سعید سهرابپور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به شرایط احراز عنوان نخبگی قرآنی اظهار کرد: بنیاد وظیفه حمایت از نخبگان را دارد، نخبگان در حوزههای مختلف هستند که نخبههای قرآنی هم در آییننامه ما پیشبینی شده است.
وی افزود: در آییننامه قدیم که متأسفانه اجرای آن تمام شده و یک آییننامه جدید تألیف شده و ممکن است آن فعال شود، نخبگان قرآنی کسانی هستند که در مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت مقامهای بینالمللی کسب کردهاند؛ حال چه مسابقات مالزی، عربستان و اندونزی و ... و چه مسابقات قرآنی که هر سال در ایران سازمان اوقاف برپا میکند. طبق آییننامه قدیم افرادی که در قرائت و حفظ مقام میآورند جزء نخبگان قرآنی محسوب میشدند، اما الان آییننامه را عوض کردهاند که انشاءالله مفید باشد و به جلو برود.
ویژگیهای آییننامه جدید
سهرابپور به بیان ویژگیهای آییننامه جدید پرداخت و گفت: در آییننامه جدید علاوه بر آن مسابقات، مقامها و .... یکسری موارد دیگری را هم گنجاندهاند. یک مقدار امتیازات را برای تألیف کتاب، تحقیقات و پژوهشها در نظر گرفتهاند؛ یعنی شخص هم باید مقام بیاورد و هم تألیف و پژوهش داشته باشد.
وی اظهار کرد: بعضی از دوستان ما منتقد بودند و میگفتند طبق این آییننامه جدید ممکن است برخی از سرشناسهای این عرصه هم اصلاً انتخاب نشوند، مثلاً میگفتند اینقدر آییننامه را سخت کردهاند و موارد متعدد به آن اضافه کردهاند که ممکن است شهریار پرهیزگار هم انتخاب نشود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد: آییننامه جدید یک سری مواردی به این شکل دارد که باید برای آن امتیاز کسب کنند، نمیگویم سخت است منتهی علاوه بر آن مقام بینالمللی و مسابقات یکسری امتیازاتی را هم باید داشته باشند، مجموع اینها برای هر کسی که بیشتر بود حائز شرایط نخبگی قرآنی میشود. باید سنجیده شود که ببینیم آیا نفرات اول بینالمللی با این آییننامه میتوانند حائز عنوان نخبگی شوند یا خیر.
وی ادامه داد: اگر حائز شرایط شوند که خیلی خوب است؛ اگر کسی عناوین بینالمللی داشته باشد و فعالیتهای علمی را هم داشته باشد بسیار خوب است ولی اگر این آییننامه مانع شود، آن وقت باید به شکل دیگری به این توجه شود.
آییننامه جدید هنوز اجرا نشده است
سهرابپور با بیان اینکه این آییننامه هنوز اجرا نشده است، گفت: این آییننامه تقریباً حاضر است اما هنوز اجرایی نشده تا بر اساس آن عدهای معرفی شوند. قرار بوده از مرداد اجرای آن شروع شود. گفته شده که از اول مرداد دیگر آن آییننامه قبلی قبول نیست. برای شروع آن نیز کم کم افراد باید تقاضا کنند، تقاضاهای جدید بر طبق این آییننامه سنجیده میشود و بر اساس آن امتیاز میگیرند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سؤال که چه حمایتی از نخبگان قرآنی میشود؟ گفت: حمایتها تقریباً مثل موارد دیگر است. کمک های مالی، هزینه شرکت در مسابقات بینالمللی، حج عمره که پیش از این بود، وام مسکن برای خرید منزل و ... حمایتهایی است که از نخبگان قرآنی همانند دیگر نخبگان میشود.
وی اظهار کرد: ما یک نخبگان حوزوی هم داریم. آن هم یک آییننامه جدایی دارد که با کمک خود حوزه تهیه شده است. آن هم هنوز به جریان نیفتاده، افرادی که در انواع و اقسام فعالیتهای حوزوی تخصص دارند و از جهتی بالاتر هستند بهعنوان نخبگان حوزوی معرفی میشوند.
سهرابپور با اشاره به برنامههای دینی و فرهنگی برای نخبگان دیگر، اظهار کرد: معاونت فرهنگی داریم که برای نخبگان اردوهای جهادی، زیارتی و سخنرانی میگذارند، معاونت فرهنگی داریم که برنامههای این چنینی را در طول سال برای نخبگان برگزار میکنند.
یه دانشجو با دو سه سال درس خوندن تو المپیاد دانشجویی مقام میاره و می شه عضو بنیاد , اون وقت قاریان و حافظان قرآن با زحمات بیش از ده ساله باید منتظر بشینن و ببینن چه عنایتی قراره شاملشون بشه .