفاً به تکمیل تحصیلات خود علاقه دارند باید به سراغ مجموعههای دیگر بروند. این شیوه برای کسی است که به طور مثال شخص مکانیک خیلی متبحری است میخواهد کارشناسی ارشد آن را بگیرد و رئیس خط تولید فلان جا بشود، میتواند بیاید و از این طریق کارشناسی ارشد را بگیرد.